Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρετός διαβουλεύσεων
  • [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις
  • [03] Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό
  • [04] Ποινές σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό για το ντέρμπι της ντροπής
  • [05] Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι δημοσιογράφοι
  • [06] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό
  • [07] Επιθεωρήσεις της ΔΟΕ σε ολυμπιακά έργα
  • [08] Ποινές σε βαμβακοπαραγωγούς για παρανομίες.
  • [09] Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας
  • [10] Εκκληση της Παλαιστινιακής Αρχής για "μακροχρόνια αντίσταση"
  • [11] Αποστολή της ΕΕ στη Μέση Ανατολή.
  • [12] Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου - Δηλώσεις Σημίτη.
  • [13] Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
  • [14] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων.
  • [15] Ελληνική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ.

  • [01] Πυρετός διαβουλεύσεων

    04/04/2002 13:22:24

    Εντείνονται οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας προς το Ισραήλ, για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Μεσανατολικό, ενω την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έντονες διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ευρώπης.

    Ηδη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπο τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Τζουσέπ Πικέ και τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα, μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή, σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της απο τη Δυτική Οχθη και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους.

    ''Δεν θα επιτρέψουμε στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία να σπάσει την απομόνωση που έχουμε επιβάλλει στον Αραφάτ και έχει ως στόχο μόνο να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα στον Παλαιστίνιο ηγέτη'', δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    Η Αίγυπτος ανακοίνωσε χθές τη διακοπή των κυβερνητικών επαφών με το Ισραήλ, ενω σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και η Ιορδανία. Επίσης την αναδιάταξη των συριακών δυνάμεων που βρίσκονται στο Λίβανο, ανακοίνωσε χθές ο λιβανικός στρατός.

    [02] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις

    04/04/2002 13:22:17

    Υπο την πολιορκία των ισραηλινών δυνάμεων, συνεχίζει να τελεί ο Ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου έχουν καταφύγει 200 με 400 Παλαιστίνιοι, μαχητές και πολίτες, έπειτα από την κατάληψη της πόλης από τα ισραηλινά στρατεύματα.

    Ενας φραγκισκανός ιερέας που βρίσκεται παγιδευμένος στο ναό απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, ενω νωρίτερα εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού δήλωσε οτι γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξευρεθεί μία ειρηνική λύση. Διευκρίνισε οτι υπάρχη σαφής οδηγία, να μην ανοίξουν πυρ εναντίον των ιερών χώρων.

    Το πρωί ένας Ισραηλινός αξιωματικός σκοτώθηκε και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Οχθη. Επίσης στη διάρκεια εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ναμπλούς, τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσε σήμερα οτι 1100 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη τις τελευταίες ημέρες.

    [03] Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό

    04/04/2002 13:22:10

    Συνεδριάζει από το μεσημέρι η διοίκηση της ΓΣΕΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση για το ασφαλιστικό μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση του συστήματος. Πάντως, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες αυτές, κι έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις που δικαιώνουν τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζομένων για τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος.

    Ομως, διαφορετική άποψη έχουν οι συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων οι οποίοι στη σημερινή συνεδρίαση θα προτείνουν τη διακοπή του διαλόγου και την κήρυξη απεργίας.

    Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο εγγυάται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ εως το 2022 θα καταβάλεται ετησίως το 1% του ΑΕΠ, σε μετρητά και σε πολυετή κρατικά ομόλογα.

    [04] Ποινές σε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό για το ντέρμπι της ντροπής

    04/04/2002 13:22:04

    Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 87.000 ευρώ είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στο ντέρμπι της ντροπής με τον Ολυμπιακό.

    Επίσης επιβλήθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αγγελο Φιλιππίδη, ένα χρόνο έκπτωση από το αξίωμα του και 18 μήνες απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, ενώ στον προπονητή του ΠΑΟ, Σέρτζιο Μαρκαριάν, 40 ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

    Στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε πρόστιμο 33.000 ευρώ, ενώ στον βοηθό προπονητή, Τάσο Μητρόπουλο, 6 μήνες απαγόρευση στους αγωνιστικούς χώρους. Αθώωθηκαν ο φυσιοθεραπευτής, Χρήστος Καρβουνίδης και ο βοηθός προπονητή των ''πρασίνων'', Γκαμπριέλ Μολνάρ.

    [05] Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι δημοσιογράφοι

    04/04/2002 13:21:58

    Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας προσανατολίζεται η ΕΣΗΕΑ που χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της εργοδοτικής πλευράς.

    Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο σε συνεδρίαση της διασωματιακής επιτροπής των ενώσεων όλων των εργαζομένων στα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Ενωση καλεί τους δημοσιογράφους να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν με μαχητικότητα τα συλλογικά τους δικαιώματα στην εργασία και στο επάγγελμα.

    [06] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό

    04/04/2002 13:21:52

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών και συζητήθηκαν θέματα ενόψει της επίσκεψής του αύριο και μεθαύριο στους νομούς Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

    Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης είχε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας και Μεταφορών κυρίους Χριστοδουλάκη και Βερελή, με αντικείμενο την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Στη μία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Δανό ομόλογό του Φογκ Ρασμούσεν.

    [07] Επιθεωρήσεις της ΔΟΕ σε ολυμπιακά έργα

    04/04/2002 13:21:44

    Σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, θα παρουσιαστεί απόψε η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ με επικεφαλής το Ντένις Οσβαλντ επιθεώρησαν το πρωί τα έργα στο Ολυμπιακό χωριό, το Δέλτα Φαλήρου και το αθλητικό κέντρο στη Νίκαια. Ο κ.Οσβαλντ θα συναντηθεί σήμερα διαδοχικά με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Αύριο, θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου.

    [08] Ποινές σε βαμβακοπαραγωγούς για παρανομίες.

    04/04/2002 13:21:36

    Στοιχεία για παρατυπίες στην περσινή καλλιέργεια βάμβακος διαπίστωσε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ παράλληλα εξήγγειλε την επιβολή ποινών σε βαμβακοπαραγωγούς οι οποίοι παρανόμησαν. Το υπουργείο προχώρησε στη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δειγματοληπτικών ελέγχων που έγιναν μέσω δορυφόρου, σε 14 βαμβακοπαραγωγικούς νομούς της χώρας. Η ΝΔ δήλωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να είναι αδιάβλητοι και έγκυροι και όχι επιλεκτικοί και ύποπτοι και να μην αποτελούν άλλοθι για την κατασυκοφάντηση του συνόλου των αγροτών ή πρόφαση για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση τιμών και ποσοτήτων παραγωγών ώστε να καταβληθούν επιδοτήσεις. Στο μεταξύ, σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ έχουν βγάλει τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

    [09] Στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας

    04/04/2002 13:21:29

    Την Αθήνα επισκέπτεται από χθες ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Ιβανόφ, ο οποίος το μεσημέρι συναντήθηκε με τον ομόλογό του Γιάννο Παπαντωνίου.

    Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις στο επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

    Το απόγευμα ο κ.Ιβανόφ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    Εξάλλου, στην Αθήνα βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αργά το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον κ.Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον κ.Παπαντωνίου. Το πρωί ο κ.Κασουλίδης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

    [10] Εκκληση της Παλαιστινιακής Αρχής για "μακροχρόνια αντίσταση"

    04/04/2002 07:50:35

  • Η Παλαιστινιακή Αρχή απηύθυνε έκκληση στους Παλαιστίνιους να οργανωθούν για ''μια μακροχρόνια αντίσταση'' εναντίον των κατοχικών δυνάμεων και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι δεν μπορεί να ζει σε καθεστώς ασφάλειας για όσο συνεχίζεται η ''πολιτική καταπίεσης'' εναντίον των Παλαιστινίων.

    [11] Αποστολή της ΕΕ στη Μέση Ανατολή.

    04/04/2002 07:50:29

  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε τη μετάβαση μιας αποστολής στη Μέση Ανατολή, η οποία θα επιμείνει στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης ''1402'' του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Αυτό ανακοίνωσε από το Λουξεμβούργο ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Τζουσέπ Πικέ μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

    [12] Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου - Δηλώσεις Σημίτη.

    04/04/2002 07:50:23

  • Το 2003 θα είναι μια χρονιά- κλειδί για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και η ελληνική προεδρία, που θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία και μια μεγάλη πρόκληση, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό.

    [13] Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

    04/04/2002 07:50:16

  • Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Αντιπροσωπεία των απεργών είχε συνάντηση χθες με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος δεν έδωσε δεσμευτικές απαντήσεις στα αιτήματά τους. Σήμερα θα συνεδριάσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    [14] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων.

    04/04/2002 07:50:10

  • Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας προσανατολίζεται η ΕΣΗΕΑ που χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της εργοδοτικής πλευράς. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο σε συνεδρίαση της διασωματιακής επιτροπής των ενώσεων όλων των εργαζομένων στα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

    [15] Ελληνική αντιπροσωπεία στην Ιερουσαλήμ.

    04/04/2002 07:50:01

  • Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται από χθες η ελληνική αντιπροσωπεία πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπου συμμετέχει στις εκδηλώσεις κατά της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη. Κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων στην είσοδο της Ραμάλα, η ελληνική αντιπροσωπεία, απωθήθηκε με βίαιο τρόπο από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 April 2002 - 12:30:38 UTC