Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων
  • [02] Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με λεωφορείο ΚΤΕΛ-Δέκα τραυματίες
  • [03] Σε νέο αδιέξοδο η διπλωματία για την εκτόνωση της κρίσης στο
  • [04] Τζέμ:Ευκολη η λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο σε αντίθεση με το
  • [05] Στο κενό οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στo
  • [06] Προεδρικές εκλογές σε ένα χρόνο στη Βενεζουέλα.
  • [07] Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες για τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων
  • [08] Forum Ευρωπαικού Λαικού κόμματος

  • [01] Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

    13/04/2002 12:37:03

    Υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Πετράλωνα Αττικής, λήστεψαν τα ξημερώματα δύο άγνωστοι.

    Οι δράστες αφού απείλησαν με κατσαβίδι τον Κωνσταντίνο Γιαννάτου 22 ετών και τον χτύπησαν, άρπαξαν περίπου 1000 ευρώ και διέφυγαν τρέχοντας.

    [02] Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με λεωφορείο ΚΤΕΛ-Δέκα τραυματίες

    13/04/2002 12:36:57

    Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, συγκρούσθηκε το πρωί με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο 15-ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 επιβάτες και οι δύο οδηγοί. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ μετέφερε 45 επιβάτες και το τουριστικό 25. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

    [03] Σε νέο αδιέξοδο η διπλωματία για την εκτόνωση της κρίσης στο Μεσανατολικό.

    13/04/2002 12:17:29

    Σε νέο αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στο Μεσανατολικό, μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιας καμικάζι στη δυτική Ιερουσαλήμ, που οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης στη Ραμάλα, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Ο Λευκός Οίκος, κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη να αποκηρύξει δημοσίως τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενω άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν τελικά θα πραγματοποιηθεί κάποια συνάντηση Αραφάτ-Πάουελ.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση με σημερινή της ανακοίνωση, καταδίκασε τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας σε κεντρική αγορά της Ιερουσαλήμ, αλλά παράλληλα προειδοποίησε το Ισραήλ με σοβαρές συνέπειες, στην περίπτωση που αποδειχθεί οτι τα ισραηλινά στρατεύματα διέπραξαν σφαγή εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν στη Δυτική Οχθη.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν απηύθυνε χθές εκ νέου έκκληση, για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στην περιοχή, σε μία ύστατη προσπάθεια για τερματισμό της παράλογης αιματοχυσίας.

    [04] Τζέμ:Ευκολη η λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο σε αντίθεση με το Κυπριακό.

    13/04/2002 12:09:24

    Εύκολη χαρακτηρίζει τη λύση των προβλημάτων του Αιγαίου, κατ΄αντιδιαστολή προς το κυπριακό, που το θεωρεί ένα ''πολύ, πολύ δύσκολο πρόβλημα'' ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ και προειδοποιεί ότι εάν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη λύση, η Αγκυρα θα αντιδράσει έντονα και ενεργητικά.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Δ. Κωνσταντακόπουλο για την εφημερίδα ''ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ'',ο κ. Τζεμ τονίζει ότι Ελλάδα και Τουρκία έκαναν, στα τρία χρόνια της ''προσέγγισης'', περισσότερα από όσα ''έγιναν τα τελευταία σαράντα χρόνια'' και υπενθυμίζει την ανάπτυξη των οικονομικών, πολιτιστικών, τουριστικών και ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    [05] Στο κενό οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης στo Mεσανατολικό

    13/04/2002 08:47:14

    Aναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στη Ραμάλα, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιας καμικάζι στη δυτική Ιερουσαλήμ, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και η δράστις.

    Ο Λευκός Οίκος, κάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη να αποκηρύξει δημοσίως τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενω υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής αρχής δήλωσε οτι κατα πάσα πιθανότητα, η συνάντηση Αραφάτ-Πάουελ θα πραγματοποιηθεί αύριο.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν να εμποδίσουν το Ισραήλ να καταδιώξει τους τρομοκράτες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί οφείλουν επίσης να σκεφθούν την ειρήνη.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν απηύθυνε έκκληση, για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να σταματήσει η βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και να υποστηριχθούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις.

    Στο μεταξύ οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις 2 Απριλίου στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ από τον ισραηλινό στρατό, ζήτησαν τη βοήθεια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τη λουθηρανική εκκλησία. Οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν οτι υπάρχει ισραηλινό σχέδιο για την εξόντωσή τους και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

    [06] Προεδρικές εκλογές σε ένα χρόνο στη Βενεζουέλα.

    13/04/2002 08:47:08

    Σε ένα χρόνο θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα για την αντικατάσταση του Ούγκο Τσάβες, που ανατράπηκε απο το στρατό, ανακοίνωσε ο Πέντρο Καρμόνα, πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης.

    Ο ίδιος δήλωσε επίσης, οτι θα προχωρήσει σε ακύρωση των 49 διαταγμάτων με ισχύ νόμου που είχε εκδόσει ο πρώην πρόεδρος και τα οποία είχαν προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης.

    Ο Ούγκο Τσάβες κρατείται σε στρατιωτική βάση, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της χώρας, τον οποίο κατηγορεί για τις δολοφονίες τουλάχιστον 15 ανθρώπων στη μεγάλη διαδήλωση που οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης.

    [07] Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες για τη συνέχιση η μη των κινητοποιήσεων τους.

    13/04/2002 08:47:01

    Μερικώς ικανοποιημένοι από την συνάντησή τους με τον υφυπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αργύρη, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των βαμβακοπαραγωγών των νομών Πέλλας, Θεσσαλονίκης και Κιλκίς οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν το πρωί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ή όχι.

    Ο κ. Αργύρης δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των αγροτών να πληρωθεί όλη η παραγωγή βαμβακιού επισημαίνοντας όμως, ότι δεν έπρεπε να «κοπούν από τις επιδοτήσεις που αφορούν τους αγρότες του νομού Πέλλας, 17.000 στρέμματα με βαμβακοκαλλιέργειες ενώ υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά τους να αναγνωριστούν ως νόμιμα.

    [08] Forum Ευρωπαικού Λαικού κόμματος

    13/04/2002 08:46:55

    Συνεχίζονται και σήμερα για δεύτερη μέρα, στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες του φόρουμ για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    Μιλώντας στις εργασίες του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέψουν στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και το ΝΑΤΟ.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε η πολύπαθη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων να μην αφεθεί στην τύχη της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 April 2002 - 11:30:17 UTC