Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σητεία-Θάνατος 56χρονης από τσίμπημα μέλισσας.
  • [02] Δολοφονία γυναίκας-Κατηγορείται 15χρονος.
  • [03] Αναχωρεί το πρώτο κύμα εκδρομέων
  • [04] Σοκ στη Γερμανία από τη σφαγή της Ερφούρτης
  • [05] Ενοπλη ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος
  • [06] Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός.
  • [07] Φόβοι για ενδεχόμενη επίθεση της Αλ Κάϊντα στη Γερμανία.

  • [01] Σητεία-Θάνατος 56χρονης από τσίμπημα μέλισσας.

    27/04/2002 12:52:49

    Μοιραίο αποδείχθηκε το τσίμπημα μια μέλισσας για μια 56χρονη αφού έχασε τη ζωή της.

    Πρόκειται για την Φρειδερίκη Χλουβεράκη, από το χωριό Ρούσσα Εκκλησιά της Σητείας μητέρα δυο παιδιών ,η οποία ενώ βρισκόταν με τον σύζυγο της στο χωράφι τους για γεωργικές εργασίες την τσίμπησε μέλισσα στα χείλη

    Αμέσως παρουσίασε συμπτώματα αλλεργικού σοκ και μεταφερόμενη στο Νοσοκομείο Σητείας υπέκυψε . Όπως είπε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μανόλης Μιχαλοδημητράκης η γυναίκα υπέστη αλλεργικό σοκ και ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία

    [02] Δολοφονία γυναίκας-Κατηγορείται 15χρονος.

    27/04/2002 12:11:19

    Ενας 15χρονος μαθητής γυμνασίου συνελήφθη από την αστυνομία για το φόνο της 68χρονης Λάουρας Δεμενικιώτη, η οποία βρέθηκε νεκρή πριν από τρεις μέρες με δύο μαχαιριές στην καρδιά, στο διαμέρισμα που έμενε στην οδό Σειρήνων 23, στο Βύρωνα.

    Ο 15χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε στην ασφάλεια, όπου ομολόγησε την πράξη του.

    Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία. Ο ανήλικος κρατείται ενώ σήμερα εστάλη στον εισαγγελέα ανηλίκων η δικογραφία για την υπόθεση.

    [03] Αναχωρεί το πρώτο κύμα εκδρομέων

    27/04/2002 08:45:38

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της τροχαίας καθώς άρχισε ήδη η έξοδος του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα.

    Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα παραχωρηθεί μια επιπλέον Λωρίδα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα εθνικά οδικά δίκτυα.

    Επίσης, έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια για τα νησιά, ενώ αντίστοιχα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξημένης επιβατικής κίνησης, έχουν προγραμματίσει η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

    Σε ισχύ είναι και το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα διαρκέσει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ σήμερα θα κλείσουν στις 4 το μεσημέρι.

    Ανοιχτές θα είναι την 1η Μαϊου οι Τράπεζες. Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά τροφίμων, τόσο για τις τιμές των προϊόντων όσο και για την ποιότητά τους.

    [04] Σοκ στη Γερμανία από τη σφαγή της Ερφούρτης

    27/04/2002 08:45:32

    Σόκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η χθεσινή τραγωδία σε σχολείο της γερμανικής πόλης Ερφούρτη, όταν ένας 19χρονος πρώην μαθητής εισέβαλε οπλισμένος στο κτίριο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως εναντίον μαθητών και δασκάλων, σκοτώνοντας συνολικά 17 άτομα και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα. Ο νεαρός που στη συνέχεια ταμπουρώθηκε σε μία αίθουσα του σχολείου αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με τις αρχές απο τα πυρά του 19χρονου που είχε αποβληθεί από το σχολείο πριν από μερικούς μήνες, έπεσαν νεκροί εννέα καθηγητές, τρείς καθηγήτριες και δύο μαθητές. Σκοτώθηκαν επίσης η υποδιευθύντρια του σχολείου και μία γραμματέας, καθώς και ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σχολείο αφότου ο επιστάτης ενημέρωσε τις αρχές για τους πυροβολισμούς.

    Μια πρώην συμμαθήτρια του δράστη, περιέγραψε τον 19χρονο ως δημοφιλή μαθητή, ''γεμάτο ζωή'', που του άρεσε να κάνει εντύπωση.

    Αντιδρώντας στη σφαγή της Ερφούρτης, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε οτι σκοπεύει να φέρει το θέμα της βίας προς συζήτηση στην Μπούντεσταγκ.

    [05] Ενοπλη ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος

    27/04/2002 08:45:25

    Ενοπλη ληστεία απο έναν άγνωστο, σημειώθηκε στις 9 χθές το βράδυ, στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος ΣΤΑΡ στη λεωφόρο Κηφισίας 65 στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.

    Ο δράστης ακινητοποίησε την υπάλληλο Γλυκερία Μούτσιου, 30 ετών, άρπαξε 50.000 δολάρια και 5.000 ευρώ και διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

    [06] Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός.

    27/04/2002 08:45:19

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η σύζυγός του Δάφνη συνοδευόμενοι από μέλη τη προσωπικής τους ασφάλειας έφθασαν χθες στην Πάτρα προκειμένου να μεταβούν στην Ηλεία για ιδιωτική επίσκεψη.

    Το πρωθυπουργικό ζεύγος παρέμεινε για λίγο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου περπάτησε στην πλατεία των Ψηλών Αλωνίων.

    [07] Φόβοι για ενδεχόμενη επίθεση της Αλ Κάϊντα στη Γερμανία.

    27/04/2002 08:45:11

    Η γερμανική αστυνομία έχει προειδοποιήσει τους αξιωματούχους ασφάλειας ότι μπορεί να υπάρξει σύντομα επίθεση της Αλ Κάιντα στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

    Η γερμανική εγκληματολογική υπηρεσία BKA επιβεβαίωσε ότι έχει στείλει προειδοποίηση απο την Τρίτη σε αξιωματούχους ασφάλειας με την οποία τους προειδοποιεί για επίθεση τις επόμενες 20 ημέρες, αλλά δεν γνωρίζει αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος ή σχέδιο δράσης.

    Η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινεαναφέρει ότι μέλος της Αλ Κάιντα από το Πακιστάν έχει επεξεργαστεί σχέδιο για σύλληψη 300-400 ομήρων στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, στην προσπάθεια για την απελευθέρωση των κρατουμένων μελών της Αλ Κάιντα.

    Αν και δεν γνωρίζουμε για συγκεκριμένο στόχο, τόπο, χρόνο και διαδικαστική μέθοδο μιας πιθανής επίθεσης, θα πρέπει να υποθέσουμε [ότι πρόκειται για] μεγάλη απειλή, λόγω της ύπαρξης μελών του δικτύου του μπιν Λάντεν, ιδιαίτερα σε αμερικανικές, ισραηλινές, εβραϊκές και βρετανικές θέσεις στη Γερμανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η BKA.

    Τις τελευταίες ημέρες οι γερμανικές αρχές έχουν απευθύνει επανειλημμένα προειδοποίηση για την πιθανότητα επιθέσεων εναντίον τέτοιων θέσεων στη Γερμανία, αλλά έχουν επίσης δηλώσει ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης. Την Πέμπτη, οι αρχές διέταξαν την κράτηση εννέα υπόπτων που είναι μέλη μιας εξτρεμιστικής παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2002 - 11:30:28 UTC