Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήγουν τη Μεγάλη Δευτέρα τα μέτρα για τον ιό.
  • [02] Τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο στην Αθήνα-Ενας νεκρός.
  • [03] Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους.
  • [04] Στον εισαγγελέα μεγαλοαπατεώνας.
  • [05] Στα εργόταξια της Εγνατίας Οδού η Β.Παπανδρέου.
  • [06] Κ.Στεφανόπουλος-Πρόσκοποι του Εθνους.

  • [01] Λήγουν τη Μεγάλη Δευτέρα τα μέτρα για τον ιό.

    27/04/2002 20:25:01

    Κανονικά θα λειτουργήσουν απο τη Μεγάλη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα φροντιστήρια, καθώς έληξε ο συναγερμός λόγω της έξαρσης κρουσμάτων του ιού που προκάλεσε τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας. Οι αρμόδιοι του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων διαπίστωσαν οτι η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση, ενώ χθες καταγράφηκαν μόνο δύο νέα κρούσματα, ένα στην Πάτρα κι ένα στη Λάρισα. Οι γιατροί συστήνουν πάντως, την προσοχή όλων για σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Ο υπουργός Υγείας επισήμανε οτι ο ιός που προκάλεσε τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας είναι εντεροϊός, για τον οποίο πλήρη στοιχεία θα γνωρίζουν πολύ σύντομα οι επιστήμονες.

    [02] Τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο στην Αθήνα-Ενας νεκρός.

    27/04/2002 20:24:54

    Τραγική κατάληξη είχε δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν ασθενοφόρο συγκρούστηκε με τουριστικό λεωφορείο, στην Αθήνα. Απο τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 23χρονος παραπληγικός ασθενής Αντώνης Καραΐσκος, ο οποίος εξέπνευσε αργότερα κατά τη μεταφορά του στον Ευθρό Σταυρό. Ο άτυχος νέος μεταφερόταν διασωληνωμένος απο κλινική του Παλαιού Φαλήρου. Το δυστύχημα έγινε όταν το ασθενοφόρο, με αναμένο το φάρο και τη σειρήνα, πέρασε με κόκκινο φανάρι την οδό Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο το οποίο είχε ξεκινήσει απο το φανάρι της οδού Μεσογείων. Μετά τη σύγκρουση το ασθενοφόρο ανατράπηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανασυρθεί απο τα συντρίμμια ο 23χρονος ασθενής. Ελαφρότερα τραυματίστηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου καθώς και η αδελφή του Καραΐσκου, που τον συνόδευε.

    [03] Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους.

    27/04/2002 20:24:48

    Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθες τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων νομαρχών και ισάριθμων δημάρχων πρωτευουσών νομών, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από το κυβερνών κόμμα. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 13 υποψηφίων σε δήμους της Θεσσαλονίκης και δύο σε δήμους της Αθήνας. Απο τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε σήμερα οτι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου μάχης και νίκης, τονίζοντας οτι αυτό το επιβάλλει η ενότητα του χώρου. Σχολιάζοντας την υποστήριξη που προσφέρει η ΝΔ στον υποψήφιο του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για περίεργο φλέρτ ΝΔ- ΚΚΕ που ξεκίνησε απο τις δημοτικές εκλογές του 1986.

    [04] Στον εισαγγελέα μεγαλοαπατεώνας.

    27/04/2002 20:24:42

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 56χρονος οικονομολόγος Ιωάννης Πετρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για μεγάλες απάτες σε βάρος υπηκόων Καμπότζης, Ινδονησίας και Ταϊλάνδης, στους οποίους υποσχόταν εργασία στη χώρα μας με αποτέλεσμα να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο Πετρόπουλος, μαζί με Ελληνες συνεργούς του, εμφανιζόταν στις ασιατικές χώρες ως επιχειρηματίας και έπεισε χιλιάδες άτομα να υπογράψουν συμφωνητικό με την εταιρία του για να τους χρησιμοποιήσει σε μεγάλα έργα που γίνονται στην Αθήνα ενόψει της Ολυμπιάδας. Απο τα θύματα αποσπούσε 500 έως 1000 δολάρια, ανάλογα με τη θέση που τους προσφέροταν. Συνολικά συγκέντρωσε 600.000 δολάρια.

    [05] Στα εργόταξια της Εγνατίας Οδού η Β.Παπανδρέου.

    27/04/2002 20:24:35

    Μέχρι τα μέσα του 2004 η Εγνατία οδός θα δοθεί στην κυκλοφορία, σε όλο το μήκος της, εκτός απο κάποια σημεία που θα καθυστερήσουν, δήλωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, κατά τη σημερινή επίσκεψή της σε εργοτάξια, στο νομό Ιωαννίνων.

    [06] Κ.Στεφανόπουλος-Πρόσκοποι του Εθνους.

    27/04/2002 20:24:29

    Με τη συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, η τελετή ανακήρυξης των νέων Προσκόπων του Εθνους. Πρόκειται για 210 νέους απο όλη τη χώρα, που ολοκλήρωσαν της εκπαιδευτική του πορεία μέσα στην προσκοπική κίνηση και με τη σημερινή τελετή περνούν στο Σώμα των Προσκόπων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2002 - 20:30:14 UTC