Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Εσωτερικών-Αλλαγές στην κατανομή των εδρών
  • [02] Απομονώθηκε ο ιός που προκάλεσε τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας
  • [03] Την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς διεκδικεί ο Μανώλης Γλέζος
  • [04] Επαφές Σημίτη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [05] ΓΣΕΕ-Πρωτομαγιά
  • [06] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ
  • [07] Υπ.Μεταφορών-Μέτρα για τις αστικές συγκοινωνίες

  • [01] Υπ.Εσωτερικών-Αλλαγές στην κατανομή των εδρών

    29/04/2002 20:42:59

    Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των εδρών, βάσει των οποίων θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, λόγω των αποτελεσμάτων της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, που έγινε το 2001. Οι αλλαγές αφορούν τον αριθμό των εδρών σε δεκατρείς ελάσσονες εκλογικές περιφέρειες, εκ των οποίων οι εννέα χάνουν έδρες που προστίθενται στις υπόλοιπες τέσσερις, μεταξύ των οποίων η Β΄Αθήνας, η οποία γιγαντώνεται και από 38 έδρες που είχε, αποκτά 42. Αυξάνεται επίσης ο αριθμός των μονοεδρικών περιφερειών από έξι σε οκτώ. Μέχρι τώρα μονοεδρικές ήταν η Σάμος, η Ευρυτανία, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Λευκάδα και τα Γρεβενά, ενώ προστίθενται η Θεσπρωτία και η Φωκίδα.

    [02] Απομονώθηκε ο ιός που προκάλεσε τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας

    29/04/2002 20:42:53

    Στην κατηγορία των εντεροϊών, ανήκει ο ιός που προκάλεσε τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας τις τελευταίες εβδομάδες. Ερευνες που έγιναν σε δείγματα απο βιοψίες μυοκαρδίου από τις θανατηφόρες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας καθώς και δείγματα από ασθενείς με συμπτώματα μυοκαρδίτιδας, έδειξαν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού είναι ο ιός Κοξάκι Β, ανήκει στο γένος Enterovirus της οικογένειας Picornaviridae.

    [03] Την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς διεκδικεί ο Μανώλης Γλέζος

    29/04/2002 20:42:47

    Ως ανεξάρτητος κατεβαίνει στις εκλογές του Οκτωβρίου ο Μανώλης Γλέζος, διεκδικώντας την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς. Ο κ.Γλέζος

    απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία στο ΚΚΕ, τον ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ και την ΑΚΟΑ, ώστε να φανεί όπως είπε, ότι η Αριστερά έχει πολιτικό λόγο και δεν είναι κατακερματισμένη. Διευκρίνισε ότι εάν υπάρξει άλλος κοινός υποψήφιος των κομμάτων της Αριστεράς, εκείνος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα τον υποστηρίξει. Τέλος, ξεκαθάρισε οτι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο άσκησε δριμεία κριτική για την πολιτική του σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

    [04] Επαφές Σημίτη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    29/04/2002 20:42:39

    Με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Γιάννο Παπαντωνίου συναντήθηκε απόψε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Την Μεγάλη Πέμπτη, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον Πέτρο Ευθυμίου, ενώ την Τετάρτη του Πάσχα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό και κάλεσε τους δημοσιογράφους να μήν ασχολούνται με φαντασίες.

    [05] ΓΣΕΕ-Πρωτομαγιά

    29/04/2002 20:42:33

    Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς, μεθαύριο Τετάρτη, καλεί η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, καθώς την ημερα εκείνη η Συνομοσπονδία έχει κηρύξει για τον ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ. Την ίδια μέρα σύμφωνα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Ανοικτά όμως θα παραμείνουν τα καταστήματα. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεμένα για τέσσερις ώρες, από τις 9 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, θα παραμείνουν στα λιμάνια όλης της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

    [06] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ

    29/04/2002 20:42:26

    Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει εξαγγείλει από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, εργαζομένων στο ΙΚΑ, με αίτημα τη διενέργεια άμεσων προσλήψεων προσωπικού, και τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, προκειμένου, όπως υποστηρίζει να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Κανονικά όμως, λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ, αφού οι γιατροί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για τις 16 και 17 Μαΐου.

    [07] Υπ.Μεταφορών-Μέτρα για τις αστικές συγκοινωνίες

    29/04/2002 20:42:20

    Σειρά μέτρων προκειμένου οι αστικές συγκοινωνίες να γίνουν πιό ελκυστικές, αλλά και αυστηρά μέτρα για όσους εμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών. Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσει η επέκταση των λεωφορειολωρίδων, προκειμένου ως το τέλος του 2003 να έχει φθάσει το μήκος τους τα 45 χλμ. από 16,5 περίπου, που είναι σήμερα. Επίσης εντός του τριμήνου θα τοποθετηθούν και κινητά φυσικά διαχωριστικά στη λεωφορειολωρίδα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα μπροστά από το Πάρκο Ελευθερίας, καθώς και από την οδό Μαρασλή, ως την οδό Λουκιανού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2002 - 20:30:18 UTC