Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • [02] Ρίο-Μποτιλιάρισμα για γερά νεύρα
  • [03] Σε τσεκ-απ υποβάλλεται ο Καραμανλής.
  • [04] Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη
  • [05] Με δύο συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

  • [01] Εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

    01/05/2002 13:30:09

    Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις γιορτάστηκε το πρωί στην Αθήνα η εργατική Πρωτομαγιά, ενω υπολειτούργησε ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω απο την αμερικανική πρεσβεία, ενω η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ, η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ διοργάνωσε την συγκέντρωσή της στην πλατεία Συντάγματος.

    Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Απο τις δύο συγκεντρώσεις και τις πορείες δημιουργήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλους του κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Διπλές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Λόγω της απεργίας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην μετακίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το βράδυ απο τις 9 εως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κινηθούν και πάλι τα λεωφορεία του ΟΟΣΑ και τα τρόλεϊ.

    Τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια εως τη 1 το μεσημέρι, ενω στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    Σημειώνεται οτι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα.

    [02] Ρίο-Μποτιλιάρισμα για γερά νεύρα

    01/05/2002 11:02:32

    Τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Ρίο, εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών για την εργατική Πρωτομαγιά και της ακινητοποίησης των πλοίων μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ουρά των αυτοκινήτων έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και φθάνει μέχρι τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών.

    [03] Σε τσεκ-απ υποβάλλεται ο Καραμανλής.

    01/05/2002 11:02:20

    Το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ-απ του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής απο το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του στη Ρηγίλλης και έχει επαφές με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει στην Αθήνα για τις εορτές του Πάσχα.

    [04] Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη

    01/05/2002 08:32:38

    Εικοσιεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο το θάνατο του αγωνιστή της δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της απριλιανής χούντας Αλέκου Παναγούλη.

    Το μεσημέρι θα τελεστεί μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο απο συγγενείς και φίλους του Αλέκου Παναγούλη.

    [05] Με δύο συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    01/05/2002 08:32:32

    Υπολειτουργεί σήμερα ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την εργατική Πρωτομαγιά, η οποία θα εορταστεί στην Αθήνα με δύο συγκεντρώσεις.

    Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη πρεσβεία του Ισραήλ.

    Η ΓΣΕΕ, δεν διοργανώνει συγκέντρωση και καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα κατά τόπους εργατικά κέντρα.

    Το ΠΑΜΕ, καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση για την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Λόγω της 24ωρης απεργίας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη μετακίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν λειτουργουν εως τις 9 το πρωί.

    Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ δεν κινήθηκαν το πρωί, ενω θα πραγματοποιήσουν νέα στάση απο τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    Τα πλοία θα μένουν δεμένα στα λιμάνια από τις 9 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί εως τη μία μετά το μεσημέρι. Από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι τα δρομολόγια των τρένων θα διεξαχθούν σήμερα κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο.

    Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    Σημειώνεται ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου.

    Τέλος κανονικά λειτουργουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 May 2002 - 11:30:19 UTC