Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη
  • [02] Ληστεία σε τράπεζα στη Συγγρού
  • [03] Σύλληψη για τα επεισόδια στο Μπάσκετ
  • [04] Στην Κύπρο σήμερα ο Κόφι Ανάν.
  • [05] Κύπρος-Κόφι Ανάν-Συνομιλίες
  • [06] Εκρηξη χειροβομβίδας-Συνελλήφθησαν δύο άτομα
  • [07] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ
  • [09] ΝΔ-Ονόματα υποψήφιων δημάρχων

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κορυφαία στελέχη

    14/05/2002 12:57:04

    Νέο κύκλο επαφών είχε το πρωί ο πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Το πρωί ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας Στέφανο Μανίκα και το γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη και στη συνέχεια με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Απο τις 12 συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Σημίτη η διϋπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την προετοιμασία της οργανωτικής συνδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

    [02] Ληστεία σε τράπεζα στη Συγγρού

    14/05/2002 12:56:56

    Ενοπλη ληστεία με λεία 23.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εγνατίας Τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα. Δύο δράστες με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή.

    [03] Σύλληψη για τα επεισόδια στο Μπάσκετ

    14/05/2002 12:43:25

    O 37χρονος Κωνσταντίνος Μουχτούρης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ, συνελήφθη τα ξημερώματα απο την αστυνομία και ανακρίνεται για την επίθεση στο λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, το απόγευμα της Τρίτης στη λεωφόρο Συγγρού.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μουχτούρης συνελήφθη απο τον αριθμό της μοτοσυκλέτας του, με την οποία έφυγε μετά την επίθεση στο λεωφορείο που μετέφερε τους μπασκετμπολίστες

    [04] Στην Κύπρο σήμερα ο Κόφι Ανάν.

    14/05/2002 12:24:21

  • Με συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες, σήμερα, στην Κύπρο, ο γγ του ΟΗΕ, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού στο νησί, απο το 1979. Ο κ.Ανάν, δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα επαφές και θα παραμείνει στο ξενοδοχείο του για να ενημερωθεί απο τον εκπρόσωπό του στο Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Ωστόσο, η επίσκεψη θεωρείται σημαντική καθώς πλησιάζει ο Ιούνιος, ο οποίος έχει τεθεί ως χρονικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η επίσκεψη του κ.Ανάν συμπίπτει με τη σημαντική δήλωση του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ οτι ο Ντενκτάς δεν είναι αρκετά διαλλακτικός και οι πρότάσεις του προς τον πρόεδρο Κληρίδη, ανεπαρκείς. Στο μεταξύ, ο κ.Ντε Σότο σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, έκανε λόγο για ενδιάμεση συμφωνία και τόνισε οτι ο γγ του ΟΗΕ για να θεωρήσει επιτυχή την επίσκεψή του θα πρέπει να έχει απτό αποτέλεσμα μέχρι τον Ιούνιο, υπό την μορφή διεξόδου και στα τέσσερα βασικά ζητήματα του Κυπριακού. Η Λευκωσία αντιδρά στο ενδεχόμενο ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα αφήνει ανοικτό το Κυπριακό, ενώ το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, εξέφρασε την προσδοκία οτι η επίσκεψη του Κόφι Αναν θα είναι ουσιαστική. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε κανονικά η νέα συνάντηση Κληρίδη- Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    [05] Κύπρος-Κόφι Ανάν-Συνομιλίες

    14/05/2002 07:40:00

    Με την προσδοκία οτι η ανάμιξη του Κόφι Αναν θα δημιουργήσει την απαραίτητη κινητικότητα στη διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού η κυβέρνηση της Λευκωσίας τον περιμένει το βράδυ στην Κύπρο.

    [06] Εκρηξη χειροβομβίδας-Συνελλήφθησαν δύο άτομα

    14/05/2002 07:39:54

    Στα χέρια της αστυνομίας είναι ο ένας απο τους δύο άνδρες, καθώς και η γυναίκα που βρίσκονταν στο καφέ-εστιατόριο ''Διόνυσος'', απέναντι απο την Ακρόπολη, την ώρα που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι η έκρηξη στον πυροκροτητή χειροβομβίδας.

    [07] Φορολογική μεταρρύθμιση

    14/05/2002 07:39:47

    Σε 13 βασικές αρχές θα στηρίζεται η φορολογική μεταρρύθμιση. Οι αρχές αυτές συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαλόγου, που συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και των Κοινωνικών Φορέων στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

    [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ

    14/05/2002 07:39:41

    Η οργανωτική συνδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 6-8 Ιουλίου, θα είναι το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί στη συνεδρίασή του το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

    [09] ΝΔ-Ονόματα υποψήφιων δημάρχων

    14/05/2002 07:39:35

    Τα ονόματα 78 υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το βράδυ η ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2002 - 11:31:29 UTC