Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφθασε στη Λάρνακα ο Κόφι Ανάν
  • [02] Ποινική δίωξη σε βάρος 37χρονου για την επίθεση στο λεωφορείο του ΠΑΟ
  • [03] Ενταση στις σχέσεις ΝΔ-ΣΥΝ
  • [04] Συμβουλίο Συντονιστών ΝΔ-Προσλήψεις
  • [05] Μέσα στον Ιούλιο η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Φάλκον

  • [01] Εφθασε στη Λάρνακα ο Κόφι Ανάν

    14/05/2002 20:47:57

    Να υπογραμμίσει τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς και να τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν, συμμεριζόμενοι την ανάγκη του επείγοντος και της προθυμίας για συμβιβασμό, είναι ο σκοπός της αποστολής του στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, μόλις έφθασε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ωστόσο, ο κ.Αναν δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Τόνισε μάλιστα, οτι η ανησυχία δεν είναι μόνο δική του, αλλά και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πρόσθεσε επίσης, οτι θέλει να συζητήσει μαζί με τους δύο ηγέτες, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία αποτελεσματικά, ώστε να επιλυθούν τα κύρια ζητήματα μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αύριο ο Κόφι Αναν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί την Πέμπτη.

    [02] Ποινική δίωξη σε βάρος 37χρονου για την επίθεση στο λεωφορείο του ΠΑΟ

    14/05/2002 20:47:51

    Σωρεία ποινικών διώξεων, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου Κωνσταντίνου Μουχτούρη, υπαλλήλου της Ιντρακόμ, ο οποίος φέρεται να πέταξε πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε χθες τους μπασκετμπολίστες του Παναθηναϊκού στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Μουχτούρης, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη, αρνείται ότι συμμετείχε στο επεισόδιο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ακλόνητο άλλοθι. Ο 37χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, καθώς είχε συλληφθεί για μεταφορά φωτοβολίδων πριν απο αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Τη χθεσινή επίθεση, καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ το παιχνίδι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή στις οκτώ το βράδυ, ενώ αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

    [03] Ενταση στις σχέσεις ΝΔ-ΣΥΝ

    14/05/2002 20:47:44

    Ενταση στις σχέσεις της ΝΔ με τον ΣΥΝ προκαλεί το θέμα της ενδεχόμενης συνεργασίας της Νίτσας Λουλέ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Η κυρία Λουλέ υπέβαλε την παραίτησή της απο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ μετά απο τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος δήλωσε οτι τυχόν υποψηφιότητά της με άλλο κόμμα θα σημάνει τη διαγραφή της απο τον ΣΥΝ. Πάντως η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει προτείνει στην κυρία Λουλέ να μπει στο συνδυασμό της, για το δήμο της Αθήνας, τονίζοντας ότι η πρώην βουλευτής του Συνασπισμού μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει.

    [04] Συμβουλίο Συντονιστών ΝΔ-Προσλήψεις

    14/05/2002 20:47:38

    Με το θέμα των προσλήψεων ασχολήθηκε το Συμβούλιο των Συντονιστών της ΝΔ, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει το ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και να διευρυνθούν οι δυνατότητές του.

    Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ είναι αδιάβλητοι και αξιόπιστοι, ενώ τα αντικειμενικά κριτήρια που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι πάντα αξιοκρατικά.

    [05] Μέσα στον Ιούλιο η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    14/05/2002 20:47:31

    Μέσα στον Ιούλιο, προσδιορίζεται να διεξαχθεί η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε μανιφέστο για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει ενωμένο στη συνδιάσκεψη, για να συζητηθεί η πορεία της παράταξης και να συζητηθούν οι όποιες προτάσεις οργανωτικές αλλαγές. Κληθείς να σχολιάσει τα ανοίγματα στην Αριστερά που επιχειρεί η Ρηγίλλης, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι η ΝΔ κουβαλάει μέσα της το απόστημα της Ακροδεξιάς.

    [06] Συνεχίζεται η δίκη για το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Φάλκον

    14/05/2002 20:47:22

    Σημαντικές αποκαλύψεις, έκανε στην απολογία της η ιδιαιτέρα γραμματέας του εκλιπόντος, Γιάννου Κρανιδιώτη, στην κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου που εκδικάζει την υπόθεση του δυστυχήματος με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, τον Σεπτέμβριο του 1999.

    Η κα Μπεγλίτη υποστήριξε οτι ο Γιάννος Κρανιδιώτης είχε συντάξει επιστολή προς την Ολυμπιακή, μετά από πρόβλημα που εμφάνισε το Φάλκον σε ταξίδι στο Πεκίνο, την οποία όμως δεν έστειλε ποτέ. Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αεροσυνοδός του Φάλκον Αννα Βελισαρίου, η οποία τόνισε ότι δέχθηκε πιέσεις απο την Ανώτατη Επιτροπή της ΥΠΑ, που ερευνούσε τα αίτια του δυστυχήματος, να καταθέσει ότι είδε τον κυβερνήτη να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, την ώρα που ξεκίνησαν οι δελφινισμοί του αεροσκάφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2002 - 20:30:14 UTC