Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του Κόφι Ανάν με Κληρίδη και Ντενκτάς
  • [02] Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για το AIDS
  • [03] Πυροβόλησε τη φίλη του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
  • [04] Ρέικιαβικ - Παπανδρέου - Τζεμ - Κύπρος - Ευρωστρατός.
  • [05] Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομική πολιτική.
  • [06] Προϋπολογισμός 2003-Δηλώσεις Χριστοδουλάκη.
  • [07] Εμπρησμοί σε μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης χρημάτων τραπεζών
  • [08] Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στην Εύβοια.

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του Κόφι Ανάν με Κληρίδη και Ντενκτάς

    15/05/2002 13:43:53

    Με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη συναντήθηκε το πρωί ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στη νήσο. Η συνάντηση διήρκεσε μιάμισυ ώρα και ο κ.Κληρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συζήτηση. Είπε ότι εξετάστηκαν θέματα επιτάχυνσης της διαδικασίας των απευθείας συνομιλιών.

    Στις 4 το απόγευμα, ο κ.Ανάν, θα μεταβεί στα κατεχόμενα, για συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Στις 7 το βράδυ ο γγ του ΟΗΕ θα έχει κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε δείπνο που θα παραθέσει στην οικία του ειδικού του αντιπροσώπου στην Κύπρο.

    [02] Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για το AIDS

    15/05/2002 13:43:46

    Ελληνας γιατρός που εργάζεται στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο ιός του AIDS κρύβεται και σε άλλες ομάδες κυττάρων του ανθρώπινου σώματος, πέραν από τις γνωστές ως σήμερα.

    Πρόκειται για τον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος εργάζεται στο Εθνικό Ογκολογικό Ινστιτούτο στην πολιτεία Μέριλαντ, και υποστήριξε ότι ο ιός που προκαλεί το AIDS,μπορεί να προσβάλει και κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα δε, μπορεί να παραμείνει εκεί αθέατος ακόμη και μετά την καταπολέμηση της λοίμωξης με φάρμακα.

    Οπως επισήμανε ο γιατρός η νέα ανακάλυψη θα βελτιώσει τις θεραπευτικές μεθόδους, ώστε να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης καταπολέμηση του ιού και η εξάλειψη κάθε ίχνους του, από τον ανθρώπινο οργανισμό.

    [03] Πυροβόλησε τη φίλη του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

    15/05/2002 13:43:39

    Παραλίγο τραγωδία τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, μετά από έντονη λογομαχία που είχε ένα ζευγάρι. Ο 30χρονος Παύλος Κοντός, πυροβόλησε και τραυμάτισε τη φίλη του Αντωνίου Βεργινάδη 20 ετών, μέσα στο διαμέρισμά της.

    Στη συνέχεια ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Η Βεργιδάνη νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ ο δράστης στο ΚΑΤ, με εξωτερικό τραύμα στο κρανίο.

    [04] Ρέικιαβικ - Παπανδρέου - Τζεμ - Κύπρος - Ευρωστρατός.

    15/05/2002 13:33:40

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε χθες στο Ρέικιαβικ με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Οι δύο υπουργοί έκαναν μια ανασκόπηση των εξελίξεων για το Κυπριακό.

    Ο κ.Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση Τούρκων δημοσιογράφων διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Κόφι Ανάν στα κατεχόμενα δεν συνιστά έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς ο γγ του ΟΗΕ τελεί υπό την αιγίδα των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Άπό την πλευρά του ο κ.Τζεμ εξέφρασε την ελπίδα να αποδώσουν οι επαφές Ανάν στη Λευκωσία. Οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου στη Μύκονο την ερχόμενη Κυριακή, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ευρωμεσογειακής διάσκεψης.

    Στο μεταξύ για το θέμα του ευρωστρατού ο Ισπανός προεδρεύων Χοσέ Πικέ, ανέφερε χθες ότι η διευθέτηση του ζητήματος πρέπει να γίνει άμεσα γιατί από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει η Ελλάδα την προεδρία της Ενωσης σε θέματα κοινής ασφάλειας και άμυνας, άρα η επίλυση θα γίνει δυσκολότερη και εξέφρασε την ελπίδα η διέξοδος να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης.

    Εξάλλου, χθες βράδυ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας-Ρουμανίας και Βουλγαρίας αναζήτησαν σε συνάντησή τους πρακτικούς τρόπους ανάδειξης της υποψηφιότητας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

    Σχεδίασαν την προβολή των υποψηφιότητων των δύο αυτών βαλκανικών χωρών δεδομένης της ανησυχίας της Ρουμανίας, πως η πρόκριση της Ρωσίας θα ανασχέσει τη δική της προσέγγιση στη συμμαχία.

    [05] Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομική πολιτική.

    15/05/2002 07:39:44

    Η επίσπευση της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, η διατήρηση της μακροοινομικής σταθερότητας, η τήρηση αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο την περαιτέρω μείωση του υψηλού δημοσίου χρέους και η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία είναι οι βασικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημοσιονομική κατάσταση των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] Προϋπολογισμός 2003-Δηλώσεις Χριστοδουλάκη.

    15/05/2002 07:39:38

    Κανονικά και εντός των στόχων που έχουν τεθεί κινείται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, τόσο ως προς το σκέλος των εσόδων όσο και ως προς το σκέλος των εξόδων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και διευκρίνισε ότι οποιεσδήποτε ''αμφισβητήσεις'' σχετικά με τα δημοσιονομικά μεγέθη οφείλονται στο γεγονός ότι υπολογίζονται διαφορετικά από πέρυσι.

    [07] Εμπρησμοί σε μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης χρημάτων τραπεζών

    15/05/2002 07:39:31

    Στόχοι εμπρηστών έγιναν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες τα μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς έξω από το σούπερ μάρκετ ''Βερόπουλος'' στο Γαλάτσι και της ΑΣΠΙΣ BANK στους Αμπελόκηπους. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες έριξαν αυτοσχέδιο μηχανισμό με έξι γκαζάκια και στη δεύτερη δοχείο με βενζίνη, στο οποίο είχαν προσαρμοστεί δύο γκαζάκια.

    [08] Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στην Εύβοια.

    15/05/2002 07:39:25

    Ογδονταοκτώ λαθρομετανάστες, μετέφερε το ελληνικό επαγγελματικό τουριστικό σκάφος ''Μύριαμ'', το οποίο με κυβερνήτη τον 50χρονο Κώστα Τζίρμπα και πλήρωμα τον Αλβανό υπήκοο, Τζερκάκ Μουράιβα, 20 χρόνων, εντοπίσθηκε χθες από σκάφη του Λιμενικού, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πετριές Εύβοιας. Οι λαθρομετανάστες, κυρίως κουρδικής καταγωγής, παραμένουν σε υπαίθριο χώρο, ενώ ο Τζίρμπας και ο Μουράιβα κρατούνται στο λιμενικό σταθμό, μέχρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2002 - 11:30:18 UTC