Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν από τις 11 Ιουνίου οι ναυτικοί
  • [02] Δημοτικές εκλογές-Δημοσκοπήσεις
  • [03] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα
  • [04] Υπ.Μεταφορών-Προαστιακός σιδηρόδομος

  • [01] Απεργούν από τις 11 Ιουνίου οι ναυτικοί

    20/05/2002 20:48:09

    Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσουν από τις 11 Ιουνίου οι ναυτικοί στα πλοία όλων των κατηγοριών, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά πλειοψηφία.

    Η ΠΝΟ ζητεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αύξηση των συντάξεων μέχρι το 80% των εν ενεργεία μισθών, διπλασιασμό των εφάπαξ παροχών, αύξηση της επικουρικής ασφάλισης και τη δημιουργία Ταμείου Ανεργίας.

    [02] Δημοτικές εκλογές-Δημοσκοπήσεις

    20/05/2002 20:13:44

    Αναβρασμός επικρατεί τα κομματικά επιτελεία, μετά την πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προηγούνται κατά περίπου 30 μονάδες των βασικών αντιπάλων τους, Χρήστου Παπουτσή και Σπύρου Βούγια, για τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Στη Ρηγίλλης επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας και ικανοποίησης, αν και σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Τέϊλορ Νέλσον, εκτιμάται πως τουλάχιστον για το δήμο της Αθήνας, ο νικητής θα κριθεί στο δεύτερο γύρο. Εγώ πιστεύω στη δημοκρατία του λαού και όχι των δημοσκοπήσεων, δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, προσθέτοντας πως η πρώτη και ουσιαστική δημοσκόπηση θα είναι οι ίδιες οι εκλογές. Χαρακτήρισε επίσης ανοησίες, δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

    [03] Κριτική Καραμανλή στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα

    20/05/2002 20:13:36

    Για μεταστροφή της στάσης του πρωθυπουργού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην προγραματισμένη για την Παρασκευή ενημέρωση που θα κάνει στους πολιτικούς αρχηγούς, για τα εθνικά θέματα. Ο κ.Καραμανλής μετά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματός του, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, οτι για το θέμα του ευρωστρατού η κυβέρνηση έχει δείξει αδράνεια και ολιγορία, ενώ στα ελληνοτουρκικά η πολιτική της είναι αναποτελεσματική.Για δηλώσεις που αντιστρατεύονται το κλίμα εθνικής ομοψυχίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Υπ.Μεταφορών-Προαστιακός σιδηρόδομος

    20/05/2002 20:13:28

    Με ηλεκτρικά τρένα, θα έχει ενωθεί το 2004 το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την Αθήνα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, διαβεβαίωνοντας έτσι οτι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα είναι έτοιμος στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί. Ο κ.Βερελής παραδέχθηκε ωστόσο, οτι υπάρχει μια καθυστέρηση στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την κατασκευή των ηλεκτρικών τρένων από την κοινοπραξία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, λόγω αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της κοινοπραξίας. Σημείωσε όμως ότι ακόμη και στην περίπτωση που δεν παραδοθούν έγκαιρα τα τρένα, υπάρχει σχέδιο για την ενοικίαση συρμών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2002 - 20:30:14 UTC