Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφ'όλης της ύλης ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι δύο απο τους 13 εξόριστους Παλαιστινίους
  • [03] Περιορισμένες ζημιές στην Κρήτη απο τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.
  • [04] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
  • [05] ''Σισμίκ''-Σεισμολογικές έρευνες.
  • [06] Σεισμός-Κρήτη
  • [07] Πρωθυπουργός-Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ
  • [08] Σήμερα ο Γλαύκος Κληρίδης στην Αθήνα
  • [09] Κύπρος-Παλαιστίνιοι-Αναχωρούν σήμερα
  • [10] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [11] Ωκεανογραφικό σκάφος "Σισμίκ"

  • [01] Εφ'όλης της ύλης ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    22/05/2002 13:25:05

    Βαρυσήμαντη ομιλία εφ`όλης της ύλης απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων, στην οικονομία, τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ενώ άσκησε οξεία κριτική στη ΝΔ.

    Για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου τόνισε ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα βαίνει καλώς σύμφωνα με τις θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις της.

    Για την εκκρεμμότητα του θέματος του ευρωστρατού επισήμανε ότι είναι γνωστή η αντίρρησή μας απέναντι στο λεγόμενο κείμενο της Αγκυρας. Η διαφωνία μας, πρόσθεσε, εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν διαφαίνεται κάποια λύση υπέρβασής της και θα χρειαστεί να αγωνιστούμε.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εσωτερική κατάσταση και πρόσθεσε ότι συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ανεργία είπε μειώνεται, εκσυγχρονίζεται η δημόσια παιδεία, δίνονται λύσεις για τις ουρές στο ΙΚΑ, προωθείται η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ και δημιουργείται ένα νέο κράτος.

    Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι υπάρχει και ο κ.Καραμανλής ο οποίος συμπεριφέρεται ως πλασιέ της απαξίωσης της δημόσιας υγείας και πρόσθεσε ότι η δεξιά κάνει το ίδιο σε κάθε τομέα του κοινωνικού κράτους με σταθερή επιδίωξη να το απαξιώσει και να προετοιμάσει την επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων.

    Τέλος ζήτησε τη συστράτευση από όλους στον αγώνα των υποψηφίων του κόμματος για τη νίκη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου, οι οποίες όπως είπε είναι εκλογές με πολιτικό χαρακτήρα για τις τοπικές κοινωνίες.

    [02] Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι δύο απο τους 13 εξόριστους Παλαιστινίους

    22/05/2002 13:24:58

    Προσγειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στον αερολιμένα ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' στην Αθήνα το ισπανικό μεταγωγικό, μεταφέροντας τους 9 Παλαιστινίους, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

    Ηδη στο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' αποβιβάστηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δύο Παλαιστίνιοι, τους οποίους υποδέχθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών και εκπρόσωποι της παλαιστινιακής αρχής. Σημειώνεται ότι το ισπανικό μεταγωγικό αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

    Αλλοι τρεις Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στη Ρώμη με ιταλικό αεροσκάφος, ενώ ο δέκατος τρίτος θα παραμείνει στην Κύπρο για να μεταφερθεί αργότερα σε άλλη χώρα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που εγκαθίστανται στη χώρα μας θα ζουν σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας. Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας τους, αλλά δεν θα τεθούν υπό περιορισμό.

    [03] Περιορισμένες ζημιές στην Κρήτη απο τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

    22/05/2002 13:24:50

    Περιορισμένες ζημιές σε παλαιά σπίτια και καταστήματα κυρίως στο Ηράκλειο, προκάλεσε ο σεισμός ο οποίος σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και είχε μέγεθος 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μήλου και της Κρήτης.

    Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου αλλά και σε αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Από το πρωί συνεργεία της νομαρχίας πραγματοποιούν ελέγχους.

    Από την πλευρά τους οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί ενώ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γιώργος Σταυρακάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για μεμονωμένο σεισμό, και λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους δεν υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα.

    Σημειώνεται ότι το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [04] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

    22/05/2002 13:24:40

    Εφθασε το πρωί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος το μεσημέρι συναντήθηκε με τον ομόλογό του Κωστή Στεφανόπουλο και συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Στη συνέχεια ο κ.Κληρίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο κ.Κληρίδης, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ.Παπανδρέου και Κασουλίδης και άλλοι αξιωματούχοι. Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο νησί.

    Ο κ.Κληρίδης σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σκέψεις για το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν πουθενά οι συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, θα αντιμετωπίσει εμπόδια την τελευταία στιγμή.

    Αύριο ο κ.Κληρίδης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων.

    [05] ''Σισμίκ''-Σεισμολογικές έρευνες.

    22/05/2002 13:24:31

    Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας θα αρχίσει αύριο τις σεισμολογικές έρευνες για τη γεωλογική υφή του βυθού της περιοχής, το ωκεανογραφικό σκάφος της Τουρκίας ''Σισμίκ'', το οποίο χθες βγήκε απο τα Δαρδανέλια και κινείται στα τουρκικά χωρικά ύδατα με κατεύθυνση το νότο.

    H Αγκυρα ανακοίνωσε ότι το σκάφος θα παραμείνει επί 15 ημέρες στην περιοχή με σκοπό να κάνει τις σεισμολογικές μελέτες τις οποίες θεωρούν σημαντικές μετά το σεισμό της 17ης Αυγούστου.

    Πληροφορίες αναφέρουν οτι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.

    [06] Σεισμός-Κρήτη

    22/05/2002 07:52:47

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ προερχόμενη απο τον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Μήλου αναστάτωσε την Κρήτη. Υλικές ζημιές υπήρξαν σε εγκαταστάσεις τουριστικών επιχειρήσεων στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου.

    [07] Πρωθυπουργός-Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ

    22/05/2002 07:52:41

    Σημαντική πολιτική ομιλία εφόλης της ύλης αναμένεται να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Σήμερα ο Γλαύκος Κληρίδης στην Αθήνα

    22/05/2002 07:52:35

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης φθανει το μεσημέρι στην Αθήνα για συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας σχετικά με την πορεία του Κυπριακού και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [09] Κύπρος-Παλαιστίνιοι-Αναχωρούν σήμερα

    22/05/2002 07:52:27

    Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν απο την Κύπρου οι 12 απο τους 13 Παλαιστίνιους που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Λάρνακας και να μεταφερθούν σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

    [10] Πανελλαδικές εξετάσεις

    22/05/2002 07:52:17

    Εύστοχα, χωρίς παγίδες και προβλήματα, χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Ιστορίας και των Νεοελληνικών, στα οποία διαγωνίστηκαν χθες οι μαθητές της Γ' και Β' Λυκείου αντίστοιχα, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν αύριο με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στη Φυσική και της Γ' Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα.

    [11] Ωκεανογραφικό σκάφος "Σισμίκ"

    22/05/2002 07:51:53

    Το ωκεανογραφικό σκάφος της Τουρκίας ''Σισμίκ'' βγήκε χθες το πρωί απο τα Δαρδανέλια και κινούμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα κατευθύνεται προς νότο. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 May 2002 - 11:31:43 UTC