Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία του πρωθυπουργού σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα
  • [02] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα Αττικής
  • [03] Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική Πατρών-Πύργου-Τρείς νεκροί
  • [04] Τουρκία-Γιλμάζ:Η Τουρκία να στηρίξει λύση Κυπριακού.
  • [05] Στο νοσοκομείο παραμένει ο Ετζεβίτ-Αντιμετωπίζει πρόβλημα θεραπευτικής
  • [06] Στην Ευρυτανία σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [07] Νέα πυρά Λαλιώτη κατά τη ΝΔ
  • [08] Εκθεση ΟΑΣΑ για ελληνική οικονομία στο ΒΗΜΑ
  • [09] Η Λετονία αναδείχθηκε νικήτρια στον 47ο διαγωνισμό της "Γιουροβίζιον"

  • [01] Ολοκληρώνεται η περιοδεία του πρωθυπουργού σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα

    26/05/2002 12:32:42

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ολοκληρώνει αργά το μεσημέρι την περιοδεία του στο νομό Ευρυτανίας, όπου επισκέφθηκε τα χωριά Γρανίτσα και Κορυσχάδες.

    Ο κ. Σημίτης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καρπενήσι και αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων, καθώς και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.

    Χθες το βράδυ σε ομιλία του στη Λαμία ο κ. Σημίτης τόνισε οτι αυτή την περίοδο τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε σημαντική καμπή και οδεύουν προς επίλυση.

    Συνέδεσε ομως τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με την πορεία στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, ενω επανέφερε και τον όρο εθνική στρατηγική.

    Για τις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός τόνισε οτι τα επόμενα χρόνια πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε οτι η αντιπαράθεση θα είναι πολιτική.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι δεν έχει πολιτική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενω για πρώτη φορά ανέφερε οτι απο την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προσπάθεια διαβολής και του ιδίου.

    [02] Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα Αττικής

    26/05/2002 12:05:26

    Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, στην Αθήνα.

    Μετά απο έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκαν απο το διαμέρισμα τρεις γυναίκες χωρίς ευτυχώς να έχουν πάθει τίποτα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές στο διαμέρισμα ανέρχονται στα 7.000 ευρώ.

    [03] Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική Πατρών-Πύργου-Τρείς νεκροί

    26/05/2002 12:00:36

    Τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες έγινε τα ξημερώματα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στη θέση Τσουκαλέικα.

    Απο τη μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων ανασύρθηκαν νεκροί οι Κωνσταντίνος Καρράς, 43 ετών, Νίκος Σπηλιώπουλος, 23 ετών και Χρήστος Κωνσταντόπουλος, 24 ετών.

    Σοβαρά τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν οι Παναγιώτης Οικονομόπουλος και Ανδρέας Κυριακόπουλος, 30 ετών αντίστοιχα.

    [04] Τουρκία-Γιλμάζ:Η Τουρκία να στηρίξει λύση Κυπριακού.

    26/05/2002 09:56:55

    Η Τουρκία πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού υπολογίζοντας τη σημασία που θα έχει η λύση για την ίδια, τους Τουρκοκύπριους και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και ηγέτη του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ

    Μιλώντας χτες σε ημερίδα που οργάνωσε στην Άγκυρα το ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα τις Τουρκοευρωπαϊκές σχέσεις, ο Γιλμάζ είπε ότι είναι γνωστό πού μπορούμε και πού δεν μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Υπό το φως των θέσεων αυτών πρέπει να είμαστε όσο είναι δυνατόν διαλλακτικοί και υπέρ της επίλυσης του προβλήματος και να χαλάσουμε το κακό σχέδιο που προφέρετε ως προς την ένταξη της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ. Διότι οδεύουμε προς μία μεγάλη κρίση.

    Ο τούρκος πολιτικός είπε επίσης ότι προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε με τις συμφωνίες του 1960 να ενταχθεί στην ΕΕ, πρέπει να υπάρξει η σχετική έγκριση της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Ο Γιλμάζ είπε πως η ένταξη της Νότιας Κύπρου στην ΕΕ, θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου για να προσθέσει ότι η ΕΕ είναι οργανισμός που αποδίδει μεγάλη σημασία στο δίκαιο και δεν θα θελήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Απλώς στη φάση αυτή, η ΕΕ χρησιμοποιεί το θέμα ως μέσο, προκειμένου να πιέσει την Τουρκία να γίνει πιο διαλλακτική στο ζήτημα της Κύπρου. Πρόκειται για πολιτική τακτική που έχει ως στόχο να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία.

    [05] Στο νοσοκομείο παραμένει ο Ετζεβίτ-Αντιμετωπίζει πρόβλημα θεραπευτικής αγωγής

    26/05/2002 09:52:32

    Συνολικά ένδεκα παθήσεις αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου -Χουριέτ, Γιενί Σαφάκ- σύμφωνα με τον οποίο, παρατηρείται πρόβλημα ως προς τη θεραπευτική αγωγή, αφού φάρμακα που αφορούν κάποια από τις παθήσεις, έχουν παρενέργειες οι οποίες σχετίζονται με κάποια άλλη πάθηση του πρωθυπουργού.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε προχτές η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Ετζεβίτ έχει μυασθένεια, διπλωπία, διαλείψεις, δυσφράδεια, έλκος, δυσκολία στο βηματισμό, πάρκινσον, σπασμένο ένα πλευρό, θρομβοφλεβίτιδα, θρόμβωση και αρτηριοσκλήρωση!

    Ο τούρκος πρωθυπουργός εξακολουθεί να νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στο νοσοκομείο Μπάσκεντ της Άγκυρας.

    Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου Τζενμ Αβτζί, χτες δήλωσε πως οι γιατροί ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να βγει από το νοσοκομείο στις αρχές τις προσεχούς εβδομάδας

    [06] Στην Ευρυτανία σήμερα ο πρωθυπουργός

    26/05/2002 09:11:57

    Την Ευρυτανία επισκέπεται σήμερα ο πρωθυπουργός. Θα περιοδεύσει στα χωριά Γρανίτσα και Κορυσκάδες, ενω το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καρπενήσι. Χθές ο κ.Σημίτης σε ομιλία του στη Λαμία, αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Τόνισε οτι αυτή την περίοδο τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε σημαντική καμπή και οδεύουν προς επίλυση. Συνέδεσε ομως τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με την πορεία στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, ενω επανέφερε και τον όρο εθνική στρατηγική.

    Για τις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός τόνισε οτι τα επόμενα χρόνια πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε οτι η αντιπαράθεση θα είναι πολιτική.

    Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι δεν έχει πολιτική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενω για πρώτη φορά ανέφερε οτι απο την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προσπάθεια διαβολής και του ιδίου.

    [07] Νέα πυρά Λαλιώτη κατά τη ΝΔ

    26/05/2002 09:11:50

    Νέα μετωπική επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ εξαπολύει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''.

    Αναφέρεται στην υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας Μάγιο και επισημαίνει οτι όταν ανοίξουν οι τροφοδότες λογαριασμοί κάποια τζάκια της ΝΔ θα χάσουν τη λάμψη τους και κάποιοι πολιτικοί κλώνοι θα μαραθούν για πάντα.

    Για πρώτη φορά ο κ. Λαλιώτης υπαινίσσεται οτι έχει ροή πληροφοριών για τον επίμαχο λογαριασμό απο κύκλους που βρίσκονται ιδεολογικά και πολιτικά κοντά στη Ρηγίλλης. Ο κ. Λαλιώτης αναφέρει οτι και σήμερα η Μάγιο ξεπλένει μαύρο χρήμα.

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αφού εύχεται να γυρίσει υγιής ο κ. Μητσοτάκης απο τις ΗΠΑ, δηλώνει οτι δεν έχει προσωπική βεντέτα μαζί του, αλλά θα φτάσει την υπόθεση, όπως υποστηρίζει, μέχρι το τέλος.

    [08] Εκθεση ΟΑΣΑ για ελληνική οικονομία στο ΒΗΜΑ

    26/05/2002 09:11:44

    Η πρακτική δημιουργίας δημοσίου χρέους ''κάτω απο το τραπέζι'' απειλεί την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές διαχείρισής της, σύμφωνα με το σχέδιο της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ, το οποίο αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

    Στην έκθεση διαπιστώνεται επίσης οτι η ελληνική οικονομία σημειώνει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα παραμείνουν υψηλότεροι απο το μέσο όρο της ζώνης του ΟΟΣΑ για το 2002 και 2003. Παράλληλα, διατυπώνεται η ανησυχία για αναζωπύρωση του πληθωρισμού και ζητείται με έμφαση εκτεταμένη φορολογική μεταρρύθμιση με την άρση των ''κινήτρων'', που όπως σημειώνει ακόμα και σήμερα ευνοούν την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

    Τέλος, για το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης στην έκθεση αναφέρεται οτι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα χαρακτηρίζεται ένα απο τα πιο γενναιόδωρα και τα πιο άδικα στον ΟΟΣΑ.

    [09] Η Λετονία αναδείχθηκε νικήτρια στον 47ο διαγωνισμό της "Γιουροβίζιον"

    26/05/2002 08:35:27

    Η Λετονία με 176 ψήφους αναδείχθηκε νικήτρια στον 47ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, με το τραγούδι της Μάρια Ναούμοβα ''I wanna''.

    Δεύτερη ήρθε η Μάλτα με 164 ψήφους ενω στην τρίτη θέση Ηνωμένες Βασίλειο και Εσθονία με 111 ψήφους.

    Η Ελλάδα με το S.a.g.a.p.o του Μιχάλη Ρακιντζή κατέλαβε την 17η θέση με 27 βαθμούς.

    Πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολούθησαν το διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος καλλιτέχνες από 24 χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2002 - 11:30:17 UTC