Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέλευση ΣΕΒ-Καραμανλής
  • [02] Υπ.Εθνικής Αμυνας-Παραβάσεις FIR
  • [03] Απεργία ΑΔΕΔΥ
  • [04] Αναβλήθηκε η εκδίκαση αγωγής για τη ΡΙΚΟΜΕΞ

  • [01] Συνέλευση ΣΕΒ-Καραμανλής

    28/05/2002 20:26:18

    Για αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που είναι ορατά σε όλους και επιβεβαιώνονται από τους διεθνείς οργανισμούς, κατηγόρησε εκ νέου την κουρασμένη κυβέρνηση Σημίτη, όπως την αποκάλεσε, ο πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ.Καραμανλής

    χαρακτήρισε εξαιρετικά αποκαλυπτική, την επιστολή Μπαρνιέ για την εκτέλεση των έργων και το Γ ΚΠΣ και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να εξωραΐσουν, να ωραιοποιήσουν, μια δυσμενή κατάσταση. Ο κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, για τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές, απελευθέρωση των αγορών, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και φορολογική μεταρρύθμιση.

    [02] Υπ.Εθνικής Αμυνας-Παραβάσεις FIR

    28/05/2002 20:26:09

    Σε μαζικές παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, προέβησαν οκτώ σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    Δύο ζεύγη ελληνικών αεροσκαφών απογειώθηκαν από το Καστέλι της Κρήτης όπου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε στρατιωτικές μονάδες του νησιού. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι το φαινόμενο των παραβιάσεων πολλαπλασιάζεται τελευταία, δημιουργεί κάποιες ανησυχίες, αλλά η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, για να αντιμετωπίσει αυτή την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα.

    [03] Απεργία ΑΔΕΔΥ

    28/05/2002 20:26:01

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση. Το μεσημέρι, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, για το ασφαλιστικό. Την Παρασκευή το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και η ολομέλεια της ΓΣΕΕ, μετά από αίτημα των συνδικαλιστών της αντιπολίτευσης.

    [04] Αναβλήθηκε η εκδίκαση αγωγής για τη ΡΙΚΟΜΕΞ

    28/05/2002 20:25:50

    Για τις 4 Ιουνίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής της Εύης Σοφίλου πρώην εργαζόμενης της εταιρίας ΡΙΚΟΜΕΞ, με την οποία ζητά αποζημίωση περίπου ενός δισ. δρχ. από τους υπευθύνους της εταιρίας, για το σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη από την κατάρρευση του κτιρίου στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Η συζήτηση της αγωγής αναβλήθηκε, προκειμένου να συνεκδικαστεί με τις άλλες πέντε αγωγές που έχουν καταθέσει κατά της εταιρίας οι οικογένειες θυμάτων της κατάρρευσης του κτιρίου. Από το δικαστήριο δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των εναγόντων και εργαζομένων της επιχείρησης που παρεμβαίνουν υπέρ της διοίκησης της εταιρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2002 - 20:30:11 UTC