Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Σίδνεϊ ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [02] Τη Δευτέρα η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου
  • [03] Δύο ληστείες σε τράπεζες σε Αθήνα και Πειραιά.
  • [04] Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαλβίνα Κάραλη.
  • [05] Υπολειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [06] Σχέδιο νόμου για Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των φυλακών.
  • [07] Πανεπιστήμια-Εξετάσεις το Σεπτέμβριο.
  • [08] Ανησυχία στην Κρήτη απο το χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ
  • [09] Σεισμική δόνηση στην Κρήτη
  • [10] Διάβημα στην Αγκυρα
  • [11] Τρόικα ΕΕ-Κυπριακό
  • [12] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [13] Στεγαστικά δάνεια
  • [14] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών ΙΚΑ

  • [01] Στο Σίδνεϊ ο Κωστής Στεφανόπουλος

    07/06/2002 13:51:52

    Το Σίδνεϊ επισκέπτεται σήμερα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Σε χαιρετισμό του στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της δύναμης της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στα ''ανησυχητικά'' φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών εκ μέρους του λαού, τα οποία καταγράφονται στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

    Εκτίμησε ότι οφείλονται στο γεγονός πως οι ιδεολογίες έχουν αδυνατίσει, ενώ παρατηρείται μία ομοιομορφία μεταξύ των κομμάτων οφειλόμενη, όπως είπε, στην παγκοσμιοποίηση. Εξάλλου, μετά τη δοξολογία στο ναό του Ευαγγελισμού, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα, πηγαίνει μπροστά, παρουσιάζει οικονομική ανάπτυξη που δεν είχε γνωρίσει ποτέ, και επισήμανε ότι πλέον έχει γίνει χώρα υποδοχής μεταναστών από γειτονικά κράτη.

    Ο κ.Στεφανόπουλος, συναντήθηκε και με την πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μαρί Μπασίρ, η οποία το βράδυ θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

    [02] Τη Δευτέρα η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου

    07/06/2002 13:51:45

    Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Υγείας Αλέκο Παπαδόπουλο, μετά τη δήλωση του τελευταίου οτι προτίθεται να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές για προσωπικούς λόγους.

    Το γεγονός επιβεβαίωσε το μεσημέρι και ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλέμαχος Χυτήρης, σημειώνοντας οτι για το θέμα της συνάντησης ''δεν υπάρχουν τετελεσμένα''.

    Ωστόσο πληροφορίες, αναφέρουν οτι η ανακοίνωση του κ.Παπαδόπουλου οτι δεν θα είναι υποφήφιος στις επόμενες εκλογές και ο θόρυβος που την ακολούθησε, έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ.Σημίτη.

    [03] Δύο ληστείες σε τράπεζες σε Αθήνα και Πειραιά.

    07/06/2002 13:51:39

    Δύο ληστείες σημειώθηκαν το πρωί σε υποκαταστήματα τραπεζών στον Πειραιά και την Αθήνα.

    Η πρώτη ληστεία, έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Σαχτούρη και Θεοχάρη στην Καλλίπολη του Πειραιά. Ο δράστης αφού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους άρπαξε 5.000 ευρώ και εξαφανίστηκε πεζός.

    Εξάλλου, στις 10.35 δύο άγνωστοι, ο ένας κρατώντας χειροβομβίδα και ο άλλος όπλο, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στην οδό Συγγρού 224 στην Καλλιθέα, άρπαξαν 25.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα τύπου εντούρο, η οποία είχε κλεμμένη πινακίδα.

    [04] Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαλβίνα Κάραλη.

    07/06/2002 13:51:32

    Πέθανε χθες βράδυ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο η δημοσιογράφος Μαλβίνα Κάραλη. Η κηδεία της θα γίνει αύριο από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.

    [05] Υπολειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ

    07/06/2002 13:51:26

    Με προσωπικό ασφαλείας, λειτουργούν από σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του Ιδρύματος.

    Οι 24ωρες απεργίες θα επαναληφθούν στις 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου, καθώς οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους.

    Ομως και οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, εξήγγειλαν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13, 20 και 27 Ιουνίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    [06] Σχέδιο νόμου για Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των φυλακών.

    07/06/2002 13:51:19

    Τη δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, για τη δημιουργία Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Φυλακών.

    Αποστολή του σώματος αυτού, είναι η διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα σε όλες τις φυλακές της χώρας, προκειμένου να ελέγχονται οι συνθήκες κράτησης και η τήρηση των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας.

    Ακόμα οι υπάλληλοι θα έχουν δυνατότητα να διενεργούν προανακριτικές πράξεις και θα εποπτεύονται από Εισαγγελέα Εφετών.

    [07] Πανεπιστήμια-Εξετάσεις το Σεπτέμβριο.

    07/06/2002 13:51:12

    Σε διπλή εξεταστική περίοδο το Σεπτέμβριο οδηγούνται τα περισσότερα πανεπιστήμια μετά την απόφαση των καθηγητών να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

    Σήμερα, συνεδριάζουν σε επτά σχολές οι συνελεύσεις των καθηγητών των τμημάτων, οι οποίες θα λάβουν και τις οριστικές αποφάσεις. Κανονικά λειτουργούν το Οικονομικό πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πολυτεχνείο της Κρήτης.

    Στο μεταξύ το μεσημέρι ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση απευθύνει ''έκκληση προς τους καθηγητές, με αίσθημα ευθύνης να προσέλθουν στις εξετάσεις για να μήν χαθεί η χρονιά για τους φοιτητές''.

    [08] Ανησυχία στην Κρήτη απο το χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ

    07/06/2002 13:51:05

    Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη 1.36 τα ξημερώματα, στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια της Σητείας στην Κρήτη. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σκορδίλης, χαρακτήρισε τη δόνηση μεμονωμένο γεγονός εφόσον δεν σηματοδοτεί την απαρχή μιας σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

    Πάντως ο σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους της Κρήτης και αρκετοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες. Από τη δόνηση, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [09] Σεισμική δόνηση στην Κρήτη

    07/06/2002 07:41:02

    Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της βόρειας Κρήτης στη 1.36 μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια της ανατολικής Κρήτης σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος, ενω μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [10] Διάβημα στην Αγκυρα

    07/06/2002 07:40:56

    Σε διάβημα στην Αγκυρα και στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση των παραβιάσεων από δύο τουρκικά αεροσκάφη, του ελληνικού εναερίου χώρου πάνω από το πολιτικό αεροδρόμιο της Ρόδου. Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ήταν πιο προκλητικές από ότι συνήθως, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, απο τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι έγιναν όλα τα αναγκαία διαβήματα από το υπουργείο Εξωτερικών.

    [11] Τρόικα ΕΕ-Κυπριακό

    07/06/2002 07:40:50

    Σαφή μηνύματα προς την τουρκική πλευρά να συνεργαστει για λύση στο Κυπριακό έστειλε η τρόικα της ΕΕ, η οποία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Ραμόν ντε Μιγκέλ, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη - αστραπή στην Κύπρο και διεξήγαγε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [12] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    07/06/2002 07:40:43

    Θετική για τα ελληνικά συμφέροντα χαρακτήρισε απο το Λουξεμβούργο ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα της συμβατότητας με το κοινοτικό δίκαια, της χρηματοδότησης που έχει δοθεί για την πρόωρη συνταξιοδότηση 250 εργαζομένων.

    [13] Στεγαστικά δάνεια

    07/06/2002 07:40:36

    Αύξηση κατά 40%, σε δωδεκάμηνη βάση, παρουσίασαν τα στεγαστικά δάνεια φθάνοντας στο ύψος ρεκόρ όλων των εποχών 5,8 τρισ δραχμές. Τα στοιχεία αυτά έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, σχετικά με τον δανειμό των Ελλήνων. Αντίθετα, επιβραδύνθηκαν οι χορηγήσεις καταναλωτικών δανείων. Συνολικά, οι οφειλές των νοικοκυριών για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 8,5 τρισ. δρχ.

    [14] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών ΙΚΑ

    07/06/2002 07:40:29

    Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργούν από σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας των κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών του ιδρύματος. Οι 24ωρες απεργίες θα επαναληφθούν στις 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου, καθώς οι γιατροί υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ικανοποιηθεί τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους. Ομως και οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, εξήγγειλαν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13, 20 και 27 Ιουνίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 June 2002 - 11:30:48 UTC