Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα
  • [02] ΥΠΕΘΟ για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις 1993-98
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Λαλιώτη-Συνεδριάζει το απόγευμα ΕΓ ΠΑΣΟΚ
  • [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία τραπεζοϋπαλλήλων
  • [05] Απεργούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [06] Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • [07] Συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή για Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • [08] Την Παρασκευή ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας.
  • [09] Το πιο σύγχρονο επίγειο τρένο της Ευρώπης ο ΗΣΑΠ.
  • [10] Στα τέλη Ιουνίου οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων.

  • [01] Πρωτόπαπας για τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα

    12/06/2002 13:45:47

    Την ενίσχυση του κατοχικού στρατεύματος στην Κύπρο με νέες δυνάμεις και βαρύ οπλισμό, κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Επί του θέματος ο κ. Πρωτόπαπας παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Σ. Χάσικου, παρατήρησε όμως επιπρόσθετα πως είναι προφανές ότι "η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλητικές κινήσεις της με στόχο τον αποπροσανατολισμό. Η τουρκική πλευρά επικαλείται τη διενέργεια ασκήσεων για την προχθεσινή μεταφορά στρατεύματος στο ψευδοκράτος. Πρόκειται για μία αλυσσίδα προκλήσεων, την οποία διαμορφώνει η Τουρκία, για να μετατρέψει τις διαφορές της με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε διαφορές Ελλάδος-Τουρκίας. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την στρατηγική μας, λαμβάνοντας τα μέτρα μας και μην εστιάζοντας την προσοχή μας σε δευτερεύοντα ζητήματα", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] ΥΠΕΘΟ για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις 1993-98

    12/06/2002 13:42:34

    Ευκαιρία σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες να κλείσουν ευνοϊκά τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποθέσεις για την εξαετία 1993-1998 δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υποβολή των ειδικών σημειωμάτων θα γίνει στο διάστημα από 26 Ιουνίου μέχρι και 19 Ιουλίου. Τα μέτρα αυτά αφορούν περίπου 750.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για συνολικά 4,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις.

    Το ποσό του φόρου ανά χρήση κυμαίνεται από 60.000 δραχμές μέχρι 400.000 δραχμές ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης και το ύψος των ακαθάριστων εσόδων της ανά χρήση.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Λαλιώτη-Συνεδριάζει το απόγευμα ΕΓ ΠΑΣΟΚ

    12/06/2002 13:42:27

    Συνεδριάζει το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης συναντήθηκαν το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

    Από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προεδρεύει της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία εξετάζει την πορεία των έργων. Αύριο υπό την προεδρία του κ. Σημίτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με την πρόοδο της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης.

    [04] Σαρανταοκτάωρη απεργία τραπεζοϋπαλλήλων

    12/06/2002 13:42:20

    Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά από απόφαση της ΟΤΟΕ, η οποία ζητεί επιπρόσθετες ρυθμίσεις για τον κλάδο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Η συζήτηση για το νομοσχέδιο αναβλήθηκε για αύριο εξαιτίας της ένστασης που υπέβαλε η ΝΔ και βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς μαζί με το ασφαλιστικό δεν υποβλήθηκε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κάτι που η ΝΔ χαρακτήρισε ως παραβίαση του Συντάγματος.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του επέκρινε το πρωί την κυβέρνηση για το θέμα αυτό και μίλησε για απαράδεκτη μεθόδευση.

    [05] Απεργούν αύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

    12/06/2002 13:42:12

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο στα ιατρεία του ΙΚΑ και στα δημόσια νοσοκομεία.

    Για αύριο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι γιατροί του Ιδρύματος, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

    [06] Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική επιτροπή για Ολυμπιακούς Αγώνες.

    12/06/2002 07:53:56

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει το πρωί συνεργασία με το Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει το μεσημέρι της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [07] Συνεδριάζει το απόγευμα η διυπουργική επιτροπή για Ολυμπιακούς Αγώνες.

    12/06/2002 07:37:41

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει το πρωί συνεργασία με το Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει το μεσημέρι της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [08] Την Παρασκευή ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας.

    12/06/2002 07:37:35

    Στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, αναμένεται να ορκισθεί ο νέος υπουργός Υγείας, καθηγητής Ψυχιατρικής, Κώστας Στεφανής, στη θέση του παραιτηθέντος Αλέκου Παπαδόπουλου. Φανερά δυσαρεστημένος ο κ.Παπαδόπουλος για τη διαρροή της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο για πολιτική αθλιότητα. Σε παρεξήγηση, απέδωσε το γεγονός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι δεν προτίθεται να αντιδικήσει με στελέχη της κυβέρνησης.

    [09] Το πιο σύγχρονο επίγειο τρένο της Ευρώπης ο ΗΣΑΠ.

    12/06/2002 07:37:28

    Το πιο συγχρονο επίγειο τρένο της Ευρώπης, θα είναι ο ΗΣΑΠ έως το τέλος του 2003, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορων, στην διάρκεια παρουσίασης της πορείας των έργων αναβάθμισης του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Όπως είπε ο κ. Βερελής, οι σταθμοί του ΗΣΑΠ αναβαθμίζονται, ενώ αποκτώνται νέα, πιο σύγχρονα τρένα. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του σταθμού της Ομόνοιας. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο σταθμός θα διαθέτει συστήματα εξαερισμού, δυνατότητα ηχητικών αναγγελιών κλπ.

    [10] Στα τέλη Ιουνίου οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων.

    12/06/2002 07:37:22

    Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, αναμένεται να εκδοθούν οι βαθμοί των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Ακολούθως οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία τους απο τις 15 εως τις 20 Ιουλίου. Οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εκδοθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 June 2002 - 11:30:24 UTC