Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπής της βουλής για το
  • [02] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του νέου υπουργού
  • [03] Νέες ηλεκτρονικές κάμερες για τους παραβάτες οδηγούς
  • [04] Στην Κρήτη το ερχόμενο Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [05] Πήραν 30.000 Ευρώ και διέφυγαν πεζή
  • [06] Νέα συνάντηση Ευθυμίου-Πανεπιστημιακών
  • [07] Απεργούν οι γιατροί στο ΙΚΑ και στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής
  • [08] Εκτελεστικό Γραφείο-Υπουργικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [09] Ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας
  • [10] Ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [11] Γιατροί-Απεργία
  • [12] Υπουργός Παιδείας-Πανεπιστημιακοί
  • [13] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Κόφι Ανάν
  • [14] Αλ. Παπαρήγα για δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές

  • [01] Αρχισε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπής της βουλής για το ασφαλιστικό.

    13/06/2002 12:32:28

    Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής άρχισε το πρωί η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Ηδη δόθηκε στα κόμματα η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν είχε κατατεθεί μαζί με το νομοσχέδιο και είχε σαν αποτέλεσμα την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κατά την πρώτη μέρα συζήτησής του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Στην έκθεση περιέχονται ρυθμίσεις οι οποίες ίσως κριθούν μη συμβατές με άρθρο του Συντάγματος.

    Ειδικότερα, η προτεινόμενη ρύθμιση για τη χορήγηση σύνταξης στους άνδρες με τη συμπλήρωση στο 65ου έτους της ηλικίας τους και στις γυναίκες στο 60-ό είναι ενδεχόμενο να κριθεί ως μη συμβατή με άρθρο του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στην αρχή της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

    Στο μεταξύ, απεργούν και σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.

    [02] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Υγείας

    13/06/2002 12:32:21

    Η πρόοδος για την πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση εξετάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συμμετείχε και ο νέος υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, ο οποίος ορκίστηκε το πρωί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

    Σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ. Σημίτη ο κ. Στεφανόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία των ολυμπιακών έργων.

    [03] Νέες ηλεκτρονικές κάμερες για τους παραβάτες οδηγούς

    13/06/2002 12:26:46

    Δεκαπέντε νέες ηλεκτρονικές κάμερες θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της Αθήνας για τον εντοπισμό όσων οδηγών μπαίνουν στους λεωφορειοδρόμους.

    Οι κάμερες θα τοποθετηθούν στις οδούς Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσης Σοφίας, Κηφισίας και Μεσογείων. Υπενθυμίζεται οτι άλλες δύο κάμερες λειτουργούν απο καιρό στην Πατησίων και στην Κηφισίας.

    [04] Στην Κρήτη το ερχόμενο Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    13/06/2002 12:26:38

    Ιδιωτική επίσκεψη στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει απο το ερχόμενο Σάββατο εως τις 21 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι το Ηράκλειο, όπου θα απονεμηθεί στον Πατριάρχη το ετήσιο βραβείο των ΤΕΙ Κρήτης, ενω θα γίνουν και τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

    Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

    [05] Πήραν 30.000 Ευρώ και διέφυγαν πεζή

    13/06/2002 12:26:29

    Ενοπλη ληστεία με λεία 30.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ, στο Μοσχάτο, στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, ένα ζευγάρι εισέβαλε το πρωί στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε το χρήματα και διέφυγαν πεζή.

    [06] Νέα συνάντηση Ευθυμίου-Πανεπιστημιακών

    13/06/2002 12:26:21

    Νέα συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές θα έχει στις 6.30 το απόγευμα, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να γίνουν έστω και με καθυστέρηση, οι εξετάσεις των φοιτητών.

    Ο κ. Ευθυμίου συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, στους οποίους επανέλαβε οτι το αίτημά τους για αύξηση των μισθών τους, θα εξετασθεί το 2004. Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε να παρατείνει το εαρινό διδακτικό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους κατά 2 εβδομάδες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσης ημερομηνίας έναρξης εξετάσεων Β' εξαμήνου.

    [07] Απεργούν οι γιατροί στο ΙΚΑ και στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

    13/06/2002 12:26:14

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα σε πανελλαδική κλίμακα τα ιατρεία του ΙΚΑ λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος που ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

    Εξάλλου, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά με αιτήματα τη μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, καθώς και την καταβολή επιδομάτων.

    [08] Εκτελεστικό Γραφείο-Υπουργικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    13/06/2002 07:39:50

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδρίασε χθες το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η παραίτηση του Αλέκου Παπαδόπουλου και οι πυροβολισμοί κατά της οικίας του πρωθυπουργού, όπου και διατυπώθηκε προβληματισμός απο τα μέλη του Οργάνου. Ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα ασχοληθεί με την πρόοδο της πραγματικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης.

    [09] Ορκίζεται ο νέος υπουργός Υγείας

    13/06/2002 07:39:44

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ορκίζεται το πρωί ο νέος υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, ο οποίος ακολούθως θα συμμετάσχει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    [10] Ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    13/06/2002 07:39:37

    Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επαναλαμβάνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στην έκθεσή του για το ασφαλιστικό εντοπίζει ρυθμίσεις που ίσως κριθούν μη συμβατές με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών. Μεταξύ των βασικών ρυθμίσεων είναι αυτή που ορίζει όριο συνταξιοδότησης για τους άνδρες τα 65 έτη ηλικίας και για τις γυναίκες τα 60 έτη.

    [11] Γιατροί-Απεργία

    13/06/2002 07:39:31

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα σε πανελλαδική κλίμακα τα ιατρεία του ΙΚΑ λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος που ζητουν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Εξάλλου, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά με αιτήματα τη μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, καθώς και την καταβολή επιδομάτων.

    [12] Υπουργός Παιδείας-Πανεπιστημιακοί

    13/06/2002 07:39:25

    Νέα συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές θα έχει σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Παιδείας σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο και να γίνουν έστω και με καθυστέρηση, οι εξετάσεις των φοιτητών. Στο μεταξύ, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε να παρατείνει το εαρινό διδακτικό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους κατά 2 εβδομάδες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετάθεσης ημερομηνίας έναρξης εξετάσεων Β' εξαμήνου.

    [13] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Κόφι Ανάν

    13/06/2002 07:39:18

    Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής χθες στην έδρα του Οργανισμού. Είχα την ευκαιρία, είπε ο κ. Καραμανλής, να πω στον γγ την ανάγκη για βιώσιμη και δίκαιη λύση στο θέμα που θα στηρίζεται στο πλαίσιο των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ και βέβαια με βάση το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

    [14] Αλ. Παπαρήγα για δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές

    13/06/2002 07:39:11

    Ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ είναι το σύνθημα του ΚΚΕ ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και στόχος του κόμματος είναι να αποδυναμωθούν αυτά τα δύο κόμματα και να διαμορφωθεί ένας νέος πολιτικός χάρτης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την πραγματική αλλαγή. Αυτή ήταν η κεντρική επισήμανση της ομιλίας της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση του κόμματος χθες στην Ηλιούπολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 June 2002 - 11:30:25 UTC