Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [02] Σύλληψη λαθρομεταναστών
  • [03] Ανοιχτές αύριο οι τράπεζες
  • [04] Πρωθυπουργός-Εκκληση για συσπείρωση-Νέα πυρά Πάγκαλου.
  • [05] Ηράκλειο-Οικογενειακή τραγωδία

  • [01] Στα Χανιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    16/06/2002 12:50:50

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, που πραγματοποιεί από χθες ιδιωτική επίσκεψη στην Κρήτη, βρίσκεται σήμερα στις Καλύβες Χανίων, όπου χοροστάτησε σε αρχιερατική λειτουργία.

    Ο κ. Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί το απόγευμα Επίτιμος Δημότης Χανίων.

    Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη θα συντελέσει στη μεγαλύτερη προσέγγιση των Ορθοδόξων και Καθολικών Εκκλησιών, τονίζοντας ότι οι δογματικές και θεολογικές διαφορές δεν πρέπει να εμποδίζουν τη συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

    [02] Σύλληψη λαθρομεταναστών

    16/06/2002 12:50:43

    Από Οργανα του Λιμεναρχείου Λαυρίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε βραχώδη ακτή του Σουνίου 43 λαθρομετανάστες εκ των οποίων 20 επέβαιναν στο ιστιοφόρο ''Clymene'' νηολογίου Πειραιώς, προερχόμενο από το Τσεσμέ Τουρκίας, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ήδη αποβιβαστεί στην ακτή.

    Συνελήφθησαν επίσης οι δύο Ελληνες διακινητές Γρηγόρης Βαρδής 54 ετών και Ηλίας Καλογήρου 47 ετών. Το ιστιοφόρο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μετά την ολοκλήρωση της σε βάρος τους δικογραφίας.

    [03] Ανοιχτές αύριο οι τράπεζες

    16/06/2002 12:50:36

    Ανοιχτές θα είναι από αύριο οι τράπεζες, καθώς ανέστειλε η ΟΤΟΕ τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει κρίνοντας ικανοποιητικές τις βελτιώσεις που επέφερε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας.

    Στη νέα διατύπωση αναφέρεται ότι τα Ταμεία Αυτασφάλειας μπορούν να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ και να αλλάξει το καταστατικό τους, με σύμφωνη γνώμη του διοικητικού τους συμβουλίου και μετά την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης από εγκεκριμένο μελετητικό οίκο. Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος διατηρεί τον έλεγχο των ταμείων, με βάση τα στοιχεία της μελέτης, θα καθορίζει το συνολικό ποσό του εφάπαξ που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.

    Για τα επικουρικά, προστίθεται στο νομοσχέδιο ρύθμιση, στην οποία αναφέρεται γενικά ότι μπορούν αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, να ενοποιηθούν όσα λειτουργούν.

    [04] Πρωθυπουργός-Εκκληση για συσπείρωση-Νέα πυρά Πάγκαλου.

    16/06/2002 09:15:54

    Η συσπείρωση, η ενότητα και βεβαίως η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Κινήματος, είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν τη νίκη στο κυβερνών κόμμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας χθες τις διήμερες εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με όσους ανέφεραν ότι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κακός του εαυτός και υπογράμμισε ότι αυτόν τον αντίπαλο πρέπει να τον νικήσουμε σύντομα και αποτελεσματικά. Αναφέρθηκε επίσης, στη στάση που τηρούν ορισμένα στελέχη, μέλη της ΚΕ, τα οποία ενώ συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις σε διάφορους κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν.

    Επέκρινε ακόμη τη Νέα Δημοκρατία για φυγομαχία και λαϊκισμό. Το μόνο, το οποίο επιδιώκει η ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, είναι η κατάκτηση της εξουσίας και η επάνοδος του πελατειακού κράτους.

    Aναφερόμενος στη Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουλίου και τις προτεινόμενες οργανωτικές αλλαγές, ο κ. Σημίτης έριξε το βάρος του υπέρ της υιοθέτησης αυτών των αλλαγών.

    Στο μεταξύ ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής μιλάει για την απειλή της εκλογικής ήττας, τους διαδόχους του κ. Σημίτη και τα ''μεγάλα λάθη'' της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει κάτω από 20 Νομαρχίες, σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο εκτός και αν αναβληθεί η Συνδιάσκεψη για μετά τις δημοτικές εκλογές. Ασκεί έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι η Δεξιά στην Ελλάδα έχει βεβαρημένο παρελθόν, ενω απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό να απομακρύνει άμεσα από κοντά του τους ανθρώπους του ''περιβάλλοντος'' ή να παραιτηθούν οι ίδιοι.

    [05] Ηράκλειο-Οικογενειακή τραγωδία

    16/06/2002 09:14:43

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Ασήμι Ηρακλείου, όταν ο 68χρονος Κώστας Σφακιανάκης σε κατάσταση μέθης πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 36χρονο γιό του Νίκο, ενώ τραυμάτισε και τη νύφη του Μαρία.

    Στη συνέχεια ο παιδοκτόνος ταμπουρώθηκε οπλισμένος στο σπίτι του, το οποίο κυριολεκτικά έζωσαν πάνοπλοι αστυνομικοί. Λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πύργου απ΄όπου οδηγήθηκε στην ασφάλεια Ηρακλείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 June 2002 - 11:30:12 UTC