Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Ασφαλιστικό-ΝΔ-ΚΚΕ-Αντιδράσεις
  • [02] Σεβίλλη-ΕΕ-Ευρωστρατός
  • [03] Υπ.Ανάπτυξης-Μέτρα προστασίας καταναλωτών
  • [04] Εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία-Νέλσον Μαντέλα
  • [05] Δεμένα τα πλοία-Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ
  • [06] Μετ'εμποδίων οι πτήσεις της Ολυμπιακής
  • [07] Επεσε στις γραμμές του τρένου
  • [08] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα ολυμπιακά έργα.
  • [09] Συνάντηση Καραμανλή-Στεφανόπουλου
  • [10] Εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία-Μαντέλα.
  • [11] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο

  • [01] Βουλή-Ασφαλιστικό-ΝΔ-ΚΚΕ-Αντιδράσεις

    19/06/2002 20:49:27

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, η απόφαση της ΝΔ, αλλά και του ΚΚΕ, να αποχωρήσουν αύριο απο την Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφισθεί κατ'άρθρο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

    Για στάση κοινοβουλευτικού σκασιαρχείου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναφερόμενος ειδικά στην ΝΔ,είπε ότι το πολιτικό κόστος για το κόμμα αυτό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν έμενε στην αίθουσα, καθώς στην κατ'άρθρο συζήτηση θα αποκάλυπτε την αντικοινωνική και αντιλαϊκή της πολιτική. Δεν μπορεί να υπεκφεύγει ένα κόμμα που επιθυμεί να κυβερνήσει τον τόπο, κατέληξε ο υπουργός. Εντονα επικριτικός όμως ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ οτι φυγομαχεί, κρύβεται και διακατέχεται από αίσθημα ανασφάλειας. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, συνδικαλιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

    [02] Σεβίλλη-ΕΕ-Ευρωστρατός

    19/06/2002 20:49:20

    Στο θέμα του Ευρωστρατού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Παρασκευή στην Σεβίλλη. Ο κ.Πρωτόπαπας εκτίμησε οτι διαγράφονται τρεις πιθανότητες, είτε το θέμα να μήν συζητηθεί καθόλου και να παραπεμφθεί στην προεδρία της Δανίας, είτε να συζητηθεί ατύπως, είτε να συζητηθεί στη διάρκεια της Συνόδου. Σε αυτή τη φάση, πρόσθεσε, δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε την τελική έκβαση του θέματος. Σε καμμία περίπτωση, ανέφερε, δεν μπορούμε να πούμε οτι φθάσαμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

    [03] Υπ.Ανάπτυξης-Μέτρα προστασίας καταναλωτών

    19/06/2002 20:49:13

    Σε σειρά μέτρων για την προστασία των καταναλωτών, αναμένεται να λάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην τραπεζική και την ασφαλιστική αγορά, αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας οτι εκτός από τα ''ψιλά γράμματα'' των τραπεζικών συμβάσεων, οι συμβάσεις κινητής τηλεφωνίας θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των υπηρεσιών του υπουργείου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει θέμα για την προστασία του καταναλωτή. Εξετάζεται το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για τις τραπεζικές συμβάσεις, ενώ θα αλλάξει ο νόμος για την προστασία του καταναλωτή, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος των καταναλωτικών οργανώσεων. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης και για την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών καταναλωτών. Επίσης, έτοιμη είναι η τροπολογία για την αύξηση στα δίδακτρα, η οποία έχει οριστεί στο 3,5%.

    [04] Εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία-Νέλσον Μαντέλα

    19/06/2002 20:49:04

    Παρουσία του πρώην προέδρου της Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής ειδική εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και την παγκόσμια προώθηση της ιδέας αυτής. Ο κ. Μαντέλα, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε τη σχετική διακήρυξη θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και θα παρακαθήσει σε γεύμα. Το βράδυ προς τιμήν του κ. Μαντέλα θα παραθέσει δείπνο το ίδρυμα ''Ανδρέα Παπανδρέου''.

    [05] Δεμένα τα πλοία-Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΠΝΟ

    19/06/2002 14:44:06

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν και σήμερα για δεύτερη συνεχή μέρα όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία διεκδικεί την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    Το μεσημέρι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Ειδικότερα, αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, η οποία αρχίζει αύριο τα ξημερώματα.

    Στο διάστημα αυτό θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία την κινητοποιήσεων, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

    [06] Μετ'εμποδίων οι πτήσεις της Ολυμπιακής

    19/06/2002 14:44:00

    Νόμιμη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί για σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και αιτημάτων του κλάδου.

    Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της διοίκησης με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας με βασικό αίτημα το ασφαλιστικό.

    Οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας γίνονται μετ΄εμποδίων, ενώ από τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχοντας σε ανάλογη των ευρωπαίων συναδέλφων τους. Ηδη, ματαιώθηκαν 22 δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, ενώ σε αρκετά έχουν μετατεθεί οι ώρες αναχώρησης.

    Εξάλλου, τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

    [07] Επεσε στις γραμμές του τρένου

    19/06/2002 14:43:53

    Διεκόπησαν λίγο πριν το μεσημέρι τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ΑΘήνας-Περαιά όταν ένας νέος έπεσε στις γραμμές του τρένου, στο σταθμό των Κάτω Πατησίων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός παρασύρθηκε από το τρένο. Είναι ακόμη άγνωστο αν προκειται για ατύχημα ή αυτοκτονία.

    [08] Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα ολυμπιακά έργα.

    19/06/2002 14:43:47

    Η πορεία των ολυμπιακών έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Στη σύσκεψη μετείχαν η κυρία Παπανδρέου, οι κύριοι Βενιζέλος και Αλευράς καθώς και η κυρία Αγγελοπούλου. Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Στις 11 το πρωί ο κ. Σημίτης παρέστη στο μνημόσυνο για τα έξι χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α΄Νεκροταφείο. Στην τελετή παραβρέθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος και κυβερνητικά στελέχη. O κ. Σημίτης δήλωσε οτι ''ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε θέσει μεγάλους στόχους για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση''. Αυτή τη στιγμή πρόσθεσε ''η Ελλάδα είναι πιό ισχυρή απο ποτέ, η ποιότητα της δημοκρατίας έχει βελτιωθεί και η κοινωνική απελευθέρωση έχει προχωρήσει σημαντικά.''

    [09] Συνάντηση Καραμανλή-Στεφανόπουλου

    19/06/2002 14:43:40

    Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο κ. Καραμανλής το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη προκειμένου να μετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη σύνοδο κορυφής του κόμματος.

    [10] Εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία-Μαντέλα.

    19/06/2002 14:43:33

    Παρουσία του πρώην προέδρου της Αφρικής Νέλσον Μαντέλα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής ειδική εκδήλωση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και την παγκόσμια προώθηση της ιδέας αυτής. Ο κ. Μαντέλα, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε τη σχετική διακήρυξη θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και θα παρακαθήσει σε γεύμα. Το βράδυ προς τιμήν του κ. Μαντέλα θα παραθέσει δείπνο το ίδρυμα ''Ανδρέα Παπανδρέου''.

    [11] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο

    19/06/2002 14:43:26

    Ενοπλη ληστεία με λεία 19.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Νέο Φάληρο, στη λεωφόρο Ειρήνης.

    Ειδικότερα, δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν το ποσό αυτό και εξαφανίστηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 June 2002 - 20:30:22 UTC