Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωστρατός-Ικανοποίηση της Αθήνας για την προτεινόμενη συμφωνία των 15
  • [02] Σκανδαλίδης:"Το παιχνίδι παίζεται μέχρι το 90-ο λεπτό"
  • [03] Καραμανλής:"Η κοινωνία αξιώνει εκλογές".
  • [04] Δημοσκόπηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Μπροστά η ΝΔ
  • [05] Πανελλήνιες-Την Τρίτη αναρτώνται οι βαθμολογίες
  • [06] Πειραιάς-Λαθρομετανάστες-Τουρκική Ακτοφυλακή-Γ.Ανωμερίτης.
  • [07] Φωτιά σε γηροκομείο στον Πειραιά
  • [08] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων.

  • [01] Ευρωστρατός-Ικανοποίηση της Αθήνας για την προτεινόμενη συμφωνία των 15

    24/06/2002 09:06:17

    Νέες διαβουλεύσεις θα έχει τις επόμενες ημέρες η ισπανική προεδρία με την Τουρκία για το θέμα του ευρωστρατού, με βάση το κείμενο της Σεβίλης.

    Η προτεινόμενη συμφωνία των ''15'' ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά δεν γίνεται αποδεκτή από την Αγκυρα.

    Ο κ.Σημίτης το επόμενο διάστημα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα αυτό, ενώ η ΝΔ τον επέκρινε ότι θριαμβολογεί για τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν εθίγει η εδαφική μας ακεραιότητα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στον ''Τύπο της Κυριακής'' τονίζει μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στη Σεβίλη, διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και τις αρχές που έχουμε υιοθετήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε ερώτηση αν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο.

    [02] Σκανδαλίδης:"Το παιχνίδι παίζεται μέχρι το 90-ο λεπτό"

    24/06/2002 09:06:10

    Με ποδοσφαιρικούς όρους προσεγγίζει τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''.

    Αναφέρει ότι χάνουμε ευκαιρίες συνεχώς, δεν δίνουμε πάσα στον άλλο, και τελευταία βάζουμε αυτογκόλ.

    Το παιχνίδι, τονίζει παίζεται μέχρι το 90-ο λεπτό, πρέπει να σοβαρευτούμε και να ιδρώσουμε τις φανέλες και όποιος δεν έχει διάθεση να παίξει ας ζητήσει αλλαγή. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στον ''Τύπο της Κυριακής'' τάσσεται κατά της διαδοχολογίας στο κόμμα και υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές, αρκεί να ξεφύγει από την παθολογία της ηττοπάθειας. Διευκρινίζει δε, ότι προθέρμανση κάνει μόνο στο γυμναστήριο, και όχι για την αρχηγεία του κόμματος.

    [03] Καραμανλής:"Η κοινωνία αξιώνει εκλογές".

    24/06/2002 09:06:03

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στη ''Χώρα της Κυριακής'' αναφέρει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός θέλει σύντομα να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση.

    Επισημαίνει ότι στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση, αλλά από το αποτέλεσμά τους, θα συναχθούν σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα.

    Η κοινωνία, προσθέτει ο κ.Καραμανλής, αξιώνει εκλογές και αυτή τη λαϊκή απαίτηση πρέπει να την αντιληφθεί ο κ. Σημίτης. Η Ελλάδα, επισημαίνει, είναι ακυβέρνητη και ο κ. Σημίτης φοβισμένος και αδύναμος και δεν μπορεί να αντιληφθεί πού οδηγεί τον τόπο.

    [04] Δημοσκόπηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Μπροστά η ΝΔ

    24/06/2002 09:05:57

    Προβληματισμό στην κυβέρνηση και ευφορία στη ΝΔ προκαλεί νέα δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται διαφορά 8,4 μονάδων υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ''Καθημερινή'' η ΝΔ συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 37,9% έναντι 29,5% του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής προηγείται με 32,1% έναντι 30,4% του κ.Σημίτης. Από τα άλλα κόμματα μόνο το ΚΚΕ μπαίνει στη Βουλή, αφού προτιμάται από το 5,2% ενώ ακολουθούν το ΚΕΠ με 2,9%, ο Συνασπισμός με 2,8% και το ΔΗΚΚΙ με 2,2%.

    [05] Πανελλήνιες-Την Τρίτη αναρτώνται οι βαθμολογίες

    24/06/2002 09:05:50

    Από αύριο εως τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία, με τις σχολές της επιλογής τους. Παράλληλα, από αύριο θα αναρτώνται και οι βαθμολογίες της Β'Λυκείου.

    [06] Πειραιάς-Λαθρομετανάστες-Τουρκική Ακτοφυλακή-Γ.Ανωμερίτης.

    24/06/2002 09:05:43

    Μία ημέρα μετά τις αποφάσεις των ''15'' στη Σεβίλη, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, εντοπίστηκε χθες εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, ακυβέρνητο μικρό σκάφος με 23 λαθρομετανάστες.

    Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αρνήθηκε να περισυλέξει τους επιβάτες και δεν προέβη σε ενέργειες διάσωσης.

    Το σκάφος παρασύρθηκε στην ελληνοτουρκική οριογραμμή και οι κινδυνεύοντες επιβάτες περισυνελέγησαν από ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος, μετά από εντολή του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Ανωμερίτη.

    Ηδη, δόθηκε εντολή να γίνει διαμαρτυρία στις τουρκικές και ευρωπαικές αρχές, καθώς και στον ΟΗΕ, για την άρνηση διάσωσης κινδυνευόντων προσώπων, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων. Οι λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στη Χίο.

    [07] Φωτιά σε γηροκομείο στον Πειραιά

    24/06/2002 08:20:42

    Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δωμάτιο του γηροκομείου ''Φροντίδα'' στην Καστέλα, στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα ένας ηλικιωμένος.

    Πρόκειται για τον Γεώργιο Πάνου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με εγκαύματα στο χέρι και στην πλάτη. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, χωρίς να κινδυνεύσουν άλλοι τρόφιμοι του ιδρύματος.

    [08] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων.

    24/06/2002 08:20:36

    Σε ετοιμότητα αναμένεται να τεθεί από νωρίς το μεσημέρι η τροχαία σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

    Στις δύο εθνικές οδούς αναμένεται να ληφθούν τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας εως το Δαφνί. Επίσης, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν από την τροχαία και σε άλλους οδικούς κόμβους.

    Η έξοδος από την Αθήνα ήταν μεγάλη, καθώς υπολογίζεται ότι από τα διόδια πέρασαν περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα. Από την περασμένη Παρασκευή εως το πρωί, όμως, έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα 17 άτομα.

    Στο μεταξύ αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου έχουν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια. Υπολογίζεται ότι από τα λιμάνια αυτά, αναχώρησαν για το τριήμερο περισσότερα από 50.000 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 June 2002 - 11:30:15 UTC