Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη για νέο μισθολόγιο-Γ'ΚΠΣ.
  • [02] Στο λιμάνι της Βρέστης οδηγήθηκε το "Γουίνερ"
  • [03] Συλλαλλητήριο συνταξιούχων των ΔΕΚΟ.
  • [04] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο.
  • [05] Αλμάτι-Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  • [06] Εφορία - Προθεσμίες για υποβολή σημειωμάτων περαίωσης ανέλεγκτων
  • [07] Στην Αθήνα ο Ντένις Οσβαλντ
  • [08] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Παπαρήγα-Κωνσταντόπουλο
  • [09] Πανελλήνιες-Απο σήμερα αναρτώνται οι πίνακες με τις βαθμολογίες
  • [10] Το Βόλο επισκέπτεται σήμερα ο οικουμενικός πατριάρχης
  • [11] Ισχυρές πιέσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
  • [12] Βαθμολογίες υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [13] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [14] Προϋπολογισμός-Περικοπές δαπανών
  • [15] Επίσκεψη Ντένις Οσβαλντ στην Αθήνα
  • [16] Επίσκεψη προέδρου Δημοκρατίας στο Καζακστάν
  • [17] Κυπριακό-Συνάντηση Ντενκτάς-Κληρίδη
  • [18] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μαγνησία
  • [19] Συνταξιούχοι ΔΕΚΟ-Συλλαλητήριο

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη για νέο μισθολόγιο-Γ'ΚΠΣ.

    26/06/2002 13:58:21

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και συζήτησαν το διεκδικητικό πλαίσιο των δημοσίων υπαλλήλων και το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ειδικότερα για το θέμα του νέου μισθολογίου, ο κ.Χριστοδουλάκης δήλωσε οτι η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι η προώθηση των διεκδικήσεων των εργαζομένων στο πλαίσιο της οικονομικής σταθερότητας.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε ένα εξάμηνο, από το Σεπτέμβριο, θα εισπραχθούν 50 δισεκατομμύρια δραχμές από το Β'ΚΠΣ.

    Ο πρωθυπουργός είχε ακόμη συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.

    Στη συνέχεια ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μεταφορών Σπύρο Βούγια, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το δημαρχιακό αξίωμα στη Θεσσαλονίκη.

    Τέλος στη μιάμισυ ο κ.Σημίτης θα προεδρεύσει σύσκεψης με στόχο την προετοιμασία της διήμερης περιοδείας τους στην Πρέβεζα και την Αρτα, την ερχόμενη Παρασκευή.

    [02] Στο λιμάνι της Βρέστης οδηγήθηκε το "Γουίνερ"

    26/06/2002 13:58:14

    Στο στρατιωτικό λιμάνι της Βρέστης στη βορειοδυτική Γαλλία, οδηγήθηκε σήμερα το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο ''Γουίνερ'' , το οποίο στις 13 Ιουνίου, είχε ακινητοποιηθεί από τη γαλλική ακτοφυλακή στα ανοικτά των Καναρίων Νήσων, μετά απο πληροφορίες ότι μετέφερε περίπου 5 τόννους κοκαϊνης.

    Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου, που επικαλείται επίσημες πηγές, στο πλοίο βρέθηκαν ''μόνο 80 με 90 κιλά ναρκωτικών'', ενω ένας τόννος κοκαϊνης ενδέχεται να ρίχτηκε στη θάλασσα από τους εμπόρους, οι οποίοι προέβαλαν μεγάλη αντίσταση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

    Το 12μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείται από Ελληνες, Ισπανούς και Ουκρανούς τέθηκε υπό περιορισμό πριν οδηγηθεί στον ανακριτή. Σημειώνεται οτι για την υπόθεση στην Ελλάδα έχουν οδηγηθεί στη φυλακή οι Κώστας Σεΐτης και Αριστείδης Κοτσωρές πλοιοκτήτες του ''Γουΐνερ''. Στην απολογία τους στην ανακρίτρια, οι δύο πλοιοκτήτες, είχαν ισχυριστεί ότι δεν γνώριζαν το φορτίο του ''Γουίνερ''.

    [03] Συλλαλλητήριο συνταξιούχων των ΔΕΚΟ.

    26/06/2002 13:58:07

    Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και υποστηρίζουν ότι με τις νέες ρυθμίσεις μειώνονται οι συντάξεις τους. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    [04] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο.

    26/06/2002 13:58:00

    Ενοπλη ληστεία έγινε λίγο πριν το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα.

    Δύο άγνωστοι, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν 15.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    [05] Αλμάτι-Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    26/06/2002 13:57:53

    Συνομιλίες με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ είχε στο Αλμάτι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην ασιατική χώρα.

    Κυρίαρχο θέμα των συνομιλιών των δύο προέδρων ήταν η ενδεχόμενη συνεργασία στο θέμα της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, τις δυνατότητες της οποίας, όπως ανακοινώθηκε, θα διερευνήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων απο το Καζακστάν, που θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα.

    Κατά την ομιλία του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Καζάκος πρόεδρος, ο κ.Στεφανόπουλος τόνισε οτι η Ελλάδα υποστηρίζει θερμά την αναβάθμιση των σχέσεων των χωρών της Κεντρικής Ασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Εφορία - Προθεσμίες για υποβολή σημειωμάτων περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων

    26/06/2002 13:57:45

    Αρχισε από σήμερα η υποβολή στις εφορίες των ειδικών σημειωμάτων περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεων περίπου 750.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για την εξαετία 1993-1998.

    Οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες και να υποβάλουν το ειδικό σημείωμα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

    Η προθεσμία λήγει στις 19 Ιουλίου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [07] Στην Αθήνα ο Ντένις Οσβαλντ

    26/06/2002 13:57:38

    Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ συνοδευόμενος από ολιγομελές κλιμάκιο τεχνοκρατών, και ενημερώνεται για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ολυμπιακή προετοιμασία.

    Το κλιμάκιο της ΔΟΕ θα έχει απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, Μεταφορών Χρήστο Βερελή καθώς και τους υφυπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού.

    Αύριο ο κ.Οσβαλντ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενώ παράλληλα θα έχει συνεργασία με την πρόεδρο της επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλοκή σημειώθηκε στην κατασκευή του προαστειακού σιδηροδρόμου της Αθήνας. Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του δήμου Αθηναίων και ακύρωσε την κατασκευή του τμήματος των γραμμών από την Αθήνα ως τους Αγίους Αναργύρους με το αιτιολογικό ότι είναι παράνομη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

    [08] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Παπαρήγα-Κωνσταντόπουλο

    26/06/2002 13:57:30

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενημέρωσε το πρωί τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ''15'' στη Σεβίλη για το θέμα του ευρωστρατού.

    Στη μία ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την αρμόδια τομεάρχη Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη καθώς ο κ.Καραμανλής αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον κ.Παπανδρέου, και ζήτησε η σχετική ενημέρωση να γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό.

    [09] Πανελλήνιες-Απο σήμερα αναρτώνται οι πίνακες με τις βαθμολογίες

    26/06/2002 13:57:18

    Στα λύκεια άρχισαν να αναρτώνται από το πρωί οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Το αργότερο εως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι βαθμολογίες των υποψηφίων αναμένεται να αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας. Από τις 15 εως τις 16 Ιουλίου οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία με τις σχολές τις επιλογής τους.

    Στα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να δώσει βαθμολογικά συγκεντρωτικά στοιχεία των μαθητών από τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αυξομειώσεις στις βάσεις.

    Τέλος στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών.

    [10] Το Βόλο επισκέπτεται σήμερα ο οικουμενικός πατριάρχης

    26/06/2002 13:44:08

    Στο Βόλο αναμένεται σήμερα ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Μαγνησία.

    Τον κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος επί χρόνια ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος.

    [11] Ισχυρές πιέσεις στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

    26/06/2002 13:44:00

    Ισχυρές πίεσεις υφίστανται σήμερα οι μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά την αποκάλυψη λογιστικών παρατυπιών στον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο ''Γουορντκόμ''.

    Αιχμή της τάσης έχουν τεθεί οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

    Στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης κατέγραφε πτώση 3,34%, στου Παρισιoύ απώλειες 4,06% και στη Φρανκφούρτη -4,32%.

    Η υπ' αριθμόν δύο αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία υπεραστικών κλήσεων, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει ζημίες στο 2001 και στο πρώτο τρίμηνο του 2002 και απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή της. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 28% περίπου 17.000 θέσεις εργασίας.

    [12] Βαθμολογίες υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

    26/06/2002 07:54:34

    Άπό σήμερα το πρωί τελικά θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά στα Λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία, με τις σχολές της επιλογής τους.

    [13] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    26/06/2002 07:54:28

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και με τον υφυπουργό Μεταφορών και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Βούγια. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί υπουργική και κομματική σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Σημίτη στην Πρέβεζα και την Αρτα την Παρασκευή και το Σάββατο.

    [14] Προϋπολογισμός-Περικοπές δαπανών

    26/06/2002 07:54:21

    Σε περικοπές στις δαπάνες μή κοινωνικού χαρακτήρα του φετινού προϋπολογισμού, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό αποφασίσθηκε χθες σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές στις δαπάνες θα κυμαίνονται μεταξύ 100-150 δισ. δραχμές και θα αποσκοπούν στην ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, χωρίς αποκλίσεις.

    [15] Επίσκεψη Ντένις Οσβαλντ στην Αθήνα

    26/06/2002 07:54:15

    Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, επικεφαλής ολιγομελούς κλιμακίου τεχνοκρατών αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν θέματα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, των ολυμπιακών προσαρμογών, τις μεταφορές, τα αθλήματα, την εικόνα της πόλης, την φιλοξενία και τις προμήθειες-εφοδιασμό.

    [16] Επίσκεψη προέδρου Δημοκρατίας στο Καζακστάν

    26/06/2002 07:54:08

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, πραγματοποιεί απο χθες τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν, προσκεκλημένος του προέδρου της χώρας κ. Ναζαρμπάγιεφ. Στόχος της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα αυτή, όπου διαβιούν περί τις 13.000 Ελληνες ομογενείς, είναι ο ρόλος που διαδραματίζει το Καζακστάν στην περιοχή της Ευρασίας.

    [17] Κυπριακό-Συνάντηση Ντενκτάς-Κληρίδη

    26/06/2002 07:54:02

    Ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, αρνήθηκε να συζητήσει χθες την εδαφική πτυχή του Κυπριακού επί χάρτου κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Κληρίδη. Αντίθετα, ο κ. Κληρίδης δήλωσε έτοιμος για μια τέτοια συζήτηση και αφού ανέτρεψε κατά τρόπο τεκμηριωμένο με βάση στοιχεία του κτηματολογίου απο την εποχή της βρετανικής διακυβέρνησης εως σήμερα, πρότεινε όπως ποσοστό 24% του εδάφους παραμείνει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

    [18] Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μαγνησία

    26/06/2002 07:53:55

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναμένεται το απόγευμα στο Βόλο στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη Μαγνησία. Τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος. Ο κ. Βαρθολομαίος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    [19] Συνταξιούχοι ΔΕΚΟ-Συλλαλητήριο

    26/06/2002 07:53:47

    Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στις 11 στην πλατεία Κάνιγγος οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 June 2002 - 11:30:34 UTC