Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για τρομοκρατία-Καταδίκη ''ονοματολογία''.
  • [02] Προς αναζήτηση στοιχείων
  • [03] Τσουχτερά πρόστιμα για τους μοτοσυκλετιστές, που δεν έχουν κράνος.
  • [04] Επιστολή Οσβαλντ σε Ευάγγελο Βενιζέλο
  • [05] Σάμος-Διεθνής συνάντηση για Παγκοσμιοποίηση
  • [06] Ρόδος-Πρόεδρος ΔΗΚΚΙ
  • [07] Ερευνες για 17Ν

  • [01] Πρωτόπαπας για τρομοκρατία-Καταδίκη ''ονοματολογία''.

    08/07/2002 14:05:45

    Ως ''κατάντια'' χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αυθαίρετη ονοματολογία, που γίνεται τις τελευταίες μέρες απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε σχέση με την υπόθεση της τρομοκρατίας.

    ''Γίνονται ανεπίτρεπτες εικασίες που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας, καθώς με ευκολία θίγονται υπολήψεις, σπηλώνονται προσωπικότητας στη λογική του εμπορίου. Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη διαδικασία αυτή που εξελίσσεται σε βάρος πολιτών και καλεί τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ να απομονώσουν αυτές τα συμπτώματα, που προκαλούν ντροπή και αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας, εξυπηρετώντας πιθανές προσωπικές ή πολιτικές σκοπιμότητες'', υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [02] Προς αναζήτηση στοιχείων

    08/07/2002 12:46:20

    Μέχρι το βράδυ αναμένεται ότι θα έχουν μεταφερθεί όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο κρυσφήγετο της 17 Νοέμβρη της οδού Πάτμου, στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για περαιτέρω λεπτομερή εξέταση και την ανεύρεση τυχόν νέων στοιχείων που θα συνδέονται με άτομα.

    Μέχρι στιγμής δεν πρόκειται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, αλλά αν βρεθούν αποτυπώματα στα όπλα και στα άλλα αντικείμενα που εξετάζονται, εκτιμάται ότι η αστυνομία θα προχωρήσει γρήγορα σε συλλήψεις.

    Παράλληλα, προχωρά και ο έλεγχος DNA σε τρίχες και άλλα ευρήματα απο τις δύο γιάφκες.

    Τα αποτελέσματα, πάντως, θα καθυστερήσουν αρκετές ημέρες.

    Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννης Διώτης, στηρίζει πολλές ελπίδες για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν άτομα εμπλεκόμενα με τη 17 Νοέμβρη στην κατάθεση του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει ήδη βγει απο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του Ευαγγελισμού.

    Ο κ. Διώτης επισκέπτεται συνεχώς τον 40χρονο, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτός έχει δεχθεί να συνεργαστεί. Δεν επιβεβαιώνονται επίσης οι πληροφορίες που ήθελαν τις ανακριτικές αρχές, έτοιμες να ασκήσουν σήμερα δίωξη εναντίον του Ξηρού. Η κατάσταση του τραυματισμένου βομβιστή βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά.

    Χθες αφέθηκε ελεύθερος ο ηλεκτρονικός Γιώργος Πανουσόπουλος ο οποίος είχε προσαχθεί, επειδή το τηλέφωνο και το όνομά του είχαν βρεθεί σε ατζέντα του Σάββα Ξηρού

    [03] Τσουχτερά πρόστιμα για τους μοτοσυκλετιστές, που δεν έχουν κράνος.

    08/07/2002 12:34:26

    Αρχισε απο τις 8 σήμερα το πρωί η εξόρμηση της τροχαίας για όσους οδηγούς μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών δεν φορούν κράνος.

    Σε όλη την Αττική 17 συνεργεία με την εποπτεία του διευθυντή Τροχαίας Αττικής ταξίαρχου Κωνσταντίνου Τζέκη, διενεργούν εντατικούς ελέγχους.

    Οσοι απο τους οδηγούς δικύκλων έχουν μαζί τους κράνος αλλά δεν το φορούν, θα πληρώνουν πρόστιμο 78 ευρώ. Για όσους όμως δεν έχουν καθόλου κράνος, θα ακινητοποιείται το δίκυκλο, το οποίο θα παραλαμβάνεται απο γερανό και θα μεταφέρεται στα γκαράζ των κατά τόπους τμημάτων τροχαίας.

    Για τις περιπτώσεις αυτές οι παραβάτες εκτός απο το πρόστιμο των 78 ευρώ, επιβαρύνονται: για τις μοτοσυκλέτες δαπάνη φορτοεκφόρφτωσης 48,66 ευρώ, δαπάνη μεταφοράς απο το σημείο της παράβασης μέχρι το γκαράζ 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο και δαπάνη φύλαξης 1,85 ευρώ την ημέρα.

    Για τα μοτοποδήλατα μέχρι 50 κυβικά η δαπάνη φορτοεκφόρτωσης είναι 24,33 ευρώ, η δαπάνη μεταφοράς 0,50 ευρώ ανά χιλιόμετρο και η δαπάνη φύλαξης 1,85 ευρώ ανά ημέρα.

    Οπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα απο την τροχαία, αποφασίστηκε να εξαντληθεί η αυστηρότητα στο θέμα της χρήσης κράνους απο τους οδηγούς και επιβάτες δικύκλων, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και επειδή παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2002 αύξηση κατά 54,55% στις παραβάσεις σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2001.

    Συγκεκριμένα, πέρυσι το πρώτο εξάμηνο βεβαιώθηκαν 34.404 παραβάσεις, ενώ φέτος 53.173. Το αυστηρό μέτρο θα ισχύει συνεχώς απο εδώ και στο εξής.

    Διευκρινίζεται ότι εάν ο οδηγός του δίκυκλου φοράει κράνος αλλά δεν φοράει ο συνεπιβάτης, δεν θα αφαιρείται η μοτοσυκλέτα, αλλά θα επιβάλλεται πρόστιμο στον οδηγό 78 ευρώ.

    [04] Επιστολή Οσβαλντ σε Ευάγγελο Βενιζέλο

    08/07/2002 07:36:37

    Επιστολή απέστειλε προς τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο -που δημοσιεύθηκε χθες στην ''Καθημερινή της Κυριακής''- ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν ορισμένες περικοπές Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και κυρίως σε σχέση με την ενημέρωση που είχαν οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες για το θέμα

    αυτό.

    [05] Σάμος-Διεθνής συνάντηση για Παγκοσμιοποίηση

    08/07/2002 07:36:30

    Διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, με θέμα την''Παγκοσμιοποίηση και το μέλλον της Ευρώπης'' αρχίζει σήμερα στη Σάμο και διοργανώνεται από το ''Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου''.

    [06] Ρόδος-Πρόεδρος ΔΗΚΚΙ

    08/07/2002 07:36:23

    Να μην χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία σαν πρόσχημα για να "κλείσουν" τα εθνικά θέματα και να συνεχίσουν την επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημ.Τσοβόλας, σε συνέντευξή του στη Ρόδο, που επισκέφθηκε χθες.

    [07] Ερευνες για 17Ν

    08/07/2002 07:36:17

    Καταιγιστικά και συντριπτικά είναι τα χτυπήματα που έχει υποστεί την τελευταία εβδομάδα η τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές που αξιοποιούν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, έχουν ανακαλύψει μέχρι στιγμής δύο γιάφκες της οργάνωσης στις οδούς Πάτμου και Δαμάρεως με σημαντικότατο οπλισμό. Σήμερα αναμένεται να ασκηθεί δίωξη κατά του Σάββα Ξηρού, αλλά δεν πρόκειται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για άλλα άτομα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά είναι εκείνα που έχουν τεθεί υπό ασφυκτική αστυνομική παρακολούθηση και μόλις προκύψουν τα στοιχεία που περιμένουν οι αρχές θα συλληφθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 July 2002 - 11:30:21 UTC