Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
  • [02] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο Κέντρο Πληροφορικής ΙΚΑ

  • [01] Ερευνες για 17Ν-Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

    19/07/2002 19:06:53

    Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα στη συντονισμένη προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εξαρθρώσει την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Ετσι, μετά τους αδελφούς Χριστόδουλο και Βασίλη Ξηρό και του φίλου του τελευταίου Διονύση Γεωργιάδη, που ομολόγησαν ήδη τη συμμετοχή τους στη 17Ν, άλλα τρία άτομα οδηγήθηκαν το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό καρκουγήματος. Πρόκειται για τον φερόμενο, ως καθοδηγητή της 17 Ν Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τους Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλλη, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία και θα απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιωτόπουλος ρώτησε τον εισαγγελέα πως και με ποιά στοιχεία του απαγγέλλει κατηγορίες για τον ηγετικό ρόλο του στην τρομοκρατική οργάνωση. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε ότι ο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει η συμμετοχή του στη 17Ν και μάλιστα με ηγετικό καθοδηγητικό ρόλο. Επίσης, ο Α.Γιωτόπουλος αναγνωρίστηκε από μέλη της 17Ν που έχουν συλληφθεί και ομολόγησαν ότι είναι το άτομο με το κωδικό όνομα Λάμπρος και ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας κ.Οικονόμου, ο Βασίλης Τζωρτζάτος ομολόγησε ότι πραγματοποίησε ή συμμετείχε στις δολοφονίες του εκδότη Νικόλαου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη.

    Στις δολοφονίες του βιομηχάνου Δημητρίου Αγγελόπουλου, του Αλέξανδρου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη και στη δολοφονία του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη. Επίσης, συμμετείχε στην απόπειρα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασά όπου σκοτώθηκε ο νεαρός Α.Αξαρλιάν καθώς και σε αρκετές δολοφονικές απόπειρες, βομβιστικές επιθέσεις και πληθος ληστειών. Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης ομολόγησε ότι από κοινού με άλλα μέλη της 17Ν συμμετείχε στην ληστεία της Εθνική Τράπεζα στα Πατήσια, ενώ προκύπτει και συμμετοχή του στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. στο Αιγάλεω.

    [02] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο Κέντρο Πληροφορικής ΙΚΑ

    19/07/2002 15:09:31

    Η κυβέρνηση παράλληλα με τις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας κινείται ταυτόχρονα, χωρίς διαλείμματα, σε όλα τα άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφορικής του ΙΚΑ στου Ζωγράφου.

    Το νέο ΙΚΑ, είπε ο κ. Σημίτης, θα χαρακτηρίζεται απο τη γρήγορη και πλήρη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά και την αισθητή βελτίωση των σχέσεών του με τις επιχειρήσεις.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο Ιδρυμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά την ταχυδρομική αποστολή της ετήσιας ενημέρωσης των βιβλιαρίων ασθενείας, την κάλυψη και της υπόλοιπης Αττικής με την τηλεφωνική υπηρεσία 184 για ιατρικά ραντεβού, την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, την κατάργηση των ενσήμων και την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος.

    Η μετεξέλιξη του ΙΚΑ στο ενιαίο ταμείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποτελεί τον πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σημείωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η ενίσχυση του ΙΚΑ με το 1% του ΑΕΠ ετησίως, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι σήμερα, που οδηγεί στη διασφάλιση των συντάξεων και την απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης κάθε σεναρίου για μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας.

    Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δεσμεύτηκε γι αυτό το σχέδιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει αντίστροφη πολιτική, αν έρθει στην εξουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2002 - 13:09:58 UTC