Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη κατά Μ.Σερίφη
  • [02] Επαφές Μπαρνιέ στην Αθήνα
  • [03] Τους πρώτους πυραύλους Πάτριοτ παρουσίασε η ΕΒΟ στον υπουργό Αμυνας
  • [04] Καταθέσεις συλληφθέντων για 17Ν
  • [05] Πρωτόπαπας:Σε καλό δρόμο οι έρευνες
  • [06] Ικανοποίηση Καραμανλή για εξάρθρωση 17Ν

  • [01] Ποινική δίωξη κατά Μ.Σερίφη

    22/07/2002 21:20:33

    Οι συλλήψεις στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Μάκης Σερίφης, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Κατηγορείται για μία έκρηξη, δύο κλοπές πολεμικού υλικού και μία ληστεία. Ο Σερίφης ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, μαζί με τους συγγενείς και φίλους του Ηρακλή Κωστάρη και Κώστα Καρατσώλη. Ο μεν πρώτος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ ο δεύτερος ομολόγησε τη συμμετοχή του στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

    [02] Επαφές Μπαρνιέ στην Αθήνα

    22/07/2002 21:20:26

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, Νίκο Χριστοδουλάκη και Βάσω Παπανδρέου, είχε ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, που βρίσκεται από χτες το βράδυ στην Αθήνα. Ο κ. Μπαρνιέ επισκέφθηκε έργα υποδομής που βρίσκονται στη φάση της κατασκευής, που έχουν ενταχθεί στα Ολυμπιακά έργα και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κονδυλίων από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Με την κυρία Παπανδρέου συζήτησε επίσης και για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

    [03] Τους πρώτους πυραύλους Πάτριοτ παρουσίασε η ΕΒΟ στον υπουργό Αμυνας

    22/07/2002 21:20:19

    Τους πρώτους πυραύλους του συστήματος Πάτριοτ που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, παρουσίασε στον υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου, η διοίκηση της ΕΒΟ, στο πιστοποιημένο εργοστασιακό χώρο συναρμολόγησης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Λαύριο Αττικής. Το πλήρες σύστημα πρόκειται να δοκιμαστεί στο πεδίο Βολής Κρήτης στις 25 Ιουλίου. Όπως

    δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου, οι Ενοπλες Δυνάμεις εξοπλίζονται με το υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα, το οποίο ενισχύει αποφασιστικά την αεράμυνα της χώρας απέναντι σε κάθε επιβουλή. Πρόσθεσε επίσης ότι με με την κατασκευή των πυραύλων, η ΕΒΟ αποκτά τη δυνατότητα να συμμετέχει σε προηγμένες τεχνολογικά παραγωγές οπλικών συστημάτων.

    [04] Καταθέσεις συλληφθέντων για 17Ν

    22/07/2002 21:20:07

    Τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο δείχνουν στις καταθέσεις τους τα αδέλφια Ξηρού και οι Τζωρτζάτος και Καρατσώλης, αναφερόμενοι με λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του φερόμενου ως καθοδηγητή της 17 Νοέμβρη και σε δολοφονικές επιθέσεις. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, ο Γιωτόπουλος, με τον κωδικό Λάμπρος, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, ήταν παρών τόσο στις δολοφονίες του Παύλου Μπακογιάννη και του Κωστή Περαττικού, όσο και στην κλοπή όπλων από αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Ο Κουφοντίνας ήταν κάτω από τον Γιωτόπουλο, ενώ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι σχεδίαζαν κτύπημα κατά αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ, στη Βόρεια Ελλάδα.

    [05] Πρωτόπαπας:Σε καλό δρόμο οι έρευνες

    22/07/2002 14:52:17

    Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Πρόσθεσε ότι ήδη έχει εντοπιστεί το επιχειρησιακό επιτελείο της ''17 Νοέμβρη'' και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σοβαρά και σε χαμηλούς τόνους.

    Ο κ. Πρωτόπαπας απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο αναβολής της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του κ. Χρυσοχοϊδη, τόνισε ότι η ενημέρωση αυτή αναβλήθηκε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

    Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των ερευνών για την τρομοκρατία, ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα δώσει τη συνέντευξη αυτή.

    [06] Ικανοποίηση Καραμανλή για εξάρθρωση 17Ν

    22/07/2002 14:52:06

    Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, εξέφρασε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που καταβάλλει και για τα έως τώρα θετικά αποτελέσματα σε ένα ζήτημα που, όπως είπε, για τη ΝΔ ήταν και είναι εθνική υπόθεση. Στην παράταξή μας, πρόσθεσε, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, είμαστε ασυμβίβαστοι στην πάταξη της τρομοκρατίας. Εχουμε αποδείξει εμπράκτως της αποφασιστηκότητα μας και στο θέμα αυτό, ενώ στηρίξαμε και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Ολοι άλλωστε γνωρίζουμε την καθοριστική σημασία στη συμβολή της ΝΔ στη ψήψιση του πρόσφατου νόμου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, ανέφερε, να πέσει άπλετο φώς στην υπόθεση και να δωθούν επαρκείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που παραμένουν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που ενέχονται στα εγκλήματα κατά των πολιτών και κατά της πολιτείας''. Απο την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τόνισε πως αποτελεί σημαντικό στοιχείο η συναίνεση του πολιτικού κόσμου σ'αυτή την προσπάθεια. Σημείωσε ότι θα χυθεί άπλετο φως και θα ανοιχθεί κάθε φάκελος, ενώ θα εξεταστεί κάθε περίπτωση, ώστε να πάρουν απαντήσεις οι συγγενείς των θυμάτων και η κοινωνία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2002 - 20:30:14 UTC