Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσοχοϊδης:"Θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση της 17Ν"
  • [02] Δηλώσεις αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
  • [03] Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η υπόθεση της 17Ν
  • [04] Τρομοκρατία-Φυλακές Κορυδαλλού-Προφυλακιστέοι
  • [05] Μ. Χρυσοχοϊδης-Σύσκεψη
  • [06] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Συγχαρητήρια για εξάρθρωση "17Ν"
  • [07] Συναντήσεις-συνεργασίες πρωθυπουργού
  • [08] Εισαγγελέας Πρωτοδικών για υπόθεση MAYO

  • [01] Χρυσοχοϊδης:"Θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση της 17Ν"

    23/07/2002 14:12:56

    Μια πρώτη αποτίμηση των προσπαθειών της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', έκανε το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Ο κ. Χρυσοχοίδης ανέφερε ότι μετά απο συστηματική και μεθοδική προσπάθεια, με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, τη δημοκρατική νομιμότητα, τους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες, καταφέραμε ένα ισχυρότατο πλήγμα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι θα χυθεί άπλετο φως και θα εξιχνιαστεί κάθε πτυχή του τρομοκρατικού φαινομένου. Η έρευνα, είπε, θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα κλείσει όταν θα είναι βέβαιο ότι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη όλοι οι υπεύθυνοι.

    Μέχρι σήμερα, τόνισε ο υπουργός, έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη 10 άτομα, καταζητείται ένα και εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων.

    Οι υπεύθυνοι, επισήμανε ο υπουργός, θα έχουν μια δίκαιη δίκη,όπως αρμόζει στη δημοκρατία μας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα έχουν όμως δίκη και θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους. Ολες οι υποθέσεις, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, θα εξεταστούν εξωνυχιστικά, μέχρι να διαλευκανθούν πλήρως.

    Τέλος ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, εκφράζοντας το σύνολο της κυβέρνησης. Κανείς, είπε, δεν μπορεί να συκοφαντήσει τους αγώνες και τις θυσίες τους. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πρόσθεσε ο υπουργός, έχει τη δυνατότητα και πρέπει να δώσει ενωμένος τη μάχη της αξιοπιστίας της πολιτικής και ήρθε η ώρα να διαλυθεί η αχλή. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και του λαού για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι Ελληνες πολίτες να αποκτήσουν το αίσθημα ασφάλειας.

    [02] Δηλώσεις αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

    23/07/2002 14:12:46

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Φώτης Νασιάκος, δήλωσε ότι με βάση τα δεδομένα της προανάκρισης εκτιμήθηκε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των προσπαθειών της ελληνικής αστυνομίας, συνιστούν ισχυρότατο πλήγμα κατα της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Ν'', με δεδομένο οτι 10 μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν και κρατούνται, ενω ένας ακόμη ο γνωστός Δημήτρης Κουφοντίνας καταζητείται''.

    Ο κ. Νασιάκος υπογράμμισε επίσης οτι στα δύο κρησφύγετα στην Πάτμο και στη Δαμάρεως βρέθηκε και κατασχέθηκε το σύνολο σχεδόν του επιχειρησιακού εξοπλισμού της οργάνωσης απο ιδρύσεως της. Εκτιμάται τόνισε οτι οι εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις επι του υλικού αυτού θα διευρύνουν το πεδίο των ερευνών και θα τεκμηριώσουν δικαστικά εγκληματικές πράξεις της 17Ν.

    Τέλος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τόνισε οτι η ελληνική αστυνομία θα συνεχίσει με την ίδια ένταση τις προσπάθειες της μέχρι να αποκαλυφθούν να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όλοι όσοι με οποιοδήποτε ρόλο συμμετείχαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση απο της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα.

    [03] Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η υπόθεση της 17Ν

    23/07/2002 14:12:35

    Σε ειδικό εφέτη ανακριτή αποφάσισε να αναθέσει τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Ολομέλεια Εφετών. Οι εφέτες κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις, όρισαν τους εφέτες κυρίους Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, Χάρη Μπίρμπο και Πάνο Πετρόπουλο, προκειμένου να διεξάγουν την ανάκριση για την υπόθεση.

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην τέταρτη τακτική ανακρίτρια, που θα χειριστεί την υπόθεση, έως ότου διαβιβαστεί στην Ευελπίδων η σχετική απόφαση της Ολομέλειας εφετών, οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Θεολόγος Ψαραδέλης και Βασίλης Τζωρτζάτος.

    Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την διαρροή στον Τύπο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'' διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας.

    [04] Τρομοκρατία-Φυλακές Κορυδαλλού-Προφυλακιστέοι

    23/07/2002 08:10:55

    Αγνωστο παραμένει το πότε θα γίνει η μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού, των αδελφών Ξηρού και του 26χρονου Διονύση Γεωργιάδη, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Παρά το γεγονός οτι ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε το πράσινο φως για τη μεταφορά τους από την ασφάλεια στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε γίνει, διότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ακόμη έτοιμα τα ειδικά κελιά που ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους κατηγορούμενους για την τρομοκρατία.

    [05] Μ. Χρυσοχοϊδης-Σύσκεψη

    23/07/2002 08:10:48

    Σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα προεδρεύσει σύσκεψης στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπου θα εκτιμηθεί η μέχρι τώρα κατάσταση, ενώ μετατέθηκε η ημερομηνία συνέντευξης που επρόκειτο να δώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

    [06] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Συγχαρητήρια για εξάρθρωση "17Ν"

    23/07/2002 08:10:41

    Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για το πλήγμα κατά της τρομοκρατίας ''η οποία έχει διεθνείς διασυνδέσεις και αφορά όλη την Ευρώπη'' απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων που συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες. Ο Βρετανός υπουργός Τζακ Στρο, επέδωσε μάλιστα και προσωπική επιστολή στον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του σχετικά με την πορεία εξάρθρωσης της ''17Ν''.

    [07] Συναντήσεις-συνεργασίες πρωθυπουργού

    23/07/2002 08:10:34

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασίες με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και τους νέους πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κκ Κάππο και Κρουσταλάκη.

    [08] Εισαγγελέας Πρωτοδικών για υπόθεση MAYO

    23/07/2002 08:10:27

    Στο αρχείο προτείνει να τεθεί η δικογραφία για την υπόθεση της MAYO ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλος. Μετά απο έρευνα που διενήργησε απο τον περασμένο Οκτώβριο, ο εισαγγελέας θεωρεί αβάσιμες τις καταγγελίες του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτη για χρηματικά ποσά που φέρεται να διακινούσε η ΝΔ μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Επίσης ο εισαγγελέας έκρινε αβάσιμες τις καταγγελίες των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για ζημιά που φέρεται να υπέστη το ελληνικό δημόσιο απο την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων και προτείνει την αρχειοθέτησή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2002 - 11:30:18 UTC