Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛ.ΑΣ-Στον εισαγγελέα σήμερα ένα ακόμη μέλος της 17Ν
  • [02] Νέα σύλληψη μέλους της 17Ν
  • [03] Σύλληψη ένοπλου κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία.
  • [04] Τόμας Μίλερ-Τρομοκρατία-Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο.
  • [05] Κ. Καραμανλής για πάταξη τρομοκρατίας
  • [06] Αρχηγοί κομμάτων-Δηλώσεις-Πτώση δικτατορίας
  • [07] Συνεργασίες Κ. Σημίτη

  • [01] ΕΛ.ΑΣ-Στον εισαγγελέα σήμερα ένα ακόμη μέλος της 17Ν

    24/07/2002 13:56:31

    Στον εισαγγελέα πλημελλειοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένα ακόμα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ.Λευτέρης Οικονόμου.

    Οπως δήλωσε ο κ.Οικονόμου πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Τέλιο του Βασιλείου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1965 στη Σάμο και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Κωνσταντίνος Τέλιος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ομλόγησε οτι απο κοινού με άλλα μέλη της 17Ν, συμμετείχε στις εξής εγκληματικές πράξεις.

    -Απόπειρα δολοφονίας του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη την 10 Ιανουαρίου το 1989 στην περιοχή του Ζωγράφου.

    -Κλοπή πολεμικού υλικού απο το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα την 24η Δεκεμβρίου 1989.

    -Ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας την 29 Ιουνίου 1989 στην οδό Πατησίων.

    -Απόπειρα δολοφονίας με εκτόξευση ρουκέτας κατά του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασά τη 14η Ιουλίου 1992 στην Αθήνα, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του διερχόμενου πεζού Αθανάσιου Αξαρλιάν.

    [02] Νέα σύλληψη μέλους της 17Ν

    24/07/2002 13:56:24

    Ενα ακόμη άτομο συνελήφθη σήμερα για συμμετοχή του στη ''17 Νοέμβρη'' και θα οδηγηθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα και στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον Παύλο Σερίφη, 46 ετών, απο το Μόρφιο Θεσπρωτίας, ο οποίος είναι παντρεμένος και ζει στην Καρδίτσα. Κατά την ίδια πηγή πιθανόν ο Σερίφης να είναι το άτομο που αναφέρεται στις απολογίες των ήδη συλληφθέντων, με τον κωδικό όνομα ''Νικήτας'' αλλά αυτό θα εξακριβωθεί μετά την ανάκριση και τα στοιχεία που θα προκύψουν.

    Σημειώνεται ότι απο το Μόρφιο Θεσπρωτίας κατάγονται ο Θωμάς Σερίφης, καθώς και οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης, οι οποίοι ήδη έχουν συλληφθεί.

    [03] Σύλληψη ένοπλου κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία.

    24/07/2002 11:08:31

    Αναστάτωση προκάλεσε στη φρουρά του πρωθυπουργού γύρω στις 10.30 το πρωί ένας 65χρονος, ο οποίος περιφερόταν ύποπτα στην οδό Αναγνωστοπούλου μπροστά στην πρωθυπουργική κατοικία.

    Ειδοποιήθηκε η Αμεση Δράση και ο ύποπτος συνελήφθη, ενώ κατά τη σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε πάνω του ένα αεροβόλο πιστόλι.

    Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος όπου κρατείται και ανακρίνεται.

    [04] Τόμας Μίλερ-Τρομοκρατία-Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο.

    24/07/2002 08:38:45

    Δεν έχω στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη σχέσεων ανάμεσα στη ''17 Νοέμβρη'' και στελέχη του ΠΑΚ ή του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ στη διάρκεια ομιλίας του χθες στο Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Μίλερ ζήτησε να δίδεται προσοχή μόνο στις δηλώσεις του ιδίου και των άλλων αρμόδιων εν ενεργεία αξιωματούχων και όχι σε τοποθετήσεις ατόμων τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουν επίσημη θέση. Επισήμανε οτι αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να προχωρήσουν οι έρευνες και οι ανακρίσεις και εν συνεχεία οι δίκες και οι καταδίκες των υπευθύνων.

    [05] Κ. Καραμανλής για πάταξη τρομοκρατίας

    24/07/2002 08:38:38

    Τη στήριξη της ΝΔ στην πάταξη της τρομοκρατίας επανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η ΝΔ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και τόνισε ότι ενθαρρύνει, στηρίζει και συμπαραστέκεται στο έργο της ΕΛΑΣ. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει το θέμα ως εθνική υπόθεση και υπενθύμισε ότι ουδέποτε δίστασε να αναλάβει το βάρος των προσπαθειών ''που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της η κυβέρνηση''.

    [06] Αρχηγοί κομμάτων-Δηλώσεις-Πτώση δικτατορίας

    24/07/2002 08:38:31

    Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια απο την πτώση της δικτατορίας και όλοι θυμόμαστε τη βάρβαρη περιπέτεια που έζησε η χώρα, επισήμανε σε σχετικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι η κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος και η επάνοδος στη δημοκρατία δίνουν ανάσα ελευθερίας. Το ΚΚΕ επισημαίνει οτι 28 χρόνια μετά την κατάρρευση της αμερικανονατοϊκής στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα βασανιστικά και ακανθώδη προβλήματα. Ο ΣΥΝ τονίζει οτι η πτώση της χούντας και η σταθερή αποκατάσταση και λειτουργία της δημοκρατίας αποτελούν κατάκτηση. Τέλος, το ΔΗΚΚΙ υπογραμμίζει οτι η κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας χαρακτηρίζεται απο έντονα σημάδια κόπωσης.

    [07] Συνεργασίες Κ. Σημίτη

    24/07/2002 08:38:24

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει συνεργασία το μεσημέρι με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας Γιώργο Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, για θέματα που αφορούν την ελληνική προεδρία στην ΕΕ και την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2002 - 11:30:18 UTC