Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηράκλειο-Ληστεία σε τράπεζα-Δεν υπάρχει θέμα ομηρίας
  • [02] Προκήρυξη "17 Νοέμβρη"-Εκτιμήσεις
  • [03] "17Ν"-Προφυλακιστέος ο Ν. Παπαναστασίου
  • [04] Τζορτζ Μπους για "17Ν"-Τρομοκρατία
  • [05] Πρωθυπουργός-Φορολογική μεταρρύθμιση-Προϋπολογισμός
  • [06] Λύκεια-Βαθμολογία
  • [07] Πρόστιμα σε εταιρίες
  • [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ-Πολιτικός σχεδιασμός

  • [01] Ηράκλειο-Ληστεία σε τράπεζα-Δεν υπάρχει θέμα ομηρίας

    01/08/2002 13:34:38

    Δεν υπάρχει θέμα ομηρίας πολιτών απο τους ληστές της τράπεζας στο Τυμπάκι, που διαφεύγουν.

    Τα περί ομηρίας πελατών που νωρίτερα επιβεβαίωνε η αστυνομία, διαψεύσθηκαν πριν απο λίγο και αποδίδονται σε παρεξήγηση.

    Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛΑΣ, τα δύο άτομα που είχαν μπει σε ξενοδοχείο στο Τυμπάκι -για τα οποία αρχικά υπήρξε η εκδοχή ότι ήσαν οι ληστές- τελικά αποδείχθηκε ότι πουλούσαν λαχνούς.

    Αυτό διαπιστώθηκε απο τους αστυνομικούς που κλήθηκαν και εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, συλλαμβάνοντας τους ανύποπτους πωλητές λαχνών.

    Σημειώνεται οτι το πρωί στην περιοχή του Τυμπακίου εκτυλίχθηκαν σκηνές αστυνομικής ταινίας, όπου έγινε απόπειρα ληστείας σε τράπεζα.Ειδικότερα, τέσσερα άτομα με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, και προσπάθησαν να αρπάξουν περίπου 300.000 ευρώ.

    Την ώρα της ληστείας, ο ταμίας πάτησε το συναγερμό υπήρξε άμεση αστυνομική κινητοποίηση. Βγαίνοντας από την τράπεζα οι ληστές αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να συλλάβουν δύο από αυτούς.

    Οι άλλοι δύο διέφυγαν και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [02] Προκήρυξη "17 Νοέμβρη"-Εκτιμήσεις

    01/08/2002 08:31:35

    Την εκτίμησή τους οτι η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε χθες στην ''Ελευθεροτυπία'' και φέρεται οτι συντάχθηκε απο μέλη της ''17 Νοέμβρη'' δεν είναι γνήσια, εξέφρασαν ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για τη γνησιότητα ή μη. Το θέμα απασχόλησε και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν τη διαβεβαίωση του υπουγού Δημόσιας Τάξης οτι είναι μια πλαστή προκήρυξη.

    [03] "17Ν"-Προφυλακιστέος ο Ν. Παπαναστασίου

    01/08/2002 08:31:28

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Νίκος Παπαναστασίου, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στη ''17 Νοέμβρη'' και να χρησιμοποιούσε την κωδική ονομασία ''Νικήτας''. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση. Εξάλλου, ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του καταζητούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και κατά του Σάββα Ξηρού, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του σε συνολικά 85 ''χτυπήματα'' της οργάνωσης ''17Ν''.

    [04] Τζορτζ Μπους για "17Ν"-Τρομοκρατία

    01/08/2002 08:31:22

    ''Είμαστε ευχαριστημένοι με τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στον αγώνα σας κατά της εγχώριας τρομοκρατικής ομάδας ''17Ν'', δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, προς το νέο Ελληνα πρεσβευτή της χώρας μας Γεώργιο Σαβαϊδη, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στη διάρκεια τελετής στο Λευκό Οίκο. Θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας, πρόσθεσε ο Τζορτζ Μπους και αναφέρθηκε στη συνεργασία των χωρών στον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

    [05] Πρωθυπουργός-Φορολογική μεταρρύθμιση-Προϋπολογισμός

    01/08/2002 08:31:15

    Η πορεία κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2003 και οι αλλαγές στη φορολογική μεταρρύθμιση βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη. Σήμερα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κουράκη και τον υπουργό Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη.

    [06] Λύκεια-Βαθμολογία

    01/08/2002 08:31:09

    Αλλάζει ο τρόπος βαθμολογίας στα Λύκεια. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, από το σχολικό έτος 2002-2003, δεν θα γίνεται προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό όσον αφορά την προαγωγή από τη β' στη γ' λυκείου και τη χορήγηση του απολυτηρίου του Ενιαίου Λυκείου. Η προσαρμογή παραμένει ως έχει, δηλαδή συν-πλην 2 βαθμοί μόνο για τη βεβαίωση πρόσβασης στις ανώτατες σχολές.

    [07] Πρόστιμα σε εταιρίες

    01/08/2002 08:31:02

    Tην επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 15,216 εκατ. ευρώ, στις εταιρίες Τασόγλου και Active ΕΠΕΥ, καθώς και στα φυσικά πρόσωπα Σπυρίδωνα Τασόγλου, Ηλία Μπογδάνο, Ιωάννη Μούστο, Δημήτριο Ράνιο και Κωνσταντίνο Αβραμίδη για παραβάσεις διάδοσης ψευδών πληροφοριών στο κοινό και για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών, αποφάσισε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    [08] Εκτελεστικό Γραφείο ΠΑΣΟΚ-Πολιτικός σχεδιασμός

    01/08/2002 08:30:55

    Ο πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα αναπτυχθεί απο τις 20 Αυγούστου και μετά και ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Για τις δημοτικές εκλογές εκτιμήθηκε οτι υπάρχει βελτίωση του κλίματος υπέρ της κυβέρνησης και υπέρ του κόμματος. Σχετικά με το θέμα της υπερνομαρχίας Αττικής, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τις 20 Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 August 2002 - 11:31:14 UTC