Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εσοδα προϋπολογισμού-Αύξηση 6,1%.
  • [02] Τρίκαλα-Οι μισοί κάτοικοι χωριού είδαν....UFO.
  • [03] Δύο ληστείες σε Τράπεζες.
  • [04] Παπαντωνίου: οι έρευνες για την κλοπή στην Κω συνεχίζονται.
  • [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κουφοντίνα.
  • [06] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή των όπλων στην Κω.
  • [07] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στα Χανιά και το Αίγιο.
  • [08] Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κάθειρξης κατέθεσε ο Λεσπέρογλου.

  • [01] Εσοδα προϋπολογισμού-Αύξηση 6,1%.

    08/08/2002 14:14:16

    Αύξηση 6,1% παρουσίασαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι. Ανήλθαν σε 22.819.419 χιλ. ευρώ, έναντι 21.506.690 χιλ.ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η αύξηση του συνόλου των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού είναι το αποτέλεσμα της αύξησης κατά 7,6% που παρουσίασαν τα τακτικά έσοδα (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών) και της μείωσης κατά 19,5% των ειδικών έκτακτων κατηγοριών εσόδων.

    [02] Τρίκαλα-Οι μισοί κάτοικοι χωριού είδαν....UFO.

    08/08/2002 13:26:42

    Για την προσγείωση Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικείμενου σε χωράφι, βεβαιώνουν κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Πρίνους στο δήμο Κόζιακα, Τρικάλων, ενώ ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος δηλώνει οτι είδε χθες το πρωί έναν περίεργο ''κύκλο'' με διάμετρο περίπου δέκα μέτρων, ο οποίος ήταν γεμάτος από μικρές τρύπες να... προσγειώνεται στο χωράφι του, και να του καταστρέφει τις καλλιέργειες.

    [03] Δύο ληστείες σε Τράπεζες.

    08/08/2002 12:41:57

    Δύο ληστείες έγιναν το πρωί σε Τράπεζες στο Παγκράτι και το Βοτανικό. Ειδικότερα, στις 08.25 το πρωί, ένοπλος εισέβαλε στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Φιλολάου 160-164, στο Παγκράτι, άρπαξε περίπου 10.000 ευρώ και διέφυγε πεζός. Επίσης στις 11.10 τέσσερα άτομα τα οποία φορούσαν γιαλιά ηλίου και καπέλα τζόκεϊ, ακινητοποίησαν με την απειλή περιστρόφων τους υπαλλήλους και τους πελάτες του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Ορφέως 77 στο Βοτανικό, άρπαξαν και αυτοί 10.000 ερώ και διέφυγαν πεζή.

    [04] Παπαντωνίου: οι έρευνες για την κλοπή στην Κω συνεχίζονται.

    08/08/2002 12:08:18

    Οι έρευνες για την κλοπή όπλων από το στρατόπεδο της Κω θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, θα πάρουν χρόνο και θα σταματήσουν μόνο όταν λάμψει πλήρως η αλήθεια. Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου επισημαίνοντας ότι εντολή του είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να εντοπιστούν οι ένοχοι. Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για το θέμα της κλοπής των όπλων, υπήρξε αμέλεια από τους υπεύθυνους για τη φύλαξη του στρατιωτικού αυτού υλικού. Εντολή του, είπε, είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια αυστηρότητας που προβλέπει ο νόμος για την τιμωρία των υπευθύνων. Ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε την κλοπή μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν έχει σχέση με τη γενική εικόνα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι δεν θα κάνει κανένα πολιτικό σχόλιο για την πορεία των ερευνών απαντώντας σε ερώτηση αν αυτή η υπόθεση είναι προϊόν τρομοκρατικής ενέργειας.

    [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Κουφοντίνα.

    08/08/2002 07:41:03

    Σε εξέλιξη είναι μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπαριθμόν ένα καταζητούμενος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη''. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει ελέγχους ατόμων σε κεντρικούς και μη δρόμους, αιφνιδιαστικές εφόδους σε περιοχές που υποδεικνύουν πολίτες, αλλά και έρευνες σε απομονωμένες κατοικίες, αλλά και σε διαμερίσματα πυκνοδομημένων περιοχών. Παράλληλα, λήφθηκαν αυστηρότατα μέτρα φρούρησης σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

    [06] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την κλοπή των όπλων στην Κω.

    08/08/2002 07:40:57

    Συνεχίζονται στην Κω οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την κλοπή οπλισμού από τη μονάδα επιστράτευσης του νησιού, όπου βρίσκεται από χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών Νικόλαος Μακρής για να μελετήσει επί τόπου τη δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση προέκυψε ότι τα όπλα που εκλάπησαν μεταφέρθηκαν από την αποθήκη ανά χείρας από τους δράστες της διάρρηξης.

    [07] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στα Χανιά και το Αίγιο.

    08/08/2002 07:40:50

    Υπό μερικό έλεγχο ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες το μεσημέρι στην τοποθεσία Γερολάκος του δήμου Κεραμειών στα Χανιά. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο ήταν και η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Πούντα του δήμου Τράπεζας Αιγίου. Τέλος, σβήστηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες, από άγνωστη αιτία, σε εργοστάσιο στο 25ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου κοντά στα διόδια της Ελευσίνας.

    [08] Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κάθειρξης κατέθεσε ο Λεσπέρογλου.

    08/08/2002 07:40:44

    Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κάθειρξης 17 ετών, που του είχε επιβάλει πρωτόδικα το μικτό ορκωτό δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας του αρχιφύλακα Γιώργου Ψαρουδάκη, κατέθεσε χθες στο πενταμελές εφετείο της Αθήνας, ο Αβραάμ Λεσπέρογλου. Στην αίτησή του ο Λεσπέρογλου ζητεί να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής μέχρι τη δίκη του, στις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η αναβίωσή της σε βάρος του πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2002 - 11:30:17 UTC