Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] -Απολογία Σάββα Ξηρού, νέα στοιχεία
  • [02] Ανησυχία Ντ.Μπακογιάννη για ομαλή διεξαγωγή δημοτικών εκλογών
  • [03] Δηλώσεις Β.Παπανδρέου για τα έργα στον Κηφισό
  • [04] Συνάντηση Σημίτη - Γκαργκάνα για την οικονομία
  • [05] Επίθεση Καραμανλή κατά πρωθυπουργού για αγροτική πολιτική
  • [06] Συλλαλητήριο των αγροτών στα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Υποψήφιοι για υπερνομαρχία Αθήνας και νομαρχίες.

  • [01] -Απολογία Σάββα Ξηρού, νέα στοιχεία

    21/08/2002 19:44:54

    Για ιδρυτικά στελέχη της 17 Νοέμβρη, έκανε λόγο απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο Σάββας Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία που έδωσε πριν λίγες μέρες από τον Ευαγγελισμό ο Ξηρός φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε ακούσει για ονόματα ιδρυτικών στελεχών της οργάνωσης, τα οποία όμως όπως ανέφερε στον ανακριτή δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί. Ο Ξηρός επανέλαβε ωστόσο ότι τον μόνο που ο ίδιος ήξερε ως ιδρυτή ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο Ξηρός αναφέρθηκε όμως και σε μια γυναίκα που ήταν μέλος της οργάνωσης πριν ο ίδιος στρατολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ξηρός ανέφερε στον κ. Ζερβομπεάκο, ''είχα ακούσει πως πολύ παλιά υπήρχε στην οργάνωση μια γυναίκα το όνομα της οποίας κανείς δεν μου είπε ποτέ. Το μόνο που γνωρίζω γι' αυτή απ' όσα άκουγα ήταν ότι ήταν πολύ τυπική στα έξοδά της''.

    [02] Ανησυχία Ντ.Μπακογιάννη για ομαλή διεξαγωγή δημοτικών εκλογών

    21/08/2002 19:42:24

    Την ανησυχία της για την ομαλή διεξαγωγή των προσεχών Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη. Κατά την κυρία Μπακογιάννη υπάρχουν 200.000 δημότες που έχουν τοποθετηθεί τυχαία σε εκλογικούς καταλόγους και θα ταλαιπωρηθούν κατά την ημέρα των εκλογών, μετακινούμενοι από κέντρο σε κέντρο. Επίσης υπολογίζει σε 20.000 τους διπλοεγγεγραμμένους και σε 25.000 αυτούς που τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται πουθενά.

    [03] Δηλώσεις Β.Παπανδρέου για τα έργα στον Κηφισό

    21/08/2002 19:41:44

    Εκκληση στους δημάρχους και στους πολίτες των περιοχών πέριξ του Κηφισού να βοηθήσουν και να μην εμποδίζουν τη γρήγορη εξέλιξη των εκτελούμενων έργων, απηύθυνε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τονίζοντας ότι το πρόβλημα Κηφισός θα έχει επιλυθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τέλος του 2003. Η κυρία Παπανδρέου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους πληγέντες πολίτες του Μοσχάτου και του Νέου Φαλήρου και διευκρίνισε ότι όπου χρειαστεί θα δοθούν διπλές αποζημιώσεις, σε όσους δηλαδή είχαν υποστεί ζημιές και στις πρώτες πλημμύρες στις αρχές Ιουλίου και στις 18 Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας μέχρι να τελειώσουν τα έργα, η κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι εκτός από τα μέτρα που ήδη ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών θα κατασκευαστούν τους επόμενους τέσσερις μήνες δύο προσωρινές μεταλλικές γέφυρες στην Πειραιώς και τη γέφυρα του ΗΣΑΠ σε πιο μεγάλο ύψος απ'ότι είναι οι σημερινές, ώστε να ανοίξει η διατομή του Κηφισού.

    [04] Συνάντηση Σημίτη - Γκαργκάνα για την οικονομία

    21/08/2002 19:38:34

    Την ικανοποίηση του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο έλληνας τραπεζίτης έδωσε έμφαση στους υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς της χώρας μας, σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος θα κυμανθούν γύρω στο 3,5%. Σε ότι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αισθητά υψηλότερος από ότι στις χώρες της ευρωζώνης, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος του έτους θα έχει πέσει στο 3%.

    [05] Επίθεση Καραμανλή κατά πρωθυπουργού για αγροτική πολιτική

    21/08/2002 19:37:04

    Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον οτι έχει εγκαταλείει τους αγρότες στην τύχη τους και τους εμπαίζει με κούφια λόγια. Ο κ.Καραμανλής που προήδρευσε σύσκεψης στην Ρηγίλλης για τον αγροτικό τομέα, κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι επί έξι χρόνια αδιαφόρησε πλήρως για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και έχασε όλες τις κρίσιμες μάχες στις Βρυξέλλες, για τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει και πάλι, δυστυχώς, να αγνοεί τις εξελίξεις και κοντόφθαλμα να επιδεικνύει περίσσευμα λαϊκισμού και έλλειμμα σοβαρότητας και ευθύνης, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    [06] Συλλαλητήριο των αγροτών στα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ

    21/08/2002 19:35:51

    Πανελλαδικό και χωρίς την παρουσία τρακτέρ, θα είναι το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες Θεσσαλονίκης την ημέρα των εγκαινίων από τον πρωθυπουργό της 67ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές τω αγροτών συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε οτι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Γεωργίας.

    [07] ΠΑΣΟΚ-Υποψήφιοι για υπερνομαρχία Αθήνας και νομαρχίες.

    21/08/2002 14:30:39

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ανακοίνωσε το μεσημέρι τους υποψήφιους του κόμματος στην υπερνομαρχία και νομαρχίες Αττικής ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου. Υποψήφια για την υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιά θα είναι η Φώφη Γεννηματά. Για τη νομαρχία της Αθήνας ο πρώην γγ Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός και για τη νομαρχία Πειραιά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μίχας. Ο κ.Λαλιώτης τόνισε ότι τα νέα αυτά πρόσωπα σηματοδοτούν μια σύγχρονη και προοδευτική πρόταση που ο καθένας έχει τη δική του θετική παρουσία στη δημόσια ζωή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 August 2002 - 20:30:16 UTC