Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Χριστοδουλάκης-Συστράτευση για πληθωρισμό.
  • [02] Πέλλα-Αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • [03] 17Ν-κατάθεση αστυνομικού.
  • [04] Κρήτη-Ερευνες για ελικόπτερο.
  • [05] Αγνοείται ελικόπτερο.
  • [06] Συνάντηση υπουργών Οικονομίας και Παιδείας με πανεπιστημιακούς
  • [07] Διεθνής Διάσκεψη για το Περιβάλλον στο Γιοχάνεσμπουργκ.
  • [08] Επιστρέφει ο δακτύλιος από σήμερα.

  • [01] Ν.Χριστοδουλάκης-Συστράτευση για πληθωρισμό.

    26/08/2002 13:46:32

    Συστράτευση όλων των φορέων στη μάχη για τη συγκράτηση του πληθωρισμού ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Μετά τη συνάντησή του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα στην οποία συζητήθηκαν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις με αφορμή και το θέμα του πληθωρισμού ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε έκκληση σε όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην συγκράτηση των τιμών στην αγορά.

    [02] Πέλλα-Αγροτικές κινητοποιήσεις.

    26/08/2002 13:43:33

    Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν το πρωί οι αγρότες του νομού Πέλλας, οι οποίοι κατέλαβαν τη διεύθυνση Γεωργίας στην πόλη των Γιαννιτσών και ζητούν την άμεση δέσμευση της κυβέρνησης για την επιδότηση του βαμβακιού, στην τιμή που ανακοινώθηκε από την αρχή. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με το νομάρχη Πέλλας στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

    [03] 17Ν-κατάθεση αστυνομικού.

    26/08/2002 13:42:22

    Κατέθεσε το πρωί στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο αστυνομικός Σωκράτης Κότσιας, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη συμπλοκή με μέλη της ''17 Νοέμβρη'' στα Σεπόλια το 1991. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα κληθούν να καταθέσουν γνωστά άτομα, τα οποία είχαν ανακριθεί από τις πρώτες μέρες της έκρηξης στον Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήκουν στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του Σάββα Ξηρού. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, του υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη.

    [04] Κρήτη-Ερευνες για ελικόπτερο.

    26/08/2002 13:41:05

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ελικοπτέρου το οποίο σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου, το πρωί στο Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου Ηρακλείου, θα έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, ανατολικά της νήσου Διας. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες αλλά δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό ίχνος του ελικοπτέρου. Ούτε ο πύργος ελέγχου του Ηρακλείου είχε ενημερωθεί για την πτήση, ενώ δεν είχαν κατατεθεί σχέδια πτήσης. Το συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρχές, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο φάρσας.

    [05] Αγνοείται ελικόπτερο.

    26/08/2002 08:55:10

    Αγνοείται από τις 7 τα ξημερώματα ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου ''Αουγκούστα Μπελ 109'', στο οποίο επέβαιναν ο χειριστής και τρία άτομα, ενώ αυτό πετούσε βόρεια της νήσου Δίας, ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Την παραπάνω ώρα ο χειριστής του ελικοπτέρου ενημέρωσε μέσω κινητού τηλεφώνου το λιμεναρχείο του Ηρακλείου λέγοντας ότι θα κάνει προσθαλάσσωση επειδή παρουσίασε πρόβλημα ο κινητήρας του σκάφους. Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιούν έρευνες, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί άκαρπες. Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφεραν ότι δεν είχε δηλωθεί συγκεκριμένη πτήση ελικοπτέρου στην περιοχή.

    [06] Συνάντηση υπουργών Οικονομίας και Παιδείας με πανεπιστημιακούς καθηγητές.

    26/08/2002 07:17:05

  • Στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Παιδείας με αντιπροσωπεία των καθηγητών των πανεπιστημίων, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, είναι στραμμένο το βλέμμα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών, που κινδυνεύουν να χάσουν και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή θα τεθεί στους καθηγητές η κυβερνητική πρόταση για τα οικονομικά τους αιτήματα, που βρίσκονται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων, οι οποίες ενδέχεται να συνεχιστούν και το Σεπτέμβρη, αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη.

    [07] Διεθνής Διάσκεψη για το Περιβάλλον στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    26/08/2002 07:16:59

  • Με δύο πολυπληθείς αντιπροσωπείες επικεφαλής των οποίων θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου η Ελλάδα θα κάνει αισθητή την παρουσία της στη Διεθνή Διάσκεψη που αρχίζει σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, στόχος της Διάσκεψης δεν είναι μόνο να βρεθεί λύση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη μας αλλά θα συζητηθούν και τα προβλήματα όπως η μετανάστευση, η προσφυγιά και η φτώχεια.

    [08] Επιστρέφει ο δακτύλιος από σήμερα.

    26/08/2002 07:16:51

  • Επιστρέφει από σήμερα η εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας. Το πρόστιμο στους παραβάτες είναι 78 ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2002 - 11:30:20 UTC