Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο θέμα των πανεπιστημιακών.
  • [02] Συναντήσεις υφυπουργού Ανάπτυξης για περιορισμό των ανατιμήσεων
  • [03] Συνάντηση Διαμαντοπούλου-Σημίτη.
  • [04] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου
  • [05] Συναντήσεις υφυπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους βιομηχανίας τροφίμων.
  • [06] Συνεχίζεται η Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
  • [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μήλο.

  • [01] Αμετακίνητη η κυβέρνηση στο θέμα των πανεπιστημιακών.

    27/08/2002 13:56:47

    Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με τους υπουργούς Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου και Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Το πρωί ο κ.Ευθυμίου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και όπως δήλωσε δεν μπορούν οι καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για ένα μόνο αίτημα, καθώς όλα τα άλλα έχουν λυθεί να κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά και υπό ομηρία χιλιάδες φοιτητές. Ο κ.Ευθυμίου διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που θέλουν να υπάρχει αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τους καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας θα απασχολήσουν και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη.

    Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προτείνει συνέχιση της αποχής από το διδακτικό έργο και το Σεπτέμβριο, εκτός απο τις εξετάσεις επί πτυχίω.

    Απο σήμερα αρχίζουν γενικές συνελεύσεις ανά Πανεπιστήμιο, στις οποίες οι καθηγητές θα προτείνουν συνέχιση της κινητοποίησης.

    [02] Συναντήσεις υφυπουργού Ανάπτυξης για περιορισμό των ανατιμήσεων

    27/08/2002 13:56:41

    Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και ο περιορισμός των ανατιμήσεων, βρίσκονται απο σήμερα στο επίκεντρο συναντήσεων που έχει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων και με τους αντίστοιχους των σούπερ μάρκετ και αλυσίδων καταστημάτων.

    Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιούνται και λίστες όπου θα αναγράφονται προϊόντα και υπηρεσίες με τις χαμηλότερες τιμές, ενώ θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για να αντιμετωπιστεί το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη.

    Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκριθεί απο τη Βουλή και η διάταξη για την επιβολή πλαφόν 4% στις αυξήσεις διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων.

    [03] Συνάντηση Διαμαντοπούλου-Σημίτη.

    27/08/2002 13:56:34

    Η οριστικοποίηση των παρεμβάσεων για την φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται να απασχολήσει αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Ελληνίδα επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου η οποία δήλωσε οτι αρχίζει ένα κρίσιμο Φθινόπωρο για όλη την Ευρώπη, τόσο για τις εξελίξεις στο θέμα της διεύρυνσης που μας αφορά άμεσα, όσο και στο θέμα της οικονομίας. Η Ευρώπη είπε, και στο θέμα της οικονομίας θα πρέπει να πάρει στη διάρκεια αυτών των μηνών σημαντικές αποφάσεις, καθώς προβλήματα με τους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και με τις ανατιμήσεις υπάρχουν σε πολλές χώρες- μέλη. Χθες, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης κάλεσε όλους τους φορείς σε συστράτευση για συγκράτηση του πληθωρισμού.

    [04] Πέθανε η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου

    27/08/2002 13:56:26

    Έχασε τη μάχη με το θάνατο στις 2:30 τα ξημερώματα η ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου, στο νοσοκομείο ''Θεαγένειο'' της Θεσσαλονίκης, καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα. Η δημοφιλής καλλιτέχνης έδινε τα τελευταία χρόνια τη δική της μάχη με την επάρατο νόσο.

    Η κηδεία της Νατάσας Γερασιμίδου θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πανοράματος.

    Τα συλληπητήριά του εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι η Γερασιμίδου έπεσε μαχόμενη για τη ζωή, τα δικαιώματά της και την τέχνη της και είναι κρίμα που το ελληνικό κοινό έχασε τόσο γρήγορα, το ταλέντο και την έντονη παρουσία της που τόσο αγάπησε.

    [05] Συναντήσεις υφυπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους βιομηχανίας τροφίμων.

    27/08/2002 07:24:03

  • Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων και με τους αντίστοιχους των σούπερ μάρκετ και αλυσίδες καταστημάτων αρχίζει από σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και να επιτευχθεί περιορισμός των ανατιμήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων θα επισημάνει ότι δεν έχει γίνει καμία αύξηση στις χονδρικές τιμές των βιομηχανικών συσκευασμένων τροφίμων.

    [06] Συνεχίζεται η Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    27/08/2002 07:23:56

  • Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό ενώ ως το 2025 το μισό του πληθυσμού της γης -3,5 δισ. άνθρωποι - θα αντιμετωπίσουν σοβαρές ελλείψεις νερου, ειδικά στη Βόρειο Αφρική και τη δυτική Ασία, εφόσον τα αποθέματα υπογείων υδάτων καταναλώνονται γρηγορότερα από ό,τι αναπληρώνονται. Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων σε έκθεση του ΟΗΕ ''Παγκόσμια Πρόκληση, Παγκόσμια Ευκαιρία'', που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, πρώτη μέρα της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WSSD) που ξεκίνησε στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα διαρκέσει ως τις 4 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή 100 ηγετών από όλο τον κόσμο.

    [07] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μήλο.

    27/08/2002 07:23:49

  • Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Χάλακας της Μήλου καίγοντας χαμηλή βλάστηση και χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς συμμετέχει όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού και βυτιοφόρα, ενώ το έργο ενισχύεται και από πυροσβεστικά αεροπλάνα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2002 - 11:30:17 UTC