Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού
  • [02] Παράθυρο για διάλογο στα πανεπιστήμια.
  • [03] Συνάντηση ΣΒΒΕ με Σημίτη-Καραμανλή.
  • [04] Ορκίστηκαν Λιάνης-Στρατάκης.
  • [05] Τσελέντης:Ο Γιωτόπουλος δεν ήταν ο μόνος αρχηγός της 17Ν
  • [06] Ταξιδιωτικός σάκος με 20 κιλά χασίς.
  • [07] Σουηδία- Περιφερειακή Ευρωπαϊκή διάσκεψη-Γιώργος Παπανδρέου
  • [08] Ικανοποίηση ΔΟΕ από την πορεία των ολυμπιακών έργων.

  • [01] Επιδείνωση του καιρού

    30/08/2002 14:01:33

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από το πρωί στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ελλάδα, καθώς και το Βόρειο Αιγαίο.

    Αυτό αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο οποίο προστίθεται ότι τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενω εντονότερα αναμένονται στην Πελοπόννησο και πιθανόν και στην Αττική.

    Ο κρατικός μηχανισμος έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι νομαρχίες και οι δήμοι. Παράλληλα, έχουν ληφθεί και τα έκτακτα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την περιοχή γύρω από τον ποταμό Κηφισσό, στο Μοσχάτο και το Ρέντη.

    Το πρωί πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στον Κηφισσό με τη συμμετοχή και δυνάμεων του στρατού. Η άσκηση θα επαναληφθεί το απόγευμα με τη συμμετοχή και εθελοντών. Επίσης, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι λιμενικές αρχές της χώρας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ενώ συστάσεις απευθύνονται προς τους ερασιτέχνες αλιείς να λάβουν υπόψη τους τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται να αρχίσει από το βράδυ ενώ το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν ισχυροί βορειάδες, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα βόρεια.

    [02] Παράθυρο για διάλογο στα πανεπιστήμια.

    30/08/2002 14:01:26

    Παράθυρο για διάλογο στα πανεπιστήμια προκειμένου να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται πρόθυμη για διάλογο με τους πανεπιστημιακούς παραμένοντας όμως ταυτόχρονα αμετακίνητη από τη θέση της όσον αφορά τα μισθολογικά τους αιτήματα.

    Ως πιθανή λύση εξετάζεται η σύσταση επιτροπής, η οποία θα συζητήσει το μισθολογικό των καθηγητών.

    Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν οτι είναι έτοιμοι να εξετάσουν σοβαρά την αναστολή της επ`αόριστον αποχής εάν συσταθεί η επιτροπή.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επισήμως καμία τέτοια πρόθεση και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η διαφορά ανέφερε με τους πανεπιστημιακούς είναι χρονική και δεν αφορά το εάν θα καταβληθούν αυξήσεις αλλά το πότε θα καταβληθούν.

    Στο μεταξύ αναρτώνται από το πρωί στα λύκεια όλης της χώρας οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με τον κωδικό τους αρχικά και τα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου υπάρχει ονομαστική κατάσταση των επιτυχόντων.

    [03] Συνάντηση ΣΒΒΕ με Σημίτη-Καραμανλή.

    30/08/2002 14:01:19

    Με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ συναντήθηκε διαδοχικά το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, το πρωί το προεδρείο του Συνδέσμου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προς τον οποίο επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου. Στη συνέχεια, τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου, συναντήθηκαν στη Ρηγίλλης με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Αργά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν συνέντευξη και θα αναφερθούν στο περιεχόμενο των συναντήσεων που είχαν με τους κυρίους Σημίτη και Καραμανλή.

    [04] Ορκίστηκαν Λιάνης-Στρατάκης.

    30/08/2002 14:01:12

    Ορκίστηκαν το πρωί οι νέοι υφυπουργοί αθλητισμού Γιώργος Λιάνης και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μανώλης Στρατάκης.

    Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Λιάνης και Στρατάκης αντικαθιστούν τους κυρίους Κουράκη και Βούγια αντίστοιχα, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

    [05] Τσελέντης:Ο Γιωτόπουλος δεν ήταν ο μόνος αρχηγός της 17Ν

    30/08/2002 14:01:05

    Νέα στοιχεία για τη δομή της ''17 Νοέμβρη'' βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις απολογίες στον εφέτη ανακριτή, του Πάτροκλου Τσελέντη ο οποίος χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα ''Αλέκος'' ή ''Ταινίας''.

    Ο Τσελέντης αποδέχεται τη συμμετοχή του στη ''17 Νοέμβρη'' και προσθέτει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, δεν ήταν ο μόνος αρχηγός της οργάνωσης. Προσθέτει ότι γνώρισε στο πανεπιστήμιο τον Κουφοντίνα, ο οποίος τον στρατολόγησε.

    Εξάλλου στην απολογία του ο Νίκος Παπαναστασίου αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του με τη ''17 Νοέμβρη'' και γνώριζε μόνο τους Γιάννη και Παύλο Σερίφη καθώς και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

    Αύριο, στον κ.Ζερβομπεάκο έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στο μεταξύ, τα ΕΛΤΑ ζητούν με αίτησή τους τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιών ύψους 850.000.000 δραχμών, κάθε κινητού και ακίνητου περιουσιακού αντικειμένου, των 15 φυλακισθέντων μελών της ''17 Νοέμβρη'' του Δημήτρη Κουφοντίνα και κάθε τρίτου φυσικού προσώπου ή εταιρίας.

    [06] Ταξιδιωτικός σάκος με 20 κιλά χασίς.

    30/08/2002 14:00:58

    Ταξιδιωτικός σάκος με περίπου 20 κιλά χασίς βρέθηκε από αστυνομικούς πίσω από το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα η τσάντα εντοπίστηκε ύστερα από τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία.

    Στο μεταξύ, σε χασισοφυτεία είχε μετατρέψει μέρος του κήπου της εξοχικής του κατοικίας στην Ασπροβάλτα, 49χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Ηρακλή Σιούλα, ο οποίος είχε φυτέψει 95 δενδρύλλια χασίς, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε αποξηραμένο χασίς βάρους 720 γραμμαρίων.

    [07] Σουηδία- Περιφερειακή Ευρωπαϊκή διάσκεψη-Γιώργος Παπανδρέου

    30/08/2002 07:26:28

  • «Η προοπτική της διασύνδεσης με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και η προοπτική της διεύρυνσης, είναι δυο παράγοντες που αποδεδειγμένα ευνοούν την μακροπρόθεσμη πρόληψη κρίσεων. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην Περιφερειακή Ευρωπαϊκή διάσκεψη «γιά την πρόληψη των κρίσεων στο Χέλσιμποργκ της Σουηδίας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια εκδήλωση της σουηδικής πρωτοβουλίας που είχε εκδηλωθεί στη σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ και είχε λάβει τη μορφή ενός Προγράμματος της ΕΕ, η εξέλιξη του οποίου αξιολογήθηκε στη σύνοδο της Σεβίλλης και θα αξιολογηθεί εκ νέου επί Ελληνικής προεδρίας.

    [08] Ικανοποίηση ΔΟΕ από την πορεία των ολυμπιακών έργων.

    30/08/2002 07:26:21

  • Με τα καλύτερα λόγια, μίλησαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Ντένις Οσβαλντ, για τη διοίκηση των τελευταίων δύο χρόνων στον Αθήνα 2004. Η πρόεδρος του 2004, κα Γιάννα Αγγελοπούλου που για τον λόγο αυτό ταξίδεψε στην Λωζάνη, δέχθηκε ιδιαίτερα ευμενη σχολια από του Αθάνατους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ολυμπιακή προετοιμασία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2002 - 11:30:25 UTC