Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βασάνιζαν και βίαζαν 19χρονο.
  • [02] Πυρκαγιά σε πλοίο στη Βενετία.
  • [03] Αυτοκτόνησε κρατούμενος ναρκομανής
  • [04] Κατάθεση Ντ.Μπακογιάννη.
  • [05] Ατυπη σύνοδος των 15 ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • [06] Πιέσεις των συνδικάτων για το μισθολογικό
  • [07] Ηράκλειο-Π. Ευθυμίου-Πανεπιστημιακοί-Κινητοποιήσεις

  • [01] Βασάνιζαν και βίαζαν 19χρονο.

    31/08/2002 13:22:03

    Επτά άτομα, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένας 16χρονος, βασάνιζαν και βίαζαν επί ένα μήνα 19χρονο άντρα, τον οποίον κρατούσαν αιχμάλωτο σε διαμέρισμα στην πόλη Σατωρού στην κεντρική Γαλλία, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

    Οι επτά βασανιστές προσήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής στην εισαγγελία της πόλης και προφυλακίστηκαν. Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κράτηση, άσκηση βίας, βιασμό κατ'εξακολούθηση και βασανισμό.

    Το θύμα, ένας άστεγος νεαρός, έπεσε στα χέρια των βασανιστών του στις αρχές Αυγούστου και όπως κατήγγειλε τον χτυπούσαν, του στερούσαν την τροφή, τον βίαζαν, τον απειλούσαν με όπλο, τον έκαψαν με σίδερο και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

    Το μαρτύριο του έληξε την περασμένη Τετάρτη όταν περαστικός είδε στο παράθυρο του διαμερίσματος ένα χαρτί που έγραφε: ''βοήθεια, βοηθήστε με, φωνάξτε την αστυνομία''.

    Οι βασανιστές, που συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως είναι ηλικίας 16 ως 30 ετών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο ο ένας από αυτούς εργάζεται, ενώ ένας άλλος αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο. Οπως πρόσθεσε η δικαστική πηγή, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα των πράξεών τους.

    [02] Πυρκαγιά σε πλοίο στη Βενετία.

    31/08/2002 13:21:57

    Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί στη Βενετία κρουαζιερόπλοιο εξαιτίας πυρκαγιάς, την οποία όμως γρήγορα έσβησαν πυροσβέστες που έσπευσαν στο λιμάνι, ανακοινώθηκε από την νομαρχία της πόλης.

    Το πλοίο ''Αzur'' με σημαία Παναμά είχε αποπλεύσει από το Πειραιά με 300 επιβάτες.

    Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στις κουζίνες του πλοίου, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε καθιστώντας αναγκαία την απομάκρυνση των επιβατών και του πληρώματος.

    [03] Αυτοκτόνησε κρατούμενος ναρκομανής

    31/08/2002 13:21:50

    Nεαρός, που είχε συλληφθεί απο τη αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών αυτοκτόνησε τη νύχτα στο κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου κρατείτο.

    Πρόκειται για τον Δ.Π. 21 χρόνων, ο οποίος βεθηκε κρεμασμένος στο κρατητήριο έχοντας ως βρόγχο το κορδόνι των παπουτσιών του.

    Aπο την Γενική Aστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό, ενω απο την Ασφάλεια

    έγινε γνωστό οτι ο νεαρός ήταν τοξικομανής.

    [04] Κατάθεση Ντ.Μπακογιάννη.

    31/08/2002 13:21:44

    Κατάθεση στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων που έχει καταθέσει στο παρελθόν όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και την υπόθεση της τρομοκρατίας, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο, περίπου ένα 20λεπτο και βγαίνοντας δεν θέλησε να κάνει δήλωση σχετικά με την κατάθεσή της.

    Στο μεταξύ η πρώην σύζυγος του Σάββα Ξηρού Αγγελική Σωτηροπούλου, με εξώδικη δήλωσή της προς ορισμένα ΜΜΕ, ζητά να μην κάνουν αναφορές στην ιδιωτική ζωή της, κάνει λόγο για ''τηλεοπτικό διασυρμό'', και επιφυλάσσεται όπως τονίζει για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός της.

    [05] Ατυπη σύνοδος των 15 ΥΠΕΞ της ΕΕ

    31/08/2002 11:45:14

    Αρχισαν πριν από λίγο στην πόλη Ελσινόρ της Δανίας οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Ατυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Οι υπουργοί θα συζητήσουν σήμερα το θέμα της ιρακινής κρίσης και θα εξετάσουν το ειρηνευτικό σχέδιο για επίλυση του Μεσανατολικού που θα παρουσιάσει η Δανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

    Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν πως πρέπει να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης προς τον ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν, παράλληλα όμως επιμένουν πως θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε διπλωματική προσπάθεια πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράκ.

    Αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Περ Στιγκ Μέλερ θα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του το σχέδιο ειρήνευσης για τη Μέση Ανατολή το οποίο προβλέπει την ίδρυση τον Αύγουστο του 2003 ενός παλαιστινίακού κράτους με προσωρινά σύνορα και την οριστική ίδρυσή του το 2005.

    Επίσης οι Δεκαπέντε θα αναφερθούν και στις διαφωνίες που έχουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    [06] Πιέσεις των συνδικάτων για το μισθολογικό

    31/08/2002 08:37:19

    Περιορισμένες θα είναι οι δυνατότητες του νέου προϋπολογισμού για παροχές λόγω του ασφαλιστικού και της φορολογικής μεταρρύθμισης, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, στην ηγεσία της ΓΣΕΕ με την οποία συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στη συνάντηση όπου τέθηκαν το φορολογικό, η ενίσχυση του εισοδήματος, η ανεργία και το πρόσφατο κύμα ανατιμήσεων, ο κ.Σημίτης υπογράμμισε ότι η αύξηση των δαπανών μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα της χώρας μας ήταν φέτος 8,8% ενώ στην ευρωζώνη 3,6%.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε συγκυριακή την άνοδο του πληθωρισμού και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ ότι θα υπάρξει σύντομα υποχώρηση.

    Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος, δήλωσε ότι η αισχροκέρδεια επιβαρύνει τον πληθωρισμό και ότι τα συνδικάτα δήλωσαν καθαρά στον πρωθυπουργό ότι στη χώρα υπάρχει πληθωρισμός κερδών και όχι μισθών κάτι το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη στην άσκηση της πολιτικής της.

    Στο μεταξύ τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στα συλλαλητήρια της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στις 7 του μήνα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της συνομοσπονδίας.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος με αφορμή την μετάθεση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου για το 2004, εγκάλεσε σε δηλώσεις του την κυβέρνηση γιατί δεν τηρεί τη δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στη ΔΕΘ πριν ένα χρόνο, για εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.2003.

    Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την κατάρτιση του μισθολογίου, την χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων και διορθωτικού ποσού, καθώς και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    [07] Ηράκλειο-Π. Ευθυμίου-Πανεπιστημιακοί-Κινητοποιήσεις

    31/08/2002 08:37:13

    Το μισθολογικό θέμα των πανεπιστημιακών, δεν μπορεί να δημιουργήσει συγκρούσεις και διαμάχες, με θύματα τους φοιτητές και τους γονείς τους, που έχουν τεράστιες οικονομικές συνέπειες επεσήμανε χθες ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.

    Η θέση της κυβέρνησης, είπε, είναι ξεκάθαρη και σύμφωνα με αυτή, τα μισθολογικά θα συζητηθούν το 2003 και θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2004, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει παρέκκλιση για κανένα κλάδο.

    Η θέση αυτή τόνισε ήταν γνωστή από τον Μάιο και συνεπώς οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών, βλάπτουν και δεν προάγουν κανένα θέμα.

    Ακόμη ο κ. Ευθυμίου διέψευσε τις φήμες για περικοπή των κονδυλίων στα πανεπιστήμια κατά 50% από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 August 2002 - 11:30:20 UTC