Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών
  • [02] Συνάντηση Βενιζέλου-Μπακογιάννη για Ολυμπιάδα.
  • [03] ΝΔ:Ευθύνες στην κυβέρνηση για ακρίβεια
  • [04] Ικανοποίηση ΠΝΟ για συνταξιοδιοτικό
  • [05] "17Ν" - Παραστάσεις πολιτικής αγωγής
  • [06] Μποϊκοτάζ σε αγορά-ΔΕΚΟ
  • [07] Κινητοποιήσεις αγροτών στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Αρχισαν οι εξετάσεις των μετεξατεστέων
  • [09] Στην Αθήνα ο Τ.Γούεστον
  • [10] Ερευνα Κάπα Research-Ανασφάλεια στα νοικοκυριά.

  • [01] Συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

    03/09/2002 14:20:01

    Εικοσιεννιάχρονος συνελήφθη στην Καισιαριανή, για ασέλγεια, σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

    Πρόκειται για το Δημήτρη Ξαγοράρη, μηχανικό αυτοκινήτων, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, απο τις αρχές Οκτωβρίου του 2001 έως και τις 28 Αυγούστου του 2002, εκινείτο σε διάφορα σημεία της Αθήνας και προσποιούμενος τον αστυνομικό, οδηγούσε ανήλικες σε απόμερα σημεία και ασελγούσε σε βάρος τους.

    Στην Αστυνομία είχαν υποβληθεί μηνύσεις απο τους γονείς οκτώ ανήλικων κοριτσιών.

    Ο δράστης αναγνωρίστηκε απο τα θύματα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [02] Συνάντηση Βενιζέλου-Μπακογιάννη για Ολυμπιάδα.

    03/09/2002 14:19:54

    Ο ρόλος του δήμου Αθηναίων στην Ολυμπιακή προετοιμασία, εξετάστηκε κατα τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε οτι η λειτουργία της πόλης, η συμμετοχή των δημοτών, ο εθελοντισμός, το κλίμα και η ατμόσφαιρα έχουν πολύ μεγάλη σημασία και είναι ένα στοιχείο της υπεραξίας των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    Την Αθήνα θα την επισκεφθούν εκατομμύρια τουριστών, η συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της κυβέρνησης πρέπει να είναι συνεχής, δήλωσε απο την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη.

    [03] ΝΔ:Ευθύνες στην κυβέρνηση για ακρίβεια

    03/09/2002 14:19:46

    Για διπλοπροσωπία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος - με αφορμή τη στάση της απέναντι στο κύμα των ανατιμήσεων - ύστερα απο συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τη διοίκηση της ΓΕΣΕΒΕ.

    Ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Ιανός και πρόσθεσε ότι υπουργοί παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων εμφανίζονται ότι δήθεν στηρίζουν το μποϋκοτάζ, ενώ πρώτοι μέσα στις ΔΕΚΟ άρχισαν τις αυξήσεις.

    Απο την πλευρά του ο Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη τη σημερινή κίνηση των καταναλωτών, σημειώνοντας ότι την κύρια ευθύνη για την ακρίβεια την έχει η κυβερνητική πολιτική.

    Ο πρόεδρος των Επαγγελματιών και των Βιοτεχνών Δημήτρης Πέτσης

    σημείωσε ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τις τιμές, κάτι που έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

    [04] Ικανοποίηση ΠΝΟ για συνταξιοδιοτικό

    03/09/2002 14:19:39

    Την ικανοποίησή της απο τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Ανωμερίτη για το θέμα του συνταξιοδοτικού, εξέφρασε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Οπως είπε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, θεωρεί θετικές τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας ότι θα ενσωματωθεί σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, διάταξη σύμφωνα με την οποία τηρούνται όλα τα συμφωνημένα σημεία, ενώ η προσαρμογή του ποσοστού αναπλήρωσης απο το 60% στο 70% του μισθού θα γίνει τελικά εντός τετραετίας με ετήσια αύξηση 2,5%.

    Ωστόσο ο κ. Χαλάς εξέφρασε επιφυλάξεις αν τελικά θα υλοποιηθούν τα νομοσχεθέντα απο τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και προειδοποίησε ότι αν πράγματι δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του υπουργού, η ΠΝΟ θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

    [05] "17Ν" - Παραστάσεις πολιτικής αγωγής

    03/09/2002 14:19:28

    Παράσταση πολιτικής αγωγής στον εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, δήλωσε εκ μέρους της οικογένειας του Σωτήρη Σταμούλη, οδηγού του αξιωματικού της αστυνομίας Παντελή Πέτρου, που δολοφονήθηκαν απο τη ''17 Νοέμβρη'', τον Ιανουάριο του 1980, ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Καπελάκης.

    Στον κ. Ζερβομπεάκο κατέθεσε νωρίτερα ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Παπαδημητρίου για την επίθεση που είχε δεχθεί απο μέλη της οργάνωσης το 1992.

    Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι θα ζητήσει απο τον ανακριτή κατ'αντιπαράσταση εξέτασή του με τους Σάββα Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, που φέρονται να είχαν διαπράξει μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.

    Οπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου θα ζητήσει επίσης την αναπαράσταση του εγκλήματος αλλά και τη συμπληρωματική κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων.

    Ο πρώην βουλευτής επανέλαβε ότι έχει δώσει στον ανακριτή πλήρη περιγραφή της γυναίκας που σκόπιμα ή τυχαία είχε βοηθήσει τα μέλη της οργάνωσης να τον πυροβολήσουν, καθώς εμπόδισε με το αυτοκίνητό της την δική του διαφυγή.

    Ανέφερε, τέλος, ότι πιστεύει πως στην επιχείρηση σε βάρος του είχαν λάβει μέρος συνολικά πέντε άτομα.

    Το ανακριτικό γραφείο επισκέφθηκε όμως και ο κ. Θωμάς Παπαγιάννης, συνήγορος του κατηγορούμενου στην υπόθεση Πάτροκλου Τσελέντη, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την αποδέσμευση δύο τραπεζικών λογαριασμών του εντολέα του, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς.

    [06] Μποϊκοτάζ σε αγορά-ΔΕΚΟ

    03/09/2002 13:58:39

    H αισχοκέρδεια και οι εκτός ορίων αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες, βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο των καταναλωτών, που συμμετέχουν στο μποϋκοτάζ της αγοράς, το οποίο κήρυξε το ΙΝΚΑ. Αρωγοί στην εκδήλωση αυτή διαμαρτυρίας είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συγκροτούν κοινό μέτωπο με τους καταναλωτές, προκειμένου να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους κερδοσκόπους. Η κίνηση σήμερα στην αγορά είναι αισθητά μειωμένη και το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί σε αποχή απο οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, όπως και σε συμβολικό κλείσιμο των διακοπτών της ΔΕΗ και διακοπή τηλεφωνημάτων για δύο λεπτά στις 10 το βράδυ.Το απόγευμα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, το ΙΝΚΑ και δεκάδες άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια.

    [07] Κινητοποιήσεις αγροτών στη Θεσσαλονίκη

    03/09/2002 13:58:32

    Στις πλατείες χωριών του νομού Θεσσαλονίκης και σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου παρατάσουν από το πρωί τα τρακτέρ τους αγροτοσυνδικαλιστές, χωρίς, ωστόσο, όπως δηλώνουν, να προχωρήσουν σε πρώτη φάση σε αποκλεισμούς δρόμων. Την Παρασκευή οι αγρότες, μέλη των συλλόγων που πρόσκεινται στη ΝΔ, διοργανώνουν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα οι σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

    [08] Αρχισαν οι εξετάσεις των μετεξατεστέων

    03/09/2002 13:58:26

    Ξεκίνησαν σήμερα οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μεταξεταστέους της Β' τάξης Ενιαίου Ημερήσιου Λυκείου και της Γ' τάξης Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου. Στα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας οι μαθητές θα διαγωνιστούν μετά τη λήξη των εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο, με πρόγραμμα που θα καταρτίσει το κάθε σχολείο. Οι εξετάσεις για τα μαθήματα σε εθνικό επίπεδο θα διενεργηθούν κατά τάξη και μάθημα.

    [09] Στην Αθήνα ο Τ.Γούεστον

    03/09/2002 13:58:18

    Φθάνει στην Αθήνα προερχόμενος απο την Αγκυρα ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Γουέστον, για συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Ο Αμερικανός αξιωματούχος αμέσως μετά θα μεταβεί στη Λευκωσία απ΄όπου αναχώρησε χθες ο λόρδος Χάνεϊ. Στην Κύπρο, το πρωί, ο πρόεδρος Κληρίδης είχε συνομιλίες με το Ραούφ Ντενκτάς, στην τελευταία συνάντησή τους, πριν από τη μετάβασή τους στο Παρίσι, για διαβουλεύσεις την Παρασκευή, με το γγ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

    [10] Ερευνα Κάπα Research-Ανασφάλεια στα νοικοκυριά.

    03/09/2002 09:51:38

    Η οικονομική ανασφάλεια, η αγωνία για το μέλλον και η αγανάκτηση για την ακρίβεια συνθέτουν το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής έρευνας, που διενήργησε για λογαριασμό του ''Βήματος'' η εταιρία Κάπα Research, στο διάστημα 23-29 Αυγούστου. Η ακρίβεια προϊόντων και υπηρεσιών αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόβλημα της οικονομίας και μέγιστη απειλή για την ευημερία των νοικοκυριών. Το 70,6% του δείγματος θεωρεί ότι οι τιμές έχουν ''αυξηθεί υπερβολικά'', 72,3% συμφωνεί με την πρόταση να γίνει μποϊκοτάζ στην αγορά και το 58,2% θεωρεί ''πιθανό'' να συμμετάσχει σε αυτό το μποϊκοτάζ. Η ακρίβεια αποδίδεται σε ποσοστό 55,5% στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και σε παράγοντες όπως είναι το ευρώ, η κυβέρνηση και η λειτουργία του κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2002 - 11:30:23 UTC