Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκότωσε ταξιτζή και το λήστεψε.
  • [02] Ληστεία σε τράπεζα
  • [03] Συνελήφθη για ασέλγεια.
  • [04] Διακόπηκε απο φοιτητές η σύνοδος των Πρυτάνεων
  • [05] Στο 3,5 ο πληθωρισμός τον Αύγουστο.

  • [01] Σκότωσε ταξιτζή και το λήστεψε.

    09/09/2002 14:17:28

    Αλλοδαπός πυροβόλησε και σκότωσε ταξιτζή στη γέφυρα της Ελευσίνας για να του πάρει τα χρήματα που είχε επάνω του.

    Θύμα είναι ο Νικόλαος Γιαλοψός, 42 ετών, που δέχθηκε ένα πυροβολισμό στην κοιλιά απο αλλοδαπό που είχε πάρει απο το κέντρο της Αθήνας για να τον μεταφέρει με το ταξί του στην Ελευσίνα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας ο δράστης οδήγησε το θύμα σε ερημική τοποθεσία στην Ελευσίνα, σε ελαιώνα στη θέση Ψάρι και εκεί τον πυροβόλησε για να του πάρει τα χρήματα. Στη συνέχεια, έβγαλε το θύμα απο το ταξί, πήρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

    Ομως, κοντά στη γέφυρα δημιούργησε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε και υπέστη συντριπτικά κατάγματα και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε αποσπάσει απο το θύμα χρήματα που εκείνος είχε δανειστεί για να φτιάξει τον τάφο του γιού του.

    [02] Ληστεία σε τράπεζα

    09/09/2002 14:17:22

    Τρείς άγνωστοι, μάλλον αλλοδαποί, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ηλιουπόλεως και Καφαντάρη, στο Νέο Κόσμο και απέσπασαν απο δύο ταμεία 30 χιλιάδες ευρώ.

    Στη συνέχεια οι δράστες βγήκαν απο την τράπεζα και σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων επιβιβάστηκαν σε ένα μπλε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας, στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [03] Συνελήφθη για ασέλγεια.

    09/09/2002 14:17:15

    Μετά απο πολύμηνες έρευνες εντοπίστηκε στις 6 του μηνός ο Αντώνης Μυλωνάς, 50 ετών, οικοδόμος, ο οποίος απο το Μάρτιο του 2001 έως τις 28 Αυγούστου του 2002 εντόπιζε αγόρια ηλικίας 9 έως 11, κυρίως στις παιδικές χαρές των Πατησίων, Κυψέλης, Νέα Φιλαδελφείας, Νέας Ιωνίας και Κολωνού, στα οποία έλεγε ότι είναι αστυνομικός και τα οδηγούσε σε εγκαταλελειμένα κτίρια, οικοδομές και υπόγεια πολυκατοικιών, όπου με την απειλή μαχαιριού ασελγούσε σε βάρος τους.

    Ο Μυλωνάς έλεγε στα παιδιά ότι σαν αστυνομικός ψάχνει για παιδιά που έκαναν αξιόποινες πράξεις και ότι θέλει να ερευνήσει εάν και αυτά έχουν κάνει παράνομες πράξεις.

    Πολλές φορές τους έδινε και καραμέλες και τα έπειθε να τον ακολουθήσουν. Εχει αναγνωριστεί με βεβαιότητα απο έξι παιδάκια, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει μηνύσεις στην αστυνομία.

    Συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειδικείου Αθηνών, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών για υπεξαίρεση.

    Με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [04] Διακόπηκε απο φοιτητές η σύνοδος των Πρυτάνεων

    09/09/2002 14:17:06

    Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων των ΑΕΙ όπου θα εξεταζόταν το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

    Η σύνοδος άρχισε το μεσημέρι παρουσία και του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά διακόπηκε μετά από την είσοδο φοιτητών, οι οποίοι ζητούσαν την επίλυση ορισμένων αιτημάτων.

    Η έκτακτη σύνοδος πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποφασιστεί η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή πρυτάνεων και καθηγητών, η οποία θα αρχίσει διάλογο για όλα τα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και το μισθολογικό. Βασική προϋπόθεση όμως, θα είναι οι καθηγητές να σταματήσουν την αποχή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρυτάνεις θα προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Πάντως οριστικές αποφάσεις για τη στάση του κλάδου, αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Καθηγητών.

    Στις 3 ο κ.Ευθυμίου θα συναντηθει με αντιπροσωπεία των πανεπιστημιακών καθηγητών και θα συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει στα ΑΕΙ.

    [05] Στο 3,5 ο πληθωρισμός τον Αύγουστο.

    09/09/2002 14:16:53

    Αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο και ανήλθε στο 3,5% απο 3,3% τον Ιούλιο λόγω των αυξήσεων στις τιμές των λαχανικών καθώς και της βενζίνης.

    Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σε μέσα επίπεδα δωδεκαμήνου Αύγουστος 2002-2001 ο πληθωρισμός έτρεχε με ρυθμό 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο πέρυσι.

    Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ η αύξηση του πληθωρισμού τον Αύγουστο οφείλεται στις ακόλουθες μεταβολές: Στην αύξηση κατά 0,4% των ειδών Διατροφής και μή Αλκοολούχων Ποτών κυρίως λόγω των αυξήσεων στις τιμές των νωπών λαχανικών καθώς και στο κρέας.

    Επίσης στην αύξηση κατά 0,5% των ενοικίων των κατοικιών και του ηλεκτρικού ρεύματος, στην αύξηση κατά 0,3% των τιμών στις υπηρεσίες υγείας κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των φαρμάκων καθώς και στην αύξηση κατά 0,3% των τιμών στις μεταφορές λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

    Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 3,8% έναντι 3,6% τον Ιούλιο.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης σε σχετική δήλωσή του επανέλαβε σήμερα οτι σε ένα καθεστώς κοινού νομίσματος όπως αυτό της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός ροκανίζει την ανταγωνιστικότητα. Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε επίσης οτι η έναρξη της ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετατίθεται τώρα για την αρχή του επόμενου έτους αντί για το 2002 όπως προβλέπονταν αρχικά.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2002 - 11:30:17 UTC