Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε όρους για να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους θέτουν οι
  • [02] Αυξάνεται το όριο παραγραφής κακουργημάτων
  • [03] Υφ.Εσωτερικών-Προσλήψεις στο δημόσιο-Παραμεθόριες περιοχές
  • [04] Συνέντευξη Παπαρήγα-"17 Ν"

  • [01] Πέντε όρους για να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους θέτουν οι Πανεπιστημιακοί

    11/09/2002 20:43:11

    Αναστολή των κινητοποιήσεων υπό όρους, αποφάσισαν απόψε οι εκπρόσωποι των καθηγητών Πανεπιστημίων, οι οποίοι συνεδρίαζαν από το μεσημέρι και επί πέντε ώρες σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους, εκπρόσωποι όλων των ιδρυμάτων, ενώ αρχίζουν άμεσα και οι γενικές συνελεύσεις στα Πανεπιστήμια για να επικυρωθεί η αποψινή απόφαση των καθηγητών. Οι καθηγητές θέτουν πέντε όρους προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις τους και μέχρι να τους αποδεχθεί και να τους υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια όπως είπαν- θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Ευθυμίου, προτίθεται να καλέσει αύριο τους εκπροσώπους των καθηγητών και να συζητήσει μαζί τους τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσαν, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τους.

    [02] Αυξάνεται το όριο παραγραφής κακουργημάτων

    11/09/2002 20:19:57

    Εντός του έτους αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή, νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του χρονικού ορίου παραγραφής κακουργηματικών πράξεων στα 30 χρόνια, από 20 που είναι σήμερα, εναρμονίζοντας έτσι την ελληνική νομοθεσία με τις αποφάσεις της ΕΈ. Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα προβλέπονται επίσης ειδικές αυξημένες ποινές για τους αρχηγούς τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ για πρώτη φορά θα προβλέπονται ποινές για όσους ενισχύουν οικονομικά τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την πάταξη της τρομοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, θα έχουν μία δίκαιη δίκη.

    [03] Υφ.Εσωτερικών-Προσλήψεις στο δημόσιο-Παραμεθόριες περιοχές

    11/09/2002 20:19:49

    Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος την πρόταση των νησιωτών βουλευτών, Κοσμά Σφυρίου (ΠΑΣΟΚ) και Αριστοτέλη Παυλίδη (ΝΔ), για άμεση προτεραιότητα των μονίμων κατοίκων των νησιών και των παραμεθορίων περιοχών, στις προσλήψεις στο Δημόσιο για τις περιοχές αυτές. Έτσι οι κάτοικοι των νησιών και των παραμεθορίων περιοχών, θα μπορούν να κάνουν χρήση του προνομίου της εντοπιότητας παρακάμπτοντας την όποια άλλη μοριοδότηση, υπό τον όρο πάντα, ότι θα απασχοληθούν στις εν λόγω απομεμακρυσμένες περιοχές για τουλάχιστον μία δεκαετία.

    [04] Συνέντευξη Παπαρήγα-"17 Ν"

    11/09/2002 15:17:47

    Η "17 Νοέμβρη" δεν ήταν λαϊκό κίνημα και τα πρόσωπα που συμμετείχαν σ' αυτήν δεν έχουν σχέση με τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 67ης ΔΕΘ.

    ''Η 17 Νοέμβρη δεν ήταν λαϊκό κίνημα, ούτε προήλθε από τερατογένεση κάποιων κινήσεων'' είπε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ, θέλει να τελειώσει μέχρι κεραίας η "17Ν", γιατί ο ρόλος της ήταν επικίνδυνος για το λαϊκό κίνημα. Η κα. Παπαρήγα εξέφρασε ταυτόχρονα τον φόβο ότι πολύ πιθανό είναι να μπει μια ταφόπλακα πάνω στην υπόθεση και να κλείσει. ''Δεν συμφέρει'', είπε, ''να βγουν στη φόρα τα άπλυτα του συστήματος, να μην βγει ότι η 17Ν εξυπηρετούσε κατασκευασμένα σενάρια''.

    Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να θέσει λήξη στο ζήτημα, γιατί δεν τη βολεύει να τελειώσει με την αντιτρομοκρατική εκστρατεία της. ''Θέλει να δικαιολογεί και να επεκτείνει ενδεχομένως αυτή την αντιτρομοκρατική εκστρατεία'', τόνισε.

    Σχετικά με τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη 17Ν τόνισε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και συμπλήρωσε ότι ''οι μάσκες που φορούν αυτοί οι κύριοι δεν μας εκφράζουν''.

    Αναφερόμενη στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, είπε ότι το ΚΚΕ αισθάνεται δικαιωμένο για τη θέση που είχε εκφράσει τότε.

    ''Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο'', τόνισε και πρόσθεσε ότι η σταυροφορία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, αλλά και η αναγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, τη λεγόμενη ''κοινή απειλή της τρομοκρατίας'', συνιστούν άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τους λαούς. ''Η ''αντιτρομοκρατική πάλη'' γεννά και θα γεννά, όσο διαρκεί, νέους πολέμους, ακόμα περισσότερη βία και στρατικοποίηση, νέες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου των λαών'', επισήμανε η κα. Παπαρήγα.

    Απευθυνόμενη στους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τους κάλεσε σε κοινή δράση, συσπείρωση και συμμαχία, η οποία πρέπει να είναι οριοθετημένη από τις επιλογές και την πολιτική γενικότερα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ..

    Σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου, απάντησε ότι είναι ενιαία και στους δύο γύρους.

    Για τις διαδηλώσεις που ετοιμάζονται στη Θεσσαλονίκη κατά τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ιούνιο του 2003, είπε πως το λαϊκό κίνημα είναι σε θέση να απομονώσει τους προβοκάτορες που θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 September 2002 - 20:30:12 UTC