Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Σάββατο στον ανακριτή η Αγγελική Σωτηροπούλου
  • [02] Συνάντηση υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία καθηγητών
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουρέλ στη Νέα Υόρκη
  • [04] Αύξηση τακτικού προϋπολογισμού
  • [05] Συνελήφθη η Σωτηροπούλου.
  • [06] Τιμές οπωροκηπευτικών - Διϋπουργική Επιτροπή.
  • [07] Νέο μποϋκοτάζ του ΙΝΚΑ στην αγορά
  • [08] Γυναικείο αποτύπωμα σε γιάφκα της 17Ν

  • [01] Το Σάββατο στον ανακριτή η Αγγελική Σωτηροπούλου

    12/09/2002 20:28:24

    Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, ζήτησε και πήρε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή η Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία συνελήφθη το μεσημέρι μετά από ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον της. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Σωτηροπούλου, διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, και διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία. Τα αδικήματα διώκονται με βάση το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, σε βαθμό κακουργήματος. Η Σωτηροπούλου, σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι η πρώτη γυναίκα που συλλαμβάνεται για την υπόθεση της 17Ν.

    [02] Συνάντηση υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία καθηγητών

    12/09/2002 20:28:18

    Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια, μετά την θετική έκβαση που είχε η σημερινή νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία των καθηγητών. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των καθηγητών, δήλωσε ότι ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα αιτήματα του κλάδου και τώρα απομένει μία τελική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας την Κυριακή, για να δρομολογηθεί το άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουρέλ στη Νέα Υόρκη

    12/09/2002 20:28:11

    Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν απόψε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Σουκρού Γκιουρέλ. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και το Κυπριακό. Ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να καλέσει τον κ.Γκιουρέλ να ασκήσει πιέσεις στον Ραούφ Ντενκτάς, για κινήσεις που θα δώσουν κάποια ουσιαστική ώθηση στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Απόψε, ο κ.Παπανδρέου θα μετάσχει επίσης στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

    [04] Αύξηση τακτικού προϋπολογισμού

    12/09/2002 20:28:04

    Αύξηση 7,5% παρουσίασαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2002, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και υπερέβησαν το στόχο του προϋπολογισμού. Στο μεταξύ, έως το τέλος του 2002 θα έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, οι επενδύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με φορείς υποστήριξης τις τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας για να επιταχύνει τις διαδικασίες επενδύσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τους τομείς Μεταποίηση και Τουρισμό, υπέγραψε συμφωνία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε οι τράπεζες να αναλάβουν το ρόλο του φορέα υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    [05] Συνελήφθη η Σωτηροπούλου.

    12/09/2002 16:39:04

    Εξω από ένα σούπερ μάρκετ σε μικρή απόσταση από το γραφείο της δικηγόρου κ. Ιωάννας Κούρτοβικ συνελήφθη από άντρες της αντιτρομοκρατικής η Αγγελική Σωτηροπούλου, αποτύπωμα της οποίας βρέθηκε σε γιάφκα της 17Ν.

    Η Σωτηροπούλου θα μεταφερθεί στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής ή ενδεχομένως και απευθείας στο γραφείο του κ. Ζερβομπεάκου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το δαχτυλικό αποτύπωμα προέρχεται από την εξέταση των ευρημάτων στη γιάφκα της Δαμάρεως.

    Το αποτύπωμα αυτό ανιχνεύθηκε στην κάσα μιας πόρτας ντουλάπας.

    Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχαν ανιχνευθεί άλλα δύο αποτυπώματα της Σωτηροπούλου στη γιάφκα της οδού Πάτμου, τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της, δεδομένου ότι δεν είχαν βρεθεί σε σταθερά σημεία. Τα αποτυπώματα είχαν βρεθεί σε ένα βιβλίο και σε μια εφημερίδα.

    [06] Τιμές οπωροκηπευτικών - Διϋπουργική Επιτροπή.

    12/09/2002 15:56:46

    Συστήνεται Διϋπουργική Επιτροπή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προβεί στη λήψη δέσμης μέτρων για την εξέλιξη των τιμών στα οπωροκηπευτικά. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    Πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, Οικονομικών, Γεωργίας) είναι να επιταχυνθεί η επιβολή ενιαίου τιμολογίου από το χωράφι μέχρι την αγορά, η χρήση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και η διευκόλυνση των εισαγωγών.

    Από τις τιμοληψίες προκύπτει ότι σήμερα οι τιμές συγκρατήθηκαν αν και η μέση τιμή της ντομάτας εξακολουθεί να ακολουθεί ανοδική πορεία (+9,09%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση οι αυξήσεις ήταν σε αρκετές περιπτώσεις γύρω στο 10%. Σε ετήσια βάση, οπότε και οι διαφορές καταγράφονται στον δείκτη τιμών καταναλωτή, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις στις μέσες τιμές (ντομάτες 63,5%, μήλα γκόλντεν 36,3%, σταφύλια 19,26%, μαρούλια 59,01% κ.α.).

    [07] Νέο μποϋκοτάζ του ΙΝΚΑ στην αγορά

    12/09/2002 15:56:40

    Τετραήμερο μποϋκοτάζ σε φρούτα και λαχανικά, την ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

    Το ΙΝΚΑ, μετά την παρακολούθηση των τιμών τις τελευταίες ημέρες και την διαπίστωση οτι εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά καλεί τους καταναλωτές σε τετραήμερο μποϋκοτάζ στα οπωροκηπευτικά απο τη Δευτέρα 16 έως και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και αν δεν διαπιστωθεί μείωση τιμών θα επιμυκηνθεί το μποϋκοτάζ.

    Σημειώνεται οτι στο προηγούμενο μποϋκοτάζ είχε διαπιστωθεί μείωση τιμών.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών τόνιζε σε ανακοίνωσή της οτι στις λαϊκές αγορές δεν υπάρχουν ανατιμήσεις παρά τον διπλασιασμό του κόστους παραγωγής και ζωής και τα φαινόμενα κακοκαιρίας που πλήττουν την παραγωγή και ετοιμάζεται για απεργία διαρκείας απο 1η Οκτωβρίου για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

    Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του φαινομένου με αυξημένες εισαγωγές σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη διαμόρφωση των τιμών δέκα ειδών φρούτων και λαχανικών την περίοδο από 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες προκύπτουν αυξήσεις μέχρι και 8,3% ( αν και υπάρχει μια αύξηση 25% στο λάχανο και μείωση 9,1% στα αγγούρια) ενώ εάν γίνει σύγκριση τιμών με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο προκύπτουν αυξήσεις μέχρι και 46% ( αχλάδια ).

    Σε ότι αφορά τη σύγκριση τιμών για το αμέσως προηγούμενο διάστημα δηλαδή αρχές Σπτεμβρίου με αρχές Αυγούστου σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης προκύπτουν μειώσεις στα περισσότερα είδη εκτός από τη ντομάτα και την πατάτα.

    Χθες η τιμή τη ντομάτας διαμορφώνονταν μεσοσταθμικά στα 1,10 ευρώ ( και παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 38,8%) και η τιμή της πατάτας στα 0,55 ευρώ ( η τιμή της οποίας ακολουθεί πτωτική πορεία σε σχέση με περύσι -6,3%).

    Στο μεταξύ ανοδική πορεία σε σχέση με την αρχή του έτους ακολουθούν και τα υγρά καύσιμα τα οποία όμως εμφανίζονται να πωλούνται φθηνότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο με θετικές επιπτώσεις στην πορεία του πληθωρισμού.

    Οσον αφορά τους καταναλωτές πάντως σε σχέση με την αρχή του χρόνου πληρώνουν το πετρέλαιο και τις βενζίνες κατα 20 δραχμές περίπου ακριβότερα

    [08] Γυναικείο αποτύπωμα σε γιάφκα της 17Ν

    12/09/2002 14:48:53

    Νέα τροπή στην υπόθεση της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" δίνει ένα νέο στοιχείο που επιβεβαιώθηκε στα εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας.

    Προέρχεται από την εξέταση των ευρημάτων στις γιάφκες της Δαμάρεως και της Πάτμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γυναικείο δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο βρέθηκε σε σταθερό σημείο στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως και ανήκει στην Αγγελική Σωτηροπούλου, σύντροφο του Δημήτρη Κουφοντίνα και πρώην σύζυγο του Σάββα Ξηρού.

    Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας Αττικής ταυτοποίησαν δακτυλικό αποτύπωμα που ανήκει στην Αγγελική Σωτηροπούλου. Το αποτύπωμα αυτό ανιχνεύθηκε στην κάσα μιας πόρτας ντουλάπας, στην γιάφκα της οδού Δαμάρεως.

    Σημειώνεται ότι παλαιότερα είχαν ανιχνευθεί άλλα δύο αποτυπώματα της Σωτηροπούλου στη γιάφκα της οδού Πάτμου, τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της, δεδομένου ότι δεν είχαν βρεθεί σε σταθερά σημεία. Τα αποτυπώματα είχαν βρεθεί σε ένα βιβλίο και σε μια εφημερίδα.

    Μετά από αυτά τα δεδομένα εκτιμάται ότι η Αγγελική Σωτηροπούλου θα κληθεί σύντομα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία που έχουν βρεθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2002 - 20:30:18 UTC