Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή απάντηση Κων/πουλου σε Μητσοτάκη.
  • [02] Πρώτη με διαφορά η Μπακογιάννη.
  • [03] Χριστοδουλάκης:Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.
  • [04] Παπαρήγα:Aδικαιολόγητη η συμμετοχή μας σε επιχείρηση κατά Ιράκ.

  • [01] Σκληρή απάντηση Κων/πουλου σε Μητσοτάκη.

    22/09/2002 10:44:04

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη ΑΥΓΗ'' τονίζει ότι ''η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνει μέσο για την ενοχοποίηση πολιτικών χωρών, ιδεών και περιόδων. Σκληρή είναι η απάντηση του Ν. Κωνσταντόπουλου στην πρωτοφανή κατηγορία του Κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΝ αποτελεί τη ''θλιβερή εξαίρεση'' στο μέτωπο εναντίον της τρομοκρατίας. Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ''αποπνέουν λογική εκτροπής'' επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και προσθέτει ''Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αισθάνεται ικανοποίηση παρά μονάχα εάν διασπά και διχάζει''.

    [02] Πρώτη με διαφορά η Μπακογιάννη.

    22/09/2002 10:43:58

    Πρώτη με μεγάλη διαφορά από το βασικό της αντίπαλο Χρήστο Παπουτσή φέρνει για το δήμο της Αθήνας τη Ντόρα Μπακογιάννη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion, που δημοσιεύεται σήμερα στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''. Συγκεκριμένα, η κυρία Μπακογιάννη συγκεντρώνει 39,8% έναντι 19,8% του Χρήστου Παπουτσή, 8,1% του Γιάννη Δημαρά, 3,3% του Σπύρου Χαλβατζή, 2,9% του Φώτη Κουβέλη και 0,1% του Αρτέμη Αναπλιώτη. Το 18,4% των ερωτηθέντων δεν απάντησε , ενώ το υπόλοιπο ποσοστό: άκυρο, λευκό, δεν θα ψηφίσει και δεν γνωρίζει.

    [03] Χριστοδουλάκης:Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

    22/09/2002 10:43:51

    Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους καθώς και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους προαναγγέλλει για το 2003 ο υπουργος Οικονομίας και Οικονοικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" ο κ. Χριστοδουλάκης επισημαίνει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό και πως θα υπάρξει γενναία αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και Περίθαλψη. Εκφράζει τον προβληματισμό του για την κρίση στις διεθνείς χρηματαγορές αλλά υπογραμμίζει ότι η ελληνική οικονομία διαθέτει ισχυρά αντισώματα. Αποκρούει τις κατηγορίες ότι το κράτος πρωτοστάτησε μέσω των ΔΕΚΟ στην ακρίβεια της αγοράς. Προβλέπει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Παραδέχεται δυσχέρειες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

    [04] Παπαρήγα:Aδικαιολόγητη η συμμετοχή μας σε επιχείρηση κατά Ιράκ.

    22/09/2002 10:43:45

    ''Πολιτικά και ηθικά αδικαιολόγητη'' χαρακτηρίζει η Αλέκα Παπαρήγα οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ, τονίζοντας ότι ''η όλη υπόθεση μυρίζει πετρέλαιο, σφαίρες επιρροής και διένεξη ΗΠΑ- ΕΕ για το μοίρασμά τους''. Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξή της στον ''Τύπο της Κυριακής'', σχολιάζοντας τις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, υποστηρίζει οτι ''δε συμφέρει ούτε την κυβέρνηση ούτε τη ΝΔ να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να αποκαλυφθεί ο εγκέφαλος'' και επισμαίνει ότι ''τρομοκρατικοί μηχανισμοί τύπου 17Ν είναι κατασκευάσματα μυστικών υπηρεσιών''. Εκτιμά επίσης ότι η 17Ν ''αποσύρθηκε γιατί έφαγε τα ψωμιά της'' και προβλέπει ότι ''τώρα κάτι θα φέρουν στη θέση της''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 September 2002 - 11:30:08 UTC