Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημιές στην Καβάλα απο χαλάζι
  • [02] Ληστεία σε τράπεζα στο Γκύζη
  • [03] Με προβλήματα αύριο οι πτήσεις
  • [04] Κάλεσμα συστράτευσης απο Κ.Μητσοτάκη.

  • [01] Ζημιές στην Καβάλα απο χαλάζι

    25/09/2002 16:13:46

    Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε αμπελώνες του νομού Καβάλας απο χαλαζόπτωση, βροχή και ισχυρούς ανέμους.

    Ειδικότερα επλήγησαν οι καλλιέργειες των δήμων Ελευθερών, Παρέων και Ορφανού Παγγαίου, ενώ σημειώθηκαν και ζημιές οπως σε ξηραντήρια καπνού, αλλά και σε άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις απο το δυνατό αέρα.

    Στους αμπελώνες ''πλάγιασαν'' ή καταστράφηκαν απο το χαλάζι εκτάσεις με σταφύλια τα οποία προορίζονταν για εξαγωγές και για την εσωτερική κατανάλωση.

    Συνεργεία του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας στην Καβάλα κ. Κώστας Αργυρίου δήλωσε οτι οι ζημιές αφορούν κυρίως αμπέλια και αγροτικές εγκαταστάσεις και μετά τις εκτιμήσεις αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

    [02] Ληστεία σε τράπεζα στο Γκύζη

    25/09/2002 15:57:49

    Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Γκύζη στη συμβολή των οδών Βαλτινών και Βαρβάκη και αφού απέσπασαν 19.500 ευρώ διέφυγαν πεζή.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [03] Με προβλήματα αύριο οι πτήσεις

    25/09/2002 14:59:14

    Τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για αύριο το μεσημέρι από τις 12 εως τις 4 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας.

    Λόγω της στάσης εργασίας η Ολυμπιακή Αεροπορία και Αεροπλοΐα ανακοίνωσαν δώδεκα ακυρώσεις πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού και την αλλαγή ώρα αναχώρησης σε άλλες 28 πτήσεις.

    Οι επιβάτες των πτήσεων αυτών ήδη έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ολυμπιακής για τον τρόπο και το χρόνο προώθησης στον προορισμό τους

    [04] Κάλεσμα συστράτευσης απο Κ.Μητσοτάκη.

    25/09/2002 14:50:00

    Να στηρίξουν τους υποψηφίους που έχει επιλέξει η ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έστω και αν έχουν γίνει λάθη κάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τους οπαδούς της ΝΔ σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Ρηγίλλης υπο τον Κ. Καραμανλή.

    Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε με την στρατηγική της ΝΔ να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση των εκλογών τονίζοντας οτι οι εκλογές είναι πολιτικές και θα δώσουν πολιτικό μήνυμα, ενώ πρόσθεσε η ΝΔ το μεγάλο κόμμα της πλειοψηφίας που έρχεται στην κυβέρνηση εχει κάθε λόγο να πολιτικοποιήσει τις εκλογές και όχι να τις κομματικοποιήσει για να σταλεί ένα έντονο και δυνατό μήνυμα αποδοκιμασίας σε μια ανίκανη κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο σε συμφορά και που είναι γατζωμένη στην εξουσία και εννοεί να εξαντλήσει και τον τελευταίο μήνα πέρα της τετραετίας που της δίνει δικαίωμα το Σύνταγμα.

    Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε οτι οι οπαδοί της ΝΔ πρέπει να στηρίξουν τους υποψηφίους που επέλεξε το κόμμα για να μπορεί να δοθεί αυτό το μήνυμα σημειώνοντας οτι στις επιλογές αυτές μπορεί να έχουν γίνει και λάθη.

    Ο κ. Τζαννετάκος, είπε ο κ. Μητσοτάκης, ειναι υπερκομματική προσωπικότητα και η ΝΔ δίνει τη μάχη για την υπερνομαρχία Αθηνών το αποτέλεσμα της οποίας εχει νόημα αλλα το τελικό αποτέλεσμα, οπως είπε, θα κριθεί απο το σύνολο. Ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε περισσότερο επιδιώκοντας να αυξήσει την συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ κυρίως γύρω απο το πρόσωπο του κ. Τζαννετάκου που αντιμετωπίζει πρόβλημα λέγοντας οτι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την κυρία Γεννηματά που είναι κομματικό σύμβολο. Ειναι δυνατόν άνθρωποι που πιστεύουν στη ΝΔ να ψηφίσουν το κομματικό σύμβολο ή να βοηθήσουν έμμεσα; Εγώ δεν το βλέπω. Η ΝΔ θα πρέπει να σταματήσει τη μουρμούρα και την εσωστρέφεια για να στοιχηθεί με ψηλά τη σημαία στη μάχη την οποία θα κερδίσουμε και τοτε τα πολιτικά συμπεράσματα θα βγουν απο μόνα τους.

    Ο κ. Μητσοτάκης επαπέλυσε δριμεία επίθεση και κατά του πρωθυπουργού οταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να ζητήσει ο κ. Καραμανλής πρόωρες εκλογές λέγονταςτο πρόβλημα είναι αν θα καταλάβει ο κ. Σημίτης οτι πρέπει να φύγει αφού δεν κυβερνά , δεν προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές μιλά για παροχές ανοίγοντας την όρεξη πολλών ενώ γνωρίζει οτι η οικονομία βουλιάζει. Δεν κάνει για πρωθυπουργος και πρέπει να φύγει το ταχύτερο.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις με το Ιρακ ο κ. Μητοστάκης εκτίμησε οτι πηγαίνουμε για πόλεμο και πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους θα πάρει την έγκριση του Συμβουλίου Αφαλείας.

    πρόσθεσε οτι η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρώπης και να μήν είναι μόνη της σαν καπετάν - Ενας υπενθυμίζοντας οτι στον πόλεμο του Κόλπου οταν ήταν πρωθυπουργός η χώρα πέρασε με μικρές ταλαιπωρίες και ζημιές αυτή την κρίση.

    Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εκτίμησε οτι ο κ. Τζαννετάκος θα κερδίσει την υπερνομαρχία τονίζοντας οτι οι οπαδοί της ΝΔ ξέρουν το χρέος τους ενώ ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ είπε οτι δεν ανησυχεί απο την αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ του υποψήφιου υπερνομάρχη και του Αρχιεπισκόπου.

    Ο κ. Γιώργος Ορφανός ανέφερε οτι ο κ. Τζαννετάκος έπραξε ο,τι όφειλε να κάνει και ο αρχιεπίσκοπος ανταποκρίθηκε δίνοντας συγχώρεση ενω ο κ. Λευτερης Παπαγεωργοπουλος σχολίασε άλλο τα ράσα και άλλο η πολιτική. Η συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου συνεχίζεται με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τις διεθνείς εξελίξεις .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2002 - 20:30:14 UTC