Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαλιώτης για Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • [02] Συνάντηση Μητσοτάκη με Καρατζαφέρη
  • [03] Συνάντηση Σημίτη - Πετσάλνικου - Τρομοκρατία
  • [04] Επίσκεψη Στεφανή στο Γενικό Κρατικό

  • [01] Λαλιώτης για Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    27/09/2002 12:32:15

    ''Εχεις δύναμη, πάρε θέση για το νομό και το δήμο σου'' είναι το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 13ης και 20ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

    Ο κ.Λαλιώτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές θέλει να αναδείξει το όραμά του για μια ανεξάρτητη και αυτόνομη αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με την ηγεσία της ΝΔ η οποία προσπαθεί να πολώσει το κλίμα και να οδηγήσει σε συγκρούσεις σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις λάθος επιλογές της.

    Σ`αυτή της την προσπάθεια η ΝΔ θα μείνει μόνη της, τόνισε ο κ.Λαλιώτης εξηγώντας ότι η πόλωση και η σύγκρουση υπονομεύει την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης.

    Γενικά ο κ.Λαλιώτης κράτησε χαμηλούς τόνους προσπαθώντας να αναδείξει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων όπως είπε, δεν θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, ούτε θα αποτελέσει δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική.

    Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι επιλογή δημάρχων και νομαρχών και όχι κομμάτων και πρωθυπουργών.

    [02] Συνάντηση Μητσοτάκη με Καρατζαφέρη

    27/09/2002 12:00:41

    Τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά απο δικό του αίτημα.

    Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα και ερωτηθείς ο κ. Καρατζαφέρης εάν του ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης να αποσύρει την υποψηφιότητά του, σχολίασε ότι ουδέν αναληθέστερο απο αυτό και σημείωσε ότι εξαιτίας της στενής σχέσης που έχει με τον κ. Μητσοτάκη, πήγε να τον συλληπηθεί για τον Παύλο Μπακογιάννη.

    Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, τώρα είναιη μεγάλη ευκαιρία να αποκαλυφθεί ο,τιδήποτε αφορά την τρομοκρατία. Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε για τις εκτιμήσεις του για τον δεύτερο γύρο και απάντησε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και ότι εμμένει στην υποψηφιότητά του.

    Πάντως, απο το γραφείο του κ. Μητσοτάκη δεν έγινε κανένα σχόλιο και καμμία δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον κ. Καρατζαφέρη.

    [03] Συνάντηση Σημίτη - Πετσάλνικου - Τρομοκρατία

    27/09/2002 11:57:06

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ.Πετσάλνικος.

    Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του προγράμματος (νομοθετικού, σωφρονιστικού κλπ)του υπουργείου

    Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

    Ειδική αναφορά έγινε στις αναμενόμενες δίκες για την τρομοκρατία.Ο κ.Πετσάλνικος διαβεβαίωσε,σύμφωνα με πληροφορίες,τον Κώστα Σημίτη οτι οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν πλήρη επίγνωση των χρονικών ορίων της παραγραφής (18μηνο) και θα κινηθούν εντός αυτής.

    Σε δήλωσή του ο κ. Πετσάλνικος επεσήμανε οτι οι ρυθμοί είναι απόλυτα ικανοποιητικοί και σύμφωνοι με το Σύνταγμα και τους νόμους.

    Ενδιαφέρον εκδήλωσε ο πρωθυπουργός για τις εκκρεμείς δίκες για το ναυάγιο του οχηματαγωγού ''Σάμινα Εξπρές'' και για την κατάρρευση των κτιρίων απο τους σεισμούς της 7ης Σεπτεμβρίου 1999,για τις οποίες είχε ο ίδιος δεσμευθεί δημόσια ότι θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό οτι οι επίμαχες δίκες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

    Ακόμα στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα κατασκευής νέων σωφρονιστικών καταστημάτων ανά τη χώρα, κέντρων απεξάρτησης ναρκομανών κ.ά.-

    [04] Επίσκεψη Στεφανή στο Γενικό Κρατικό

    26/09/2002 16:32:45

    Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του εργοταξίου που εμφανίζει σήμερα μεγάλο μέρος του Γενικού Κρατικού νοσοκομείου θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2003 το νοσοκομείο αυτό. Οι εργασίες ανακατασκευής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 70% όπως παρατήρησε και ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής στη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό.

    Ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του ξεναγήθηκε σε θάλαμο της μονάδας βραχείας νοσηλείας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και να θυμηθεί την ιδιότητά του ως γιατρός. Με κάθε ευκαιρία ο υπουργός Υγείας τόνιζε ότι ο βασικός στόχος είναι να πετύχει αξιοπρεπή περίθαλψη για όλους.

    Δεν ήρθαμε εδώ ούτε να εγκαινιάσουμε, ούτε να επιδείξουμε, αλλά να διαπιστώσουμε αν τα έργα αναμόρφωσης των χώρων προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς είπε ο κ. Στεφανής και συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν μπορούμε να φτάσουμε σε σημείο τέτοιο ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι αλλά τουλάχιστον να γνωρίζουν οι ασθενείς μιας καλής υποδοχής από το νοσοκομείο, το σύστημα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες τους και ότι τους φέρθηκαν ανθρώπινα.

    Το Γενικό Κρατικό είναι ένα από τα 20 Ολυμπιακά Νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη περίθαλψης περιστατικών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει ενταχθεί μέσα στο γενικότερο πρόγραμμα αναβάθμισης των νοσοκομείων όλης της χώρας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 September 2002 - 11:30:19 UTC