Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τη δημοσκόπηση της MRB.
  • [02] Βόλος-Αισιόδοξος ο Καραμανλής για τις δημοτικές εκλογές.
  • [03] Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία.
  • [04] Στην Αθήνα ο Βαρθολομαίος-Συνάντηση με Χριστόδουλο.
  • [05] Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ οι δικηγόροι των... τηλεπαραθύρων.

  • [01] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για τη δημοσκόπηση της MRB.

    29/09/2002 20:24:59

    Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκάλεσε η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που παρήγγειλε στην εταιρία ''Εμ-Αρ-Μπι'' το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε οτι η πραγματοποίηση δημοσκοπήσεων με παραγγελία της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές, 15 ημέρες πριν απο τις δημοτικές, και μάλιστα απο εταιρία, που συνδέεται με εκείνη που είχε αναλάβει την προεκλογική της καμπάνια, αποδεικνύει οτι η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πανικό εξ΄αιτίας των δικών της λανθασμένων επιλογών. Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, είπε οτι η κυβέρνηση θορυβήθηκε γιατί τα στοιχεία και αυτής της δημοσκόπησης δεν την ευνοούν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 7,2% στην πρόθεση ψήφου, με 29,5 στην παράσταση νίκης, ενώ ο κ.Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία απο το 40,9% έναντι 38% του κ.Σημίτη.

    [02] Βόλος-Αισιόδοξος ο Καραμανλής για τις δημοτικές εκλογές.

    29/09/2002 20:24:52

    Με ομιλία στο Βόλο ολοκλήρωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής την περιοδεία του στη Θεσσαλία. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε πως είναι απόλυτα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών του Οκτωβρίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφαιρεί αρμοδιότητες και πόρους από τις νομαρχίες. Επίσης, επέμεινε στα ανοίγματά του προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα ''με τα οποία δεν λύνονται οι ανάγκες των πολιτών. Βλέποντας και κάνοντας δεν κερδίζεται η νέα εποχή'', ανέφερε. Είπε δε, οτι η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη στη συντηρητική διαχείριση και όχι σε μια συγκροτημένη αναπτυξιακή πολιτική.

    [03] Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία.

    29/09/2002 20:24:46

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Τουρκία εναντίον της δημιουργίας θερμού επεισοδίου με αφορμή την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό στο υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν βλέπουν να υπάρχει λόγος για πρόκληση θερμού επεισοδίου εκ μέρους της Αγκυρας εάν η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης, ο Τόμας Γουέστον ανέφερε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον θα αντιδράσει και θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ανάλογα με την κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

    [04] Στην Αθήνα ο Βαρθολομαίος-Συνάντηση με Χριστόδουλο.

    29/09/2002 20:24:39

    Με καθυστέρηση μίας ώρας έφθασε το μεσημέρι στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τον υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος στη συνέχεια του παρέθεσε γεύμα. Ο κ.Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για την υποδοχή και επισήμανε ότι υπάρχει ένας πνευματικός ομφάλιος λώρος ανάμεσα στις εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας. Αύριο το βράδυ, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης αύριο, ο κ.Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [05] Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ οι δικηγόροι των... τηλεπαραθύρων.

    29/09/2002 20:24:33

    Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα παράσχουν εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, έξι δικηγόροι των Αθηνών για πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους σε «παράθυρα και διάφορες εκπομπές που είχαν σχέση με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη. Ειδικότερα, εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα παράσχουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, οι δικηγόροι κύριοι Σταμούλης, Καραμανώλης, Κούρκουλος και Τεντολούρης. Επίσης, κατηγορητήριο για αναξιοπρεπή συμπεριφορά σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων τους και αθέμιτη επαγγελματική προβολή και διαφήμιση έχει συνταχθεί κατά των δικηγόρων κυρίων Σταυριανάκη και Ασημάκη, εναντίον των οποίων έχει ήδη ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2002 - 20:30:13 UTC