Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγνωστοι πέταξαν "μολότοφ" στην Απογευματινή
  • [02] Χριστοδουλάκης για ρυθμό ανάπτυξης-Ιράκ
  • [03] Γκίντερ Φερχόϊγκεν για διεύρυνση-Κύπρο-Τουρκία
  • [04] Στον Ευαγγελισμό ο Σάββας Ξηρός
  • [05] Ελυσαν τα μπλόκα, συνεχίζουν την αποχή
  • [06] Ο Σημίτης στην Αποστόλου Παύλου.

  • [01] Αγνωστοι πέταξαν "μολότοφ" στην Απογευματινή

    02/10/2002 20:29:48

    Το απόγευμα, ομάδα περίπου 30 ατομων, που φορούσαν κράνη και κουκούλες, πήγαν έξω από τα γραφεία της Απογευματινής και αφού έσπασαν τα παρκόμετρα και κατέστρεψαν την τζαμένια είσοδο της εφημερίδας, καθώς επίσης και αυτοκίνητα δημοσιογράφων της που ήταν παρκαρισμένα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, στην συνέχεια πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Οι δράστες εξαφανίσθηκαν προς την οδό Πατησίων.

    [02] Χριστοδουλάκης για ρυθμό ανάπτυξης-Ιράκ

    02/10/2002 20:26:54

    Περιορισμό του ρυθμού ανάπτυξης στο 3% με 3,1%, από 4,1% που περιέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπει για το 2003 το χειρότερο σενάριο του οικονομικού επιτελείου, σε περίπτωση που το διεθνές περιβάλλον επιδεινωθεί σημαντικά λόγω ενός πιθανού πολέμου στο Ιράκ, που μπορεί να προκαλέσει άνοδο διαρκείας στις τιμές του πετρελαίου.Το δυσμενέστερο αυτό σενάριο ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον όπου παραβρέθηκε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας του G7 και στην κοινή σύνοδο ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου και είχε την ευκαιρία να σχηματίσει ιδία γνώμη για τους κινδύνους που απειλούν τη διεθνή οικονομία.

    [03] Γκίντερ Φερχόϊγκεν για διεύρυνση-Κύπρο-Τουρκία

    02/10/2002 20:23:17

    Αν υπάρχει μια χώρα που πληροί τα κριτήρια και πρέπει να εισέλθει στην ΕΕ, αυτή είναι η Κύπρος, δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για την διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν, μιλώντας στην σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μία εβδομάδα πριν από την τελική υιοθέτηση των εκθέσεων προόδου για κάθε υποψήφια χώρα. Πρόσθεσε μάλιστα, οτι δεν μπορεί να υπάρξει διεύρυνση της ΕΕ χωρίς την Κύπρο. Καταπέλτης ήταν για την περίπτωση της Τουρκίας, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο καθορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης, υποστηρίζοντας ότι η έκθεση προόδου για την Τουρκία θα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα.

    [04] Στον Ευαγγελισμό ο Σάββας Ξηρός

    02/10/2002 20:18:53

    Σήμερα, ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο δεξί του χέρι και θα παραμείνει 4 ημέρες, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο.

    [05] Ελυσαν τα μπλόκα, συνεχίζουν την αποχή

    02/10/2002 16:45:43

    Σταματούν τα μπλόκα στους δρόμους οι πωλητές και οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών αλλά η αποχή από τις αγορές συνεχίζεται.

    Αύριο, θα είναι στις λαϊκές οι παραγωγοί και οι πωλητές, αλλά χωρίς εμπορεύματα, μόνο για την ενημέρωση των καταναλωτών. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση που είχαν για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

    Εξάλλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου δήλωσε ότι η επάρκεια στην αγορά είναι εξασφαλισμένη μέχρι και αύριο, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή που έχει συσταθεί από εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Ανάπτυξης, Οικονομικών, Γεωργίας, Μεταφορών, εκπρόσωποι παραγωγών και πωλητών) προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ενιαίου εγγράφου από το χωράφι μέχρι και τη λιανική πώληση, χωρίς να είναι ενιαίο τιμολόγιο και θα επιδιωχθεί να βρεθεί φόρμα που να εξασφαλίζει τη διαφάνεια στα διακινούμενα οπωροκηπευτικά.

    Το πρωί ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των απεργών.

    Ο κ.Φωτιάδης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά οτι το υπουργείο δεν σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο των ταμειακών μηχανών και στους πολιτές αγροτικών προϊόντων και δήλωσε οτι ισχύει το μέτρο της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών μόνο για τους πολιτές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές και αυτό απο την 1η Ιανουαρίου 2003.

    Ο υφυπουργός πρόσθεσε ακόμα οτι στην πραγματικότητα η φορολογική επιβάρυνση θα είναι χαμηλότερη για τους πολιτές αυτούς απο το νέο έτος καθώς σήμερα πληρώνουν φόρο "κατ αποκοπή" ίσο με 550 ευρώ ανεξαρτήτως του ύψους των πωλήσεών τους.

    [06] Ο Σημίτης στην Αποστόλου Παύλου.

    02/10/2002 14:32:40

    Την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου της πεζοδρόμησης της Αποστόλου Παύλου, μέρους της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας εξέφρασε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη ξενάγηση του απο την περιοχή του Διονύσου προς το Θησείο.

    Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν απο τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού κ.κ Βάσω Παπανδρέου και Ευαγ.Βενιζέλο, αντίστοιχα, ενω ξενάγηθηκε απο τον πρόεδρο της Εταιρείας Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων κ. Γιάννη Καλαντίδη.

    «Πολλοί είχαν εξαγγείλει το έργο της ενοποίησης στο παρελθόνεπεσήμανε ο πρωθυπουργός «αλλά εκτός απο το μεράκι και την φαντασία χρειάζεται σχέδιο, επιμονή και στόχος.Αποδείξαμε ότι έχουμε στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των Αθηναίων πολιτών και να αναδείξουμε τα αρχαία μνημεία.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο μια πόλη με πολυκατοικίες και στενούς δρόμους, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά η εποχή μας ζητα να σκεφτόμαστε όχι μονο την τεχνολογία και την οικονομία αλλά και το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

    Μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο αρχαιολογικός περίπατος με την ενοποίηση της περιοχής του Κεραμεικού και του Θησείου μέσω της Ερμού και της οδού Αδριανού.

    Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που σταμάτησαν το πρωί τον πρωθυπουργό και του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για ένα έργο που οπως κάποιοι είπαν περίμεναν σαράντα περίπου χρόνια να υλοποιηθεί.

    Τον πρωθυπουργό και τους δύο υπουργούς συνόδευαν η γενική γραμματέας κ.Λίνα Μενδώνη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες απο το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΠΕΧΩΔΕ και μέλη της διοικησης της εταιρείας της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 October 2002 - 20:30:14 UTC