Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο εκλογικό κέντρο Τζαννετάκου ο Καραμανλής
  • [02] Σημίτης:Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή χώρα
  • [03] Σκανδαλίδης για εκλογές Κυριακής

  • [01] Στο εκλογικό κέντρο Τζαννετάκου ο Καραμανλής

    10/10/2002 14:02:18

    Το εκλογικό κέντρο του Γιάννη Τζαννετάκου στο Σύνταγμα επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος κάλεσε τους πολίτες στις 13 και 20 Οκτωβρίου να στείλουν ηχηρό μήνυμα, καταδικάζοντας την κυβέρνηση που θέλει την Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο και κλείνει τα μάτια της,όπως είπε,στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι στον πρώτο και δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οι πολίτες παίρνουν θέση για να ηγηθούν στην Τοπική αυτοδιοίκηση άνθρωποι έμπειροι,καταξιωμένοι και διεκδικητικοί που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν λύσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Ο συνδυασμός,είπε ο κ.Καραμανλής,Ελευθερη Αυτοδιοίκηση τώρα με τον Γιάννη Τζαννετάκο,το Θάνο Βεζυριάνη και τη Μαρία Τσανάκη εγγυάται οτι θα πραγματοποιήσει αυτά που αξίζουν οι πολίτες στο λεκανοπέδιο.

    Εξάλλου,ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσσόπουλος ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας ή ζήτημα επιστροφής του κ. Καρατζαφέρη στη ΝΔ. Η ΝΔ, είπε ο κ. Ρουσσόπουλος, δεν συναλλάσσεται με κανέναν και κατά μείζονα λόγο με τον κ. Καρατζαφέρη.

    Ο κ. Ρουσσόπουλος ειπε οτι ο κ.Καρατζαφέρης βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα εκτός ΝΔ, οι απόψεις που εκφράζει είναι αντίθετες με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος,ενώ σημείωσε οτι μέχρι πριν απο λίγες μέρες ο κ. Καρατζαφέρης ύβριζε αυτές τις αρχές και τις αξίες

    [02] Σημίτης:Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή χώρα

    10/10/2002 14:02:11

    Θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια ασφαλής χώρα και αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους δείκτες εγκληματικότητας, είναι η πιο ασφαλής χώρα στην Ευρώπη,δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά την ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΛΑΣ και του πυροσβεστικού σώματος,τονίζοντας ότι αποσκοπούν στην ασφάλεια του Ελληνα πολίτη και όσων διαμένουν στη χώρα μας και αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει όσους εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, τονίζοντας ότι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να λύνονται τα εργασιακά και ατομικά τους προβλήματα.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε σε επιμέρους στόχους και προγράμματα των σωμάτων ασφαλείας.

    Συγκεκριμένα:Από την άνοιξη του 2003 θα λειτουργεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός της γειτονιάς. Δηλαδή σε κάθε γειτονιά θα υπάρχει ένας αστυνομικός τον οποίο θα γνωρίζουν οι πολίτες και ο οποίος θα φροντίζει για την ασφάλειά τους σε συνεργασία φυσικά με την υπηρεσία στην οποία ανήκει.

    Ο θεσμός αυτός στον οποίο στηρίζει πολλά η ΕΛΑΣ για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες,θα επεκταθεί το 2004 σε όλη τη χώρα.

    Θα λειτουργεί ενιαίο κέντρο διαχείρησης ασφάλειας το οποίο θα συντονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με αξιωματούχους των σωμάτων ασφαλείας, το οποίο θα αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα ασφάλειας όπου αυτό εκδηλώνεται.

    Θα λειτουργήσει ενιαίο σύστημα πληροφοριών ώστε να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή για άμεση και σωστή πληροφόρηση και στη συνέχεια για λήψη των κατάλληλων μέτρων.

    Αναφερόμενος στο οργανωμένο έγκλημα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΛΑΣ επιδιώκει να είναι ένα βήμα μπροστά από το πρόβλημα και ένα βήμα μπροστά από το οργανωμένο έγκλημα. Γι αυτό καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίζει όλες τις μορφές του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και τη νέα μορφή εγκλήματος που εκδηλώνεται μέσω του διαδικτύου.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα ασφάλειας που επεξεργάζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, για τα νέα δεδομένα, στην κίνηση και στη ζωή των πολιτών.

    Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ειδικά σχέδια για την ασφάλεια στις σήραγγες που δημιουργούνται στα οδικά δίκτυα,στο μετρό αλλά και ειδικά μέτρα για τα δίκτυα φυσικού αερίου.

    Αναφέρθηκε επίσης στη βελτίωση του προγράμματος Καθ οδόν το οποίο στοχεύει στον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων.

    Στο πρόγραμμα αυτό είχε στόχο το 2000 να περιοριστούν τα τροχαία κατά 20%. Ο στόχος αυτός όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά ξεπεράστηκε κιόλας αφού η μείωση ήταν της τάξης του 25%. Επομένως είπε, το πρόγραμμα θα αναθεωρηθεί για ακόμη υψηλότερο στόχο.

    Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 λέγοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και στους 22 μήνες που απομένουν για την Ολυμπιάδα του 2004 με ειδικά σχέδια και υλικοτεχνικούς εξοπλισμούς οι οποίοι προωθούνται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι απόλυτα ασφαλείς.

    Ο κ.Σημίτης είπε ότι τα σώματα ασφαλείας αντιμετωπίζουν με αποφασιστικότητα και με λαμπρά αποτελέσματα το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και το μικροέγκλημα γιατί γνωρίζουν ότι η ασφάλεια του πολίτη, συμβάλει στην κοινωνική συνοχή και ο πολίτης που νιώθει ασφαλής συμβάλει στην κοινωνική πρόοδο.

    Ο κ.Σημίτης κατέληξε τόνιζοντας θέλουμε ένα περιβάλλον ζωής χωρίς φόβο και αυτό θα το επιτύχουμε.

    [03] Σκανδαλίδης για εκλογές Κυριακής

    10/10/2002 12:57:14

    Τρία 24ωρα έχουν απομείνει από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή τους.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον εκσυγχρονισμό της εκλογικής διαδικασίας.

    Τόνισε ότι απλουστεύεται η διαδικασία αυτή, ο πολίτες δεν θα ταλαιπωρείται και θα ψηφίσει με την ταυτότητα. Είπε ότι καταργήθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι και γίνεται ένα τεράστιο βήμα για το εθνικό δημοτολόγιο.

    Ο κ.Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η ανασύνταξη των εκλογικών καταλόγων έχει προβλήματα, όπως και κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα λίγα προβλήματα που θα εμφανιστούν θα ξεπεραστούν.

    Παράλληλα, ο υπουργός επέρριψε ευθύνη στο δήμο της Αθήνας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα δημοτολόγια.

    Στο μεταξύ αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο δήμο της Αθήνας και τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας, όπου προσέρχονται αρκετοί πολίτες προκειμένου να πάρουν τη σχετική βεβαίωση ή πιστοποιητικό για να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, αφού δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

    Στο δήμο Αθηναίων τα δημοτολόγια θα είναι ανοιχτά τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή των εκλογών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 October 2002 - 11:33:25 UTC