Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφισε ο πρωθυπουργός
  • [02] Ελληνας τραυματίας απο τη βομβιστική επίθεση στο Μπαλί
  • [03] Χωρίς προβλήματα οι εκλογές
  • [04] Σκανδαλίδης:Ομαλά η εκλογική διαδικασία
  • [05] Ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ
  • [06] Βομβιστική επίθεση στη ΔΟΥ Κερατσινίου
  • [07] Δεκάδες νεκροί απο 3 βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί
  • [08] Ανοιξαν οι κάλπες.

  • [01] Ψήφισε ο πρωθυπουργός

    13/10/2002 13:59:51

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ψήφισε το μεσημέρι στο 26ο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών, στην οδό Μαρασλή.

    Αμέσως μετά τη ψηφοφορία δήλωσε οτι στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και την πραγματικότητα η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντά ο πολίτης στην καθημερινή ζωή. Τόνισε οτι κυρίαρχο ζήτημα στις σημερινές εκλογές είναι πως θα διαμορφώσουμε μια αυτοδιοίκηση, η οποία θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πολίτη.

    Γι' αυτό, όπως είπε ο κ. Σημίτης, ψηφίζουμε εκείνους οι οποίοι έχουν σχέδιο και την ικανότητα να διαμορφώσουν αυτή την αυτοδιοίκηση, να προωθήσουν την ανάπτυξη σε κάθε δήμο και νομό και να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή. Οι δημοτικές εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι ένας τρόπος να κάνουμε την αυτοδιοίκηση ακόμα πιο ισχυρή και αποτελεσματική για τους πολίτες.

    [02] Ελληνας τραυματίας απο τη βομβιστική επίθεση στο Μπαλί

    13/10/2002 13:57:29

    Ενας Ελληνας τραυματίστηκε και άλλος ένας είναι αγνοούμενος απο τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 182 άτομα.

    Την είδηση για τους δύο Ελληνες επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ο τραυματίας είναι ο Ιωάννης Καλλιγάς απο την Κρήτη, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η κατάστασή του ελέγχεται. Το όνομα του αγνοουμένου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς δεν είναι βέβαιο όταην στην περιοχή της έκρηξης.

    Σύμφωνα με την πρόεδρος της Ινδονησίας Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτριη οποία ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στο Μπαλί, "ένας μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών είναι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών".

    Ο αρχηγός της ινδονησιακής αστυνομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, μετά από απειλές που διατυπώθηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες.

    Την περασμένη εβδομάδα πηγές ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ σκέπτονταν να αποσύρουν ένα τμήμα του προσωπικού τους από την πρεσβεία τους στην Ινδονησία.

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ εξέφρασε σήμερα φόβους ότι πολλοί Αυστραλοί είναι μεταξύ των 182 νεκρών της βομβιστικής επίθεσης, την οποία χαρακτήρισε "βάρβαρη πράξη".

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε οτι η πολεμική αεροπορία της Αυστραλίας θα στείλει ιατρική βοήθεια καθώς και μία ομάδα εκκένωσης σήμερα στο Μπαλί για να μεταφέρει ορισμένους από τους τραυματίες σε νοσοκομεία της Αυστραλίας. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ινδονησία στην έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Ο Ντάουνερ προειδοποίησε τους Αυστραλούς να μην ταξιδεύουν στο Μπαλί τις επόμενες ημέρες.

    [03] Χωρίς προβλήματα οι εκλογές

    13/10/2002 12:24:37

    Χωρίς σοβαρά προβλήματα προσέρχονται στις κάλπες απο το πρωί περίπου 10.000.000 πολίτες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, ενώ αν υπάρξει ανάγκη θα δοθεί παράταση σε ορισμένα τμήματα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε το πρωί οτι η εκλογική διαδικασία άρχισε χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόσθεσε οτι όλα ανεξαίρετα τα εκλογικά τμήματα στην επικράτεια λειτουργούν κανονικά, ενώ όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ήταν κανονικά στις θέσεις τους.

    Ο υπουργός ζήτησε την κατανόηση των πολιτών σε όλη τη χώρα για τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν.

    Το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ψήφισε στην Πάτρα, ενώ δεν έκανε καμία δήλωση μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Δήλωσε οτι σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας και οι Ελληνες θα γυρίσουν την πλάτη στα κηρύγματα διχασμού και στις κραυγές μισαλλοδοξίας και θα κρίνουν με βάση την καθημερινότητα και τα προβλήματα που βιώνουν.

    [04] Σκανδαλίδης:Ομαλά η εκλογική διαδικασία

    13/10/2002 09:31:02

    Χωρίς κανένα πρόβλημα ξεκίνησε στις 7 το πρωί σε όλη την Ελλάδα η εκλογική διαδικασία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    Τόνισε οτι όλα ανεξαίρετα τα εκλογικά τμήματα στην επικράτεια λειτουργούν κανονικά. Τα Πρωτοδικεία, είπε, δούλεψαν σωστά και ευχαρίστησε τους προέδρους Πρωτοδικών σε όλη τη χώρα, γιατί συνέβη κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

    Απο χθες το βράδυ, ανέφερε, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν παραλάβει τον εκλογικό σάκο και έτσι απο το πρωί όλοι ήταν στη θέση τους.

    Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, καθώς βρέχει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μάλιστα δε ανέφερε τρία περιστατικά δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στον προορισμό τους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

    Ο υπουργός ζήτησε την κατανόηση των πολιτών σε όλη τη χώρα και να ασκήσουν με ηρεμία το εκλογικό τους δικαίωμα, που είναι -όπως είπε- ύψιστη λειτουργία της δημοκρατίας.

    Ευχήθηκε δε ο εκλογικός αγώνας που έγινε, όπως είπε, και σοβαρό περιβάλλον να έχει και την ανάλογη σήμερα κατάληξη για όλους.

    [05] Ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ

    13/10/2002 09:19:55

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη στο Α' δημοτικό σχολείο, στον Αγιο Ελευθέριο. Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο κ. Καραμανλής δήλωσε οτι ''σήμερα είναι ημέρα της δημοκρατίας''.

    ''Οι Ελληνες'', τόνισε, ''θα γυρίσουν την πλάτη στα κηρύγματα διχασμού και στις κραυγές μισαλλοδοξίας και θα κρίνουν με βάση την καθημερινότητα και τα προβλήματα που βιώνουν''.

    ''Αποφασίζουν'', πρόσθεσε, ''για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη τους, στο χωριό τους, σε ολόκληρη τη χώρα και ψηφίζουν για δήμαρχό τους και νομάρχη τους εκείνους που μπορούν να εγγυηθούν μια ισχυρή, ανεξάρτητη και πραγματικά διεκδικητική αυτοδιοίκηση για να έχει και ρόλο και λόγο η τοπική κοινωνία.

    Με την αυτοδιοίκηση στο περιθώριο, τους πολίτες στη γωνία'', ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ''δεν κερδίζεται το μέλλον και όσο πιο ηχηρό είναι αυτό το μήνυμα'', πρόσθεσε, ''τόσο περισσότερο θα ζωντανέψει το όραμά μας για την Ελλάδα που όλοι μαζί θέλουμε να χτίσουμε, για την Ελλάδα που μας ενώνει''.

    [06] Βομβιστική επίθεση στη ΔΟΥ Κερατσινίου

    13/10/2002 08:37:27

    Η οργάνωση ''Λαϊκή Αντίσταση'' ανέλαβε με τηλεφώνημα αγνώστου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με χειροβομβίδα χθες το βράδυ έξω απο το κτίριο που στεγάζεται η 5η οικονομική εφορία Κερατσινίου, στον Πειραιά.

    Απο την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ενώ στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε η περόνη της χειροβομβίδας. Αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή μετέβησαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι οποίοι μετέχουν στις έρευνες.

    Σημειώνεται οτι αυτό είναι το τέταρτο χτύπημα της οργάνωσης, η οποία τον περασμένο Ιούνιο είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης κατά του γραφείου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Φασούλα, στον Πειραιά.

    [07] Δεκάδες νεκροί απο 3 βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί

    13/10/2002 07:50:09

    Tουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τουρίστες, απο 3 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθές βράδυ στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας.

    Δύο βόμβες εξερράγησαν στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Κούτα Μπιτς, ενώ άλλη μία στο Σανούρ, κοντά στο αμερικανικό προξενείο.

    Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν ακόμη νεκρούς και τραυματίες από τα χαλάσματα.

    Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται πολλοί ξένοι, κυρίως από την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σουηδία.

    Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, μετά τις απειλές που σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, στην πολυπληθέστερη αυτή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

    [08] Ανοιξαν οι κάλπες.

    13/10/2002 07:50:02

    Στις 7 το πρωί άρχισε η ψηφοφορία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.Μικρές καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα τμήματα

    αντιμετωπίσθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

    Εξ άλλου στις 08.30 ο υπουργός εσωτερικών κ.Κ. Σκανδαλίδης θα δώσει τα πρώτα στοιχεία στη δημοσιότητα και θα αναφερθεί στα προβλήματα που υπήρξαν και πως αντιμετωπίσθηκαν.

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ για πρώτη φορά η ψηφοφορία γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.Δεν χρειάζεται το εκλογικό βιβλιάριο.

    Σταυροί δεν χρειάζονται στους υποψήφιους υπερνομάρχες, νομάρχες, δήμαρχους ή κοινοτάρχες. Στις νομαρχίες η σταυροδότηση εξαρτάται απο τον πληθυσμό και κυμαίνεται απο 2 έως 4 σταυρούς. Για την υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς μπορούν να μπούν έως 4 σταυροί. Στους Δήμους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας έως δύο υποψηφίους. Στις κοινότητες, έναν. Απο το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται οτι γύρω στις 11 το βράδυ θα έχει μεταδοθεί το 10% των αποτελεσμάτων.

    Ανοικτές παραμένουν σήμερα οι υπηρεσίες δημοτολογίου των μεγάλων δήμων προκειμένου να προσέρχονται όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, και να πάρουν τη σχετική βεβαίωση για να ψηφίσουν στις εκλογές.

    Εξάλλου, για το δήμο Αθηναίων, στα εκλογικά τμήματα θα λειτουργεί τομέας πληροφορικής, ο οποίος θα ενημερώνει τους εκλογείς πού ακριβώς ψηφίζουν. Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα είναι για τη μεταφορά των εκλογέων περίπου 450 ταξί και 137 μίνι μπας, ενώ το κόστος για τις μετακινήσεις αυτές θα επιβαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν από τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1464, την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ή με γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου στο 1520 όπου θα πρέπει γράψουν το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησής τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 October 2002 - 11:30:14 UTC