Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Αμυνας
  • [02] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Λέσβο
  • [03] Ερευνα για την εξέγερση στις φυλακές
  • [04] Κ.Στεφανόπουλος-Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας

  • [01] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Αμυνας

    16/10/2002 22:05:25

    Η 1η Μαρτίου 2003 καθορίσθηκε ως ημερομηνία ένταξης λειτουργίας του Ευρωστρατού, στην διάρκεια συνάντησης των υπουργών Αμύνης της ΕΕ, που έγινε στο Ρέθυμνο. Ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνάντησης, καθώς και για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο κ.Παπαντωνίου επανέλαβε οτι η λειτουργία του Ευρωστρατού αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ενώ για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δήλωσε οτι εξελίσσεται κανονικά.

    [02] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Λέσβο

    16/10/2002 22:05:19

    Τραγική κατάληξη είχε η επιθυμία έξι λαθρομεταναστών, εκ των οποίων τα τρία παιδιά, να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στη θαλάσσια περιοχή Παλιός, βορειονατολικά της Λέσβου. Εκτιμάται ότι οι λαθρομετανάστες, τα στοιχεία και υπηκοότητα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, προσπάθησαν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο, αλλά για κάποιο λόγο δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους. Από τους λιμενικούς συνεχίζονται οι έρευνες στην ίδια περιοχή.

    [03] Ερευνα για την εξέγερση στις φυλακές

    16/10/2002 22:05:12

    Ερευνα για τη χθεσινή εξέγερση των είκοσι Κούρδων κρατουμένων, στις φυλακές του Κορυδαλλού θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πειραιώς. Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά πληροφορίες, θα ερευνηθούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πριν λίγες μέρες, οι 370 γυναίκες κρατούμενες ξεκίνησαν αποχή από το συσσίτιο. Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών κρατουμένων, σταμάτησε την αποχή από το συσσίτιο και εντός των φυλακών επικρατεί απόλυτη ηρεμία.

    [04] Κ.Στεφανόπουλος-Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας

    16/10/2002 15:10:56

    Την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδος στον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, που επισκέφτηκε σημερα την ελληνική παροικία με αφορμή τα εγκαίνια της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγινε δεκτός με ενθουσιασμό από εκατονταδες ομογενείς κατά την άφιξη του στο ελληνικό ιστορικό τετράγωνο του Σάτμπι. «Σας είμαστε ευγνώμονες γιατι συντηρείτε το ονομα της Ελλάδος σε αυτή την περιοχη" τόνισε ο κ.Στεφανοπουλος. «Η συμπαράσταση της Ελλάδος θα είναι αμέριστη για την επάνδρωση και χρηση των ελληνικων κτιριων στην Αλεξάνδρεια ώστε να αποτελέσουν την πολιτισμική και πνευματικη βάση του ελληνισμού στην νεα αναπτυσσομενη Αλεξανδρεια, η οποία είναι γεφυρα Ανατολής Ευρώπης και η πύλη προς την Αφρική τόνισε στον χαιρετισμό του ο Προεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ.Στεφανοπουλος ,που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικων Γιώργο Παπανδρεου , τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημαρχο Αθηναίων,Δημητρη Αβραμόπουλο, παρέστη σε δοξολογία που τελέστηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρειας ,χοροστατούντος του Πατριάρχη Πέτρου.

    «Αν και ο Ελληνισμός συρρικνώνεται δεν πτοούμαστε, θα συνεχισουμε να φυλάττουμε τις δικές μας Θερμοπύλες στην Αλεξάνδρεια τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος .Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι η ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια ,αλλά και στο Κάιρο είναι η μοναδική ξένη παροικία στην Αιγυπτο.

    Στην Αλεξάνδρεια κατοικούν περίπου 1000 Ελληνες και στο ελληνικό τετράγωνο του Σάτμπι φιλοξενείται εκτός του Προξενείου, ελληνικος παιδικός σταθμός,νηπιαγωγειο,δημοτικο σχολειο,Γυμνάσιο και Λύκειο.

    Μετά τη συνάντησή του με τους Ελληνες της Αλεξανδρείας,ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και εξέτασαν τις διμερείς σχέσεις, αλλά και την πορεία των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 October 2002 - 20:30:12 UTC