Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επερώτηση ΝΔ για προϋπολογισμούς και οικονομικά.
  • [02] Λήξαν το θέμα με τη βραχονησίδα Τσούκα δηλώνει ο Π.Μπεγλίτης
  • [03] Ενας νεκρός απο τη βύθιση ρυμουλκού
  • [04] Προβλήματα απο χαλαζόπτωση στην Αθήνα.
  • [05] Βυθίστηκε ρουμουλκό.

  • [01] Επερώτηση ΝΔ για προϋπολογισμούς και οικονομικά.

    07/11/2002 14:14:57

    Με επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, σύσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για την πλαστότητα -όπως υποστηρίζει- των προϋπολογισμών από το 1996 και εφεξής, για την συστηματική αλλοίωση των στοιχείων του δημοσίου χρέους από το 1996 και εφεξής, για την αδιέξοδη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται και την αδυναμία ελέγχου των δημοσίων δαπανών.

    Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στην επερώτησή της, επικαλείται τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος του 2001 ανέρχεται στο 107,3 του ΑΕΠ, το έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στο 4% του ΑΕΠ και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 1,2% του ΑΕΠ.

    Παράλληλα εκτιμά ότι το 2002 το χρέος εξακολουθεί να αυξάνεται, οι δανειακές ανάγκες της κεντρικής κυβέρνησης υπολογίζονται στο 3,5% του ΑΕΠ και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης στο 1,2% του ΑΕΠ.

    Συμπερασματικά καταλήγει ότι το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 110% του ΑΕΠ.

    [02] Λήξαν το θέμα με τη βραχονησίδα Τσούκα δηλώνει ο Π.Μπεγλίτης

    07/11/2002 14:00:14

    Λήξαν θεωρεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, το θέμα με το αν η βραχονησίδα ''Τσούκα'' είναι ελληνική η τουρκική.

    Ο κ.Μπεγλίτης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στέφανου Μάνου, ο οποίος ζητά να ενημερωθεί ''βάσει ποιού νόμου, αποδόθηκε η βραχονησίδα στην Τουρκία'', δήλωσε ότι το θέμα έχει εξεταστεί ήδη απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και οτι παραμένει η παλαιότερη ανακοίνωση του υπουργείου οτι η εν λόγω βραχονησίδα αποτελεί τουρκικό έδαφος βάσει της ιταλοτουρκικής οριοθέτησης, που έγινε το 1932, σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.

    Σημειώνεται οτι ο βουλευτής επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ''Εστία'', που αναφέρει ότι στο νόμο 547/1948 ''Περί διοικήσεως της Δωδεκανήσου ''η βραχονησίδα Τσούκα καταγράφεται ως ελληνική, περιλαμβάνεται στον πίνακα ''Νήσων,Νησίδων και Νησιδίων Δωδεκανήσου''(ΦΕΚ 39Α/14.2.1948)και ανήκει στην Επαρχία Καλύμνου''.

    Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε σήμερα οτι έχει ολοκληρωθεί απο πλευράς υπουργείου η επεξεργασία σχεδίου νόμου για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που ορίζεται απο το νέο Σύνταγμα.

    Ο κ.Μπεγλίτης είπε οτι το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί άμεσα προς υπογραφή στους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    [03] Ενας νεκρός απο τη βύθιση ρυμουλκού

    07/11/2002 12:04:49

    Ναυτική τραγωδία με ένα νεκρό, σημειώθηκε το πρωί στο λιμάνι της Θεσ/κης, όταν απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ρυμουλκό σκάφος, βυθίστηκε σε απόσταση τετρακοσίων μέτρων απο το δυτικό προβλήτα.

    Νεκρός είναι ο μηχανοδηγός Β Ιωάννης Μαρκουλής, 36 χρόνων, ενω στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς μεταφέρθηκαν ο κυβερνήτης Ευστάθιος Μπαράκος 42 ετών και οι Ανέστης Μουχλίδης 50 ετών μηχανοδηγός και Εμανουήλ Μανωλάκογλου ναύτης. Το πτώμα του νεκρού έχει ήδη μεταφερθεί στο νεκροτομείο.Το ναυάγιο έγινε σε απόσταση τετρακοσίων μέτρων απο τον δυτικό προβλήτα του λιμανιού της Θεσσσαλονίκης, όπου το «Αλέξανδρος επιχειρούσε να ρυμουλκήσει το υπο σημαία Καμπότζης εμπορικό πλοίο Trinity, που μετέφερε απο λιμάνι της Ουκρανίας σιδηρομετάλλευμα. Απο τις λιμενικές αρχές που διερευνούν τα ακριβή αίτια του ναυαγίου διέρρευσε η πληροφορία οτι πιθανότατα το ναυάγιο να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, δεδομένου οτι την ώρα εκείνη δεν επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Θερμαϊκό. Εξάλλου, το γεγονός ότι το σκάφος βυθίστηκε σε λιγότερο από 3 λεπτά συνηγορεί στο να σημειώθηκε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

    [04] Προβλήματα απο χαλαζόπτωση στην Αθήνα.

    07/11/2002 11:12:13

    Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε το χαλάζι και η νεροποντή που έπληξε το πρωί την Αθήνα.

    Απο το χοντρό χαλάζι που έπεσε κυρίως στα δυτικά προάστεια (Περιστέρι, Μπουρνάζι, Ιλιο) προξένησε ζημιές σε πολλά ΙΧ ατοκίνητα, τζαμαρίες καταστημάτων κλπ.

    Απο τη δυνατή βροχή δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής λόγω συγκέντρωσης υδάτων, ενώ απο την ομίχλη διεξάγεται με δυσχέρειες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

    Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα της πρωτεύουσας (Χαλάνδρι, Γέρακα, Μαρκόπουλο, Χαϊδάρι) λόγω του ότι πολλοί φωτεινοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

    Η Πυροσβεστική δέχθηκε μόνο τέσσερις κλήσεις για πλημμύρες απο την περιοχή του Ασπρόπυργου, αλλά δέχθηκε πάρα πολλές κλήσεις για πεσμένα δέντρα, πινακίδες και άλλα αντικείμενα, που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου.

    [05] Βυθίστηκε ρουμουλκό.

    07/11/2002 10:35:55

    Ρυμουλκό σκάφος βυθίστηκε πριν από λίγη ώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος διεσώθησαν. Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια της βύθισης και ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2002 - 12:30:16 UTC