Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό-Διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Λευκωσία
  • [02] Προϋπολογισμός 2003-Συνάντηση πρωθυπουργού-υπ.Οικονομικών
  • [03] Στον εισαγγελέα εφετών η δικογραφία για την υπόθεση της 17Ν
  • [04] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
  • [05] EFG Eurobank Ergasias-Εξαγορά γιουγκοσλαβικής τράπεζας.

  • [01] Κυπριακό-Διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Λευκωσία

    12/11/2002 21:10:00

    Πυρετός διαβουλεύσεων είναι σε εξέλιξη μετά την επίδοση του σχεδίου του ΟΗΕ για το κυπριακό στην ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση αντίστοιχα, χθες το απόγευμα. Οι δύο πλευρές έχουν περιθώριο 7 ημερών να απαντήσουν στον Κόφι Αναν αν το σχέδιο αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω διαπραγμάτευσης ή το απορρίπτουν εντελώς. Το πρωί, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις εξελίξεις, ενώ το απόγευμα το σχέδιο επιδόθηκε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη Λευκωσία συνεδρίασε το απόγευμα το εθνικό Συμβούλιο, μετά το πέρα του οποίου δεν έγιναν δηλώσεις. Νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του προέδρου Κληρίδη, το Σάββατο, από την Αθήνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρατηρώντας πως σε αυτή τη φάση σχεδιάζεται η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών επί του σχεδίου Αναν.

    [02] Προϋπολογισμός 2003-Συνάντηση πρωθυπουργού-υπ.Οικονομικών

    12/11/2002 21:09:53

    Για τον προϋπολογισμό του 2003, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη, συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, η συγκράτηση των δαπανών, η αγροτική ανάπτυξη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχείρησεων και η περιφερειακή σύγκλιση. Για την συγκράτηση των δαπανών, το υπουργείο καταρτίζει ειδικό νομοσχέδιο το οποίο θα θέτει κανόνες αξιολόγησης των δαπανών, προκειμένου να είναι γνωστό το κοινωνικό αποτέλεσμα της κάθε δαπάνης. Το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί μετά τον προϋπολογισμό.

    [03] Στον εισαγγελέα εφετών η δικογραφία για την υπόθεση της 17Ν

    12/11/2002 21:09:44

    Αύριο τελικά, θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Κυριάκο Καρούτσο από τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση της 17Ν. Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζουν την αποχή τους από το συσσίτιο 10 κρατούμενοι για την υπόθεση της 17Ν, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. Αύριο, πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης του Γιάννη Σερίφη και των άλλων κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Λόγω της πορείας θα κινητοποιηθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρουν μέρος περίπου 15 διμοιρίες των ΜΑΤ.

    [04] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

    12/11/2002 21:09:34

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αύριο απο το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ζητώντας ενίσχυση προσωπικού και υποδομών. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ απεργούν στις περιοχές Αττικής, Κορίνθου, Τρίπολης, Καλαμάτας, Ρόδου και Μυτιλήνης.

    [05] EFG Eurobank Ergasias-Εξαγορά γιουγκοσλαβικής τράπεζας.

    12/11/2002 17:29:28

    Την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά του 67% των μετοχών της γιουγκοσλαβικής Τράπεζας Post Banka AD ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

    Κύριοι μέτοχοι της Τράπεζας είναι το Γιουγκοσλαβικό Ταχυδρομείο και η Γιουγκοσλαβική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι και συμφώνησαν, από κοινού με άλλους μικρομετόχους, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στην EFG Eurobank Ergasias.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα μέρη συμφώνησαν επίσης να ενεργοποιήσουν άμεσα τις αναγκαίες διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία ώστε η τελική συμφωνία να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό.

    Η Post Banka AD κατέχει άδεια διενέργειας όλων των τραπεζικών εργασιών και μετά την υπογραφή του τελικού συμβολαίου η EFG Eurobank Ergasias θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της ανάλογο με τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται στην Pοst Bank της Βουλγαρίας και τη Banc Post της Ρουμανίας.-

    H κίνηση αυτή της EFG Eurobank Ergasias εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της διοίκησης της τράπεζας για ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων όπου ήδη διαθέτει παρουσία στην Ρουμανία και στην Βουλγαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2002 - 21:30:12 UTC