Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριακό:Οι τελευταίες εξελίξεις
  • [02] Πορεία υποστήριξης για τους κρατούμενους της 17Ν
  • [03] Απεργούν στο ΕΚΑΒ
  • [04] Ηράκλειο-Σώοι οι σπηλαιολόγοι

  • [01] Κυπριακό:Οι τελευταίες εξελίξεις

    13/11/2002 13:36:03

    Συνεδριάζει από το πρωί το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με μοναδικό αντικείμενο το ολοκληρωμένο σχέδιο του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

    Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε το κείμενο στους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους θα συναντηθει την ερχομενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός προκειμένου να του διατυπώσουν τις θέσεις τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί, δήλωσε οτι εκ πρώτης όψεως φαίνεται οτι η απάντηση της ελληνικής κυπριακής πλευράς θα είναι θετική.

    Χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στον οποίο παρέδωσε το σχέδιο Αναν. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το κείμενο αυτό είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης την οποία θα κάνει η Κύπρος ενώ η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός συμπαρίστανται και θα βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση. Στο μεταξύ, στη Λευκωσία συνεδρίασε χθες το Εθνικό Συμβούλιο ενώ η συνεδρίαση αυτή θα επαναληφθεί τη Δευτέρα μετά την επιστροφή του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη από την Αθήνα. Σημειώνεται ότι ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί το Σάββατο στην Αθήνα διαδοχικά με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα συναντηθεί επίσης και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Από τη Νέα Υόρκη ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι υπάρχουν αρνητικά και θετικά στοιχεία στο σχέδιο Αναν. Υπογράμμισε ότι πριν εκφράσει την άποψή του θα συσκεφθεί με τους συμβούλους του.Το σχέδιο, είπε , περιέχει πολλά σημαντικά πράγματα ιδίως αναφορικά με το εδαφικό. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ , ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Αναν, τόνισε ότι η χώρα του τάσσεται υπερ της υιοθέτησης του σχεδίου συνολικής λύσης του Κυπριακού. Κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να μελετήσουν προσεκτικά το σχέδιο και να εκμεταλλευθούν αυτή την ευκαιρία.

    Ο γγ του ΟΗΕ αναμένεται να συναντηθεί το βράδυ με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους , τον οποίο , μεταξύ άλλων , θα ενημερώσει και για το σχέδιο που έχει καταθέσει για την επιλυση του Κυπριακού.

    [Φώτο-512636]

    [02] Πορεία υποστήριξης για τους κρατούμενους της 17Ν

    13/11/2002 12:05:33

    Πορεία με μοτοσικλέτες από το Πεδίον του Αρεως στις φυλακές Κορυδαλλού προγραμματίζουν για τις 5 το απόγευμα υποστηρικτές των μελών της 17 Νοέμβρη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων.

    Σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κρατουμένων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενω στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Κυριάκο Καρούτσο αναμένεται να διαβιβαστεί απο τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο η ογκώδης δικογραφία των περίπου 6.000 σελίδων για την υπόθεση της 17Ν.

    Ο κ. Καρούτσος αφού μελετήσει το φάκελο θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την ημερομηνία έναρξης της δίκης η οποία προσδιορίζεται για τις αρχές της ερχόμενης άνοιξης.

    [03] Απεργούν στο ΕΚΑΒ

    13/11/2002 12:05:26

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα από το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι στο 166 πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ζητώντας ενίσχυση προσωπικού και υποδομών.

    Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ απεργούν στις περιοχές Αττικής, Κορίνθου, Τρίπολης, Καλαμάτας, Ρόδου και Μυτιλήνης

    [04] Ηράκλειο-Σώοι οι σπηλαιολόγοι

    13/11/2002 07:52:17

    Σώοι και καλά στην υγεία τους εντοπίστηκαν,στις 2 τα ξημερώματα, οι δύο σπηλαιολόγοι και η Ρωσίδα φοιτήτρια που είχαν εγκλωβιστεί απο το περασμένο Σάββατο στο σπήλαιο Σάρχος στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κοντά στους διασωθέντες βρίσκονται ήδη δύο διασώστες και τα συνεργεία επιχειρούν να αντλήσουν τα νερά απο το σημείο που εντοπίστηκαν τα τρία άτομα και θα ακολουθήσει η ανάσυρσή τους. Πρόκειται για τους Μεθόδιο Ψωμά, Χρύσα Μακρακώστα και Ρωσίδα φοιτήτρια της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο σπήλαιο για να το χαρτογραφήσουν. Στην επιχείρηση διάσωσης λαμβάνουν μέρος δεκάδες πυροσβέστες και αυτοδύτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 November 2002 - 12:30:12 UTC