Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολωνία-Δηλώσεις Σημίτη
  • [02] Νέες οικοδομές-1/1/2005 εφαρμογή ΦΠΑ
  • [03] Παραπέμπονται έντεκα άτομα για τη ΡΙΚΟΜΕΞ
  • [04] Στο νοσοκομείο ο Θεολόγος Ψαραδέλλης
  • [05] Δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Παντελή Καζάκο
  • [06] Συνέχεια διαβουλεύσεων και αντιδράσεων στο σχέδιο Ανάν

  • [01] Πολωνία-Δηλώσεις Σημίτη

    14/11/2002 20:41:02

    Μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες, αν η Τουρκία συμφωνήσει, δήλωσε από την Πολωνία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αν αυτό συμβεί, πρόσθεσε, είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτή τη στιγμή πάντως, διευκρίνισε ο

    κ.Σημίτης, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

    [02] Νέες οικοδομές-1/1/2005 εφαρμογή ΦΠΑ

    14/11/2002 20:40:54

    Αναβάλλεται για την 1η Ιανουαρίου 2005 η εφαρμογή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, η οποία προβλεπόταν να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2003. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε οτι πριν την εισαγωγή του φόρου θα γίνει διάλογος με όλους τους φορείς στην αγορά ακινήτων. Τόνισε οτι δεν έχει αποφασισθεί ακόμα εάν θα γίνει αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίως των ακινήτων, για τις οποίες τον ερχόμενο Μάρτιο συμπληρώνεται διετία από την προηγούμενη αναπροσαρμογή τους. Προανήγγειλε επίσης οτι το 2003 θα ξεκινήσει μελέτη για την αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τεκμηρίων διαβίωσης των ΙΧ, ώστε στον υπολογισμό του ύψους του τεκμηρίου να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η ιπποδύναμη, αλλά και η αξία αγοράς. Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΣΕΒΕΕ, σε ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

    [03] Παραπέμπονται έντεκα άτομα για τη ΡΙΚΟΜΕΞ

    14/11/2002 20:40:43

    Την παραπομπή έντεκα ατόμων, μελών του ΔΣ της ΡΙΚΟΜΕΞ, αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών αναφορικά με τον θάνατο 38 εργαζομένων στο εργοστάσιο, στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999. Οι δικαστές έκριναν ότι οι υπεύθυνοι του εργοστασίου και οι κατασκευαστές είχαν προβεί σε σωρεία κατασκευαστικών λαθών, που επέδρασαν δυσμενώς στην στατική αντοχή του κτιρίου με τα τραγικά αποτελέσματα.

    [04] Στο νοσοκομείο ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

    14/11/2002 20:40:29

    Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, Γιώργος Γεννηματάς, διεκομίσθη σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κρατούμενος και κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, Θεολόγος Ψαραδέλλης.

    Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν εκτεταμένη αιμορραγία του υαλοειδούς και κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή του στην πανεπιστημική οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε οτι οι συνθήκες κράτησης είναι οι συνθήκες που προβλέπονται κατά γράμμα από τον σωφρονιστικό κώδικα για όλους τους κρατούμενους.

    Επανέλαβε επίσης, ότι η δίκη μπορεί να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2003.

    [05] Δις ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Παντελή Καζάκο

    14/11/2002 20:40:15

    Δις ισόβια και επιπλέον ποινή κάθειρξης 25 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Παντελή Καζάκο, τον οποίον έκρινε ομόφωνα ένοχο για δύο ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες σε βάρος αλλοδαπών, τον Οκτώβριο '99. Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και κατά πλειοψηφία, δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού. Επιπλέον, στον κατηγορούμενο επεβλήθη ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του και χρηματική ποινή περίπου 880 Ευρώ.

    [06] Συνέχεια διαβουλεύσεων και αντιδράσεων στο σχέδιο Ανάν

    14/11/2002 14:38:39

    Καθοριστικό είναι το επόμενο διάστημα για την επίλυση του Κυπριακού ενώ στην Κύπρο και τα κατεχόμενα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις προκειμένου να δοθεί η κατ`αρχήν απάντηση στο σχέδιο Ανάν για την επίλυση του προβλήματος.

    Το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, τα μέλη της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Βουλής, ενω είχε συνομιλίες και με τον ειδικό συντονιστή του Στέητ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας της Βουλής, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης, Γιάννης Καψής και Θεόδωρος Πάγκαλος, τόνισαν ότι ''το σχέδιο Ανάν δεν είναι στην πραγματικότητα διαπραγματεύσιμο και στην πράξη γίνεται απόλυτα δεσμευτικό, αν συνυπογραφεί αρχές Δεκεμβρίου από την Ελλάδα και την Τουρκία''. Πρόσθεσαν ακόμη οτι κι αν τα προβλεπόμενα δύο δημοψηφίσματα στις 30 Μαρτίου αποβούν αρνητικά ναι μεν το σχέδιο κηρύσσεται άκυρο και ανυπόστατο αλλά θα έχουν επέλθει δραματικές νομικές συνέπειες, δηλαδή θα έχουν ανατραπεί όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ, και θα έχει δρομολογηθεί η διχοτόμηση με την αναβάθμιση του καθεστώτος Ντενκτάς σε κυρίαρχο και ισότιμο κράτος.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός επρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις ως προς τον χρονικό ορίζοντα υπογραφής μιας αρχικής συμφωνίας, σε διάστημα προ της Συνόδου της Κοπεγχάγης, επισήμανε οτι απο τον ΟΗΕ ''δεν υπάρχουν πιέσεις'' προς την ελληνοκυπριακή και την ελληνική πλευρά.''Είναι ευκταίο αυτή η Συμφωνία να υπογραφή στις αρχές Δεκεμβρίου, αυτή είναι επιδίωξη του ΟΗΕ, σε καμμία περίπτωση όμως δεν τίθεται ως απαραίτητος όρος'', τόνισε ο κ.Πρωτόπαπας.

    Ανέφερε οτι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα απαντήσει εμπροθέσμως στην πρόταση Ανάν, ενόψει και της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρομενος τέλος στις σημερινές δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ απο την Αγκυρα, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, τις χαρακτήρισε ''ιδιαίτερα έντονες και αρνητικές''.

    Σημειώνεται οτι κ.Γκιουρέλ στις δηλώσεις του τόνισε οτι το σχέδιο έγινε για να ικανοποιήσει την Ε.Ε. και να ενταχθεί ανώδυνα η Κύπρος.Κατηγόρησε παράλληλα το νέο ηγέτη της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για ''ανεύθυνη'' στάση στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και για μυστικές επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 November 2002 - 21:30:22 UTC