Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα πρωθυπουργού για το Πολυτεχνείο.
  • [02] Κινητοποιήσεις αγροτών στον Τύρναβο.
  • [03] Συναντήσεις Κληρίδη με Στεφανόπουλο-Σημίτη-Καραμανλή.
  • [04] Διπλωματικός πυρετός για το Κυπριακό-Στην Αθήνα ο Ερντογάν.

  • [01] Μήνυμα πρωθυπουργού για το Πολυτεχνείο.

    16/11/2002 20:37:19

    Σε μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως μεγάλη ιστορική στιγμή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, καθώς αποτέλεσε την κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών.

    Το Πολυτεχνείο μας θυμίζει ότι η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι τα μεγάλα ιδανικά και οι σταθερές αξίες μας, τονίζει ο κ. Σημίτης και προσθέτει πως το μήνυμά του είναι η διαρκής αντίσταση σε ό,τι είναι ξεπερασμένο, καταπιεστικό, αναχρονιστικό και αποστεωμένο.

    [02] Κινητοποιήσεις αγροτών στον Τύρναβο.

    16/11/2002 20:37:13

    Με κάθοδο των τρακτέρ και αποκλεισμό του Τυρνάβου, απαντούν οι αγρότες στην καθυστέρηση του υπουργείου Γεωργίας και των ΕΛΓΑ, ως προς την καταβολή των αποζημιώσεων από τον παγετό τον προηγούμενο Ιανουάριο. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον Τύρναβο οι άγρότες αποφάσισαν να συγκεντρωθούν την Τετάρτη το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έξω από το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, όπου θα αποφασιστούν τα σημεία εγκατάστασης και παραμονής τους για τις επόμενες μέρες.

    [03] Συναντήσεις Κληρίδη με Στεφανόπουλο-Σημίτη-Καραμανλή.

    16/11/2002 20:31:04

    Ο κ.Σημίτης τόνισε επίσης την ανάγκη η λύση να είναι δίκαιη, βιώσιμη, και λειτουργική σε σχέση με την ΕΕ. Στο σημείο αύτό ο κ. Κληρίδης, ο οποίος συμφώνησε σε όλα όσα είπε ο κ. Σημίτης, έδωσε από την πλευρά του ιδιαίτερη έμφαση λέγοντας πως αν η λύση δεν είναι λειτουργική θα έχουμε γρήγορα νέες εντάσεις. Τέλος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ μεγάλο λάθος να συζητούνται δημόσια, θέματα που αφορούν στη διαπραγμάτευση, καθώς όπως είπε έτσι υποβοηθείται η άλλη πλευρά και αποδυναμώνονται τα διαπραγματευτικά χαρτιά του προέδρου Κληρίδη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύεσεως Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του, τους προβληματισμούς, αλλά και τις επιφυλάξεις του για τη λειτουργικότητα του προτεινόμενου σχεδίου. Το απόγευμα ο κ. Κληρίδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, καθώς και με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον. Αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    [04] Διπλωματικός πυρετός για το Κυπριακό-Στην Αθήνα ο Ερντογάν.

    16/11/2002 20:30:57

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά και απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την Κοπεγχάγη, που αποτελεί ορόσημο για ενδεχόμενη συμφωνία των δύο πλευρών, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τη Δευτέρα θα ενημερώσει και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Την ίδια μέρα έρχεται στην Αθήνα ο νικητής των τουρκικών εκλογών Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε διαπραγματεύσιμο το σχέδιο Ανάν και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά δεν πρέπει να περιμένει κανείς όλες τις υποχωρήσεις από τη μία πλευρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 November 2002 - 21:30:11 UTC