Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Ρομάνο Πρόντι συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής
  • [02] 17Ν-Πρόταση παραπομπής από τον Εισαγγελέα Εφετών
  • [03] Το χελιδόνι, σήμα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ
  • [04] Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Δεκεμβρίου
  • [05] Δηλώσεις Σημίτη για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
  • [06] 13,7 εκατ. ευρώ η αποζημίωση στον τέως
  • [07] Δράμα-Από νοθευμένο πετρέλαιο η έκρηξη

  • [01] Με τον Ρομάνο Πρόντι συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

    28/11/2002 20:36:42

    Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά και της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Κ.Καραμανλής

    χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνομιλία που είχε με τον κ.Πρόντι, στον οποίο επισήμανε οτι προέχει η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και πακετοποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

    [02] 17Ν-Πρόταση παραπομπής από τον Εισαγγελέα Εφετών

    28/11/2002 20:36:36

    Την παραπομπή και των 19 κατηγορούμενων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, ζητά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών. Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Πέτρο Βέρροιο, ο οποίος αναμένεται εντός δέκα ημερών να την καταθέσει στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα συνεδριάσει και θα αποφανθεί τελικά για την υπόθεση.

    [03] Το χελιδόνι, σήμα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ

    28/11/2002 20:36:29

    Το χελιδόνι, προπομπός της άνοιξης σε χρώμα άσπρο μέσα σε μπλέ φόντο και με ενδείξεις ΕΛΛΑΣ 2003 και τους αστερισμούς που χρησιμοποιούνται συνήθως από την ΕΕ, είναι το σήμα της τέταρτης κατά σειρά ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας παρουσιάστηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής σε ειδική εκδήλωση και επιλέχθηκε μεταξύ 240 σχεδίων σημάτων που υποβλήθηκαν, κυρίως από φοιτητές των σχολών Καλών Τεχνών και επαγγελματίες δημιουργούς.

    [04] Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Δεκεμβρίου

    28/11/2002 20:36:22

    Σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 5ης Δεκεμβρίου για το φορολογικό, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο η ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνδιάσκεψη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας μαζί με τις μεγάλες ομοσπονδίες του κλάδου. Επίσης, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισαν για την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου οι επαγγελματοβιοτέχνες της ΓΣΕΒΕΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

    [05] Δηλώσεις Σημίτη για απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

    28/11/2002 17:13:42

    Το ποσό που επεδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα να καταβάλει για την αποζημίωση του τέως (13,2 εκατ. ευρώ ή 4,6 δισ. δραχμών) αποτελεί ''ένα μεγάλο χάσμα απο τις υπερφύαλες και προπετείς αξιώσεις του'', τόνισε ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό.

    ''Ο ηθικά και νομικά υπεύθυνος για το πραξικόπημα του '67 δεν έχει δικαίωμα αποζημίωσης και θα έπρεπε να'χει συνείδηση της ανυπολόγιστης ζημιάς που προκάλεσε στην Ελλάδα και στους Ελληνες. Η Ελλάδα, ωστόσο, θα καταβάλει την αποζημίωση, διότι θέλουμε οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να είναι σεβαστές'', υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

    Σημειώνοντας ακόμη ότι η απόφαση του δικαστηρίου κρίνει ''οριστικά και αμετάκλητα την τελευταία εκκρεμότητα της μοναρχίας, ο κ. Σημίτης σημείωσε πως ''ορισμένοι ήλπιζαν για τη δικαίωση των αξιώσεων του τέως και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Οι αυθαίρετες αυτές κατηγορίες διαψεύθηκαν οικτρά''.

    [06] 13,7 εκατ. ευρώ η αποζημίωση στον τέως

    28/11/2002 16:49:01

    Το ύψος της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα στον τέως βασιλιά για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία ανέρχεται στο ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

    [07] Δράμα-Από νοθευμένο πετρέλαιο η έκρηξη

    28/11/2002 16:47:56

    Σε νοθευμένο καύσιμο με βενζίνη και όχι στην κακοτεχνία της οικοδομής οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο ακριτικό Νευροκόπι της Δράμας με τέσσερα θύματα.

    Αυτό αναφέρει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που κατασκεύασε τα 50 διαμερίσματα στο Νευροκόπι και τα παραχώρησε σε άστεγους δικαιούχους εργατοϋπαλλήλους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ειδικότερα, από τον ΟΕΚ υποστηρίζεται ότι το λεβητοστάσιο που βρίσκεται στο υπόγειο κτιρίου οικοδομής ενός από τους οικισμούς στο Νευροκόπι (σσ όπου και η έκρηξη), δεν παρουσίαζε κακοτεχνίες ή ελλείψεις ενώ είναι σαφές και διαπιστωμένο από τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών ότι η έκρηξη οφείλεται σε πετρέλαιο νοθευμένο με βενζίνη, η προμήθεια του οποίου έγινε με αποκλειστική ευθύνη των κατοίκων της οικοδομής αυτής και του προμηθευτή του πετρελαίου.

    Εξάλλου, τονίζεται ότι η έκρηξη δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί σε λειτουργικά προβλήματα των μηχανολογικών εγκαταστάσεων (καυστήρας, και λέβητας), δεδομένου ότι δεν είχε ξεκινήσει καν η λειτουργία τους λόγω έλλειψης ρεύματος επειδή δεν είχε γίνει ακόμη σύνδεση της οικοδομής με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

    Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στο Νευροκόπι βρήκαν το θάνατο η Ελένη Γέρμαν 45 χρόνων, η Ζωή Βεσμελή 31 χρόνων, η Σοφία Καραγκιαουρίδου 34 χρόνων και ο Γιάννης Σαββίδης 39 χρόνων που ήταν και ο πρατηριούχος που προμήθευε την ώρα της έκρηξης με πετρέλαιο την οικοδομή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 November 2002 - 21:30:16 UTC